МК "Розшивка-зшивання сорочки..."
|
|
Tana | Дата: Неділя, 2010-08-15, 11:46 AM | Повідомлення # 1 |
Мудра людина
Група: Перевірений користувач
Статус: Offline
| Назва МК повніша "Розшивка-зшивання непрямих деталей сорочки петлевим швом" Як пише Т.Дяків, розшивки-- це прозорі шви, яки з'єднують два полотна, найчастіше рукави до уставок, а іноді і всі складові частини сорочки. Прозорі розшивки схожі на мережання, але шиті густіше. На Полтавщині розшивки переважно білі, на Київщині і Чернігівщині -- білі з чорним, в західних областях -- червоні, чорні, жовто-золоті, або кілька кольорів чергується в одній розшивці. Найпростішим є лучення двох полотен петельним швом, який є основою для інших розшивок. Дві передумови до МК. 1. Сподіваюсь, кожен, хто читає цю гілку, знає, що таке петлевий шов, якщо не знає, то запрошую до бібліотеки форуму в першу ліпшу книжку почитати-подивитись на найпростіші шви або хоча б поглянути на фото з мережі 2. Народний крій передбачає прямокутні відрізи тканини, і їх поєднання не повинно викликати питань. Запропонований МК передбачає лучення тканини не по прямій лінії, що є набагато складніше, незручно, але дуже типово, бо зараз більшість вишиванок покроєні за сучасними сорочковими викрійками. Підгинаємо краї. Можемо шити через весь рубчик (буде грубше зшивання), можемо зшивати лише край рубця (але треба перед цим підігнуту тканину закріпити непомітними стібками в тон). На фото для порівняння представлене зшивання рукаву сорочки з тонкої бавовни по краю в 2 нитки і в 6 ниток муліне (ліворуч і праворуч відповідно). Виворіт такий Два рукави (можна оцінити, наскільки тонка робота і який з двох варіантів привабливіше виглядає ) Ось фото готового виробу. Все ж таки гарна оздоблення -- зшивання вручну. Кінець, обрізаємо нитку
Координую Довгобуд "Виплекана сорочка" Моя майстерня Чому закладинка – найкращий подарунок?! "Чарівниця-берегиня форума-2010" Чарівниця - Хранитель традицій і увіковічнювач їх в сучасності і майбутньому - 2012
Повідомлення відредагував Tana - Неділя, 2010-08-15, 12:35 PM |
|
| |
lady-v | Дата: Неділя, 2010-08-15, 2:46 PM | Повідомлення # 2 |
Мудра людина
| Tana, ну просто свято краси ці розшивки, і дуже доступний для розуміння цей МК, Ви природжений Вчитель - саме так, з великої букви!
Моя майстерня
Жінки діляться на п'ять вікових груп: 1) дівчинка 2) дівчина 3) молода жінка 4) молода жінка 5) молода жінка
"Чарівниця форума-2010: допомога новачкам" Чарівниця - Майстриня вишивання і добра душа форуму - 2012
|
|
| |
Tana | Дата: Неділя, 2010-08-15, 6:15 PM | Повідомлення # 3 |
Мудра людина
| lady-v, дякую, Ви авансом мені надаєте високий відповідальний статус, як же я буду потім йому відповідати? Рада, що матеріал видався потрібним.
Координую Довгобуд "Виплекана сорочка" Моя майстерня Чому закладинка – найкращий подарунок?! "Чарівниця-берегиня форума-2010" Чарівниця - Хранитель традицій і увіковічнювач їх в сучасності і майбутньому - 2012
|
|
| |
ТМК | Дата: Неділя, 2010-08-15, 8:05 PM | Повідомлення # 4 |
Мудра людина
| Quote (Tana) Рада, що матеріал видався потрібним. Дуже потрібний. Велика дяка!!! Все дуже наглядно і зрозуміло.
"Чарівниця форума-2010: майстриня перенаборів"
|
|
| |
Dmutrik09 | Дата: Понеділок, 2010-08-16, 3:35 AM | Повідомлення # 5 |
Мудра людина
| Таню! Дякую за науку!
Моя майстерня ®
...Все життя у шитті і шиття, як життя! "Чарівниця-берегиня форума-2010" Чарівниця - Майстриня вишивання - 2012
Повідомлення відредагував Dmutrik09 - Понеділок, 2010-08-16, 3:36 AM |
|
| |
aniel | Дата: Субота, 2010-09-04, 3:08 AM | Повідомлення # 6 |
побратим
| Дякую! Треба буде спробувати)) П.с. я так зрозуміла, якщо вишивка кольорова, то можна шов робити будь-яким кольором?
Повідомлення відредагував aniel - Субота, 2010-09-04, 3:08 AM |
|
| |
Tana | Дата: Субота, 2010-09-04, 9:04 AM | Повідомлення # 7 |
Мудра людина
| aniel, звісно. До речі, кольори можна чергувати.
|
|
| |
lady-v | Дата: Субота, 2010-09-04, 12:13 PM | Повідомлення # 8 |
Мудра людина
| Quote (Tana) До речі, кольори можна чергувати. Мені тут думка прийшла цікава - якщо підібрати нитки секційного фарбування в тон вишивці, і нею робити розшивку... , треба самій перше спробувати
Моя майстерня
Жінки діляться на п'ять вікових груп: 1) дівчинка 2) дівчина 3) молода жінка 4) молода жінка 5) молода жінка
"Чарівниця форума-2010: допомога новачкам" Чарівниця - Майстриня вишивання і добра душа форуму - 2012
|
|
| |
Tana | Дата: Субота, 2010-09-04, 1:49 PM | Повідомлення # 9 |
Мудра людина
| Прошу, із задоволенням подивлюсь на Ваш досвід. Давайте видумувати разом)))
Повідомлення відредагував Tana - Субота, 2010-09-04, 1:51 PM |
|
| |
Kaluna | Дата: Неділя, 2010-09-26, 1:47 PM | Повідомлення # 10 |
Мудра людина
| За пропозицією lady-v : " щоб при купці були? Може так легше буде для пошуків іншим вишивальницям? " Додаю сюди інформацію про МК з моєї майстерні зі змережування "полтавським червячком". Покроковий МК з фото можна побачити по лінку що вказує на повідомлення №79. А в готовому вигляді це: Буду рада, якщо це стане комусь у нагоді
Чарівниця - Скарбничка старожитностей та екскурсій - 2012
Повідомлення відредагував Kaluna - Неділя, 2010-09-26, 1:52 PM |
|
| |
Bullet | Дата: Неділя, 2010-09-26, 4:41 PM | Повідомлення # 11 |
маніяк графічних ліній
Група: Администраторы
| Quote (Kaluna) Покроковий МК з фото можна побачити по лінку що вказує на повідомлення №79. сьогодні ж винесу МК окремими темами. Дякую вам за МК!
Чарівниця - Берегиня форуму - 2012 моя майстерня на форумі Приватна скринька на форумі заповнена. Пишіть тільки на elisa@ukr.net
|
|
| |
намисто | Дата: Неділя, 2010-09-26, 5:11 PM | Повідомлення # 12 |
мешканець сайту
| Tana, Kaluna, дякую за пізнавальні майстер класи. Дуже корисна і наглядна інформація.
Моя майстерня Найдорожче НАМИСТО на шиї у жінки - це руки її дітей, котрі її обіймають... Чарівниця - Майстриня вишивання - 2012
|
|
| |
Nito4ka | Дата: Четвер, 2010-11-25, 0:39 AM | Повідомлення # 13 |
побратим
| Tana, дякую за МК, якого давно потребувала.
|
|
| |
Оля | Дата: Четвер, 2010-11-25, 9:43 AM | Повідомлення # 14 |
побратим
| Дуже дякую за МК!
|
|
| |
тася7352 | Дата: Субота, 2014-06-14, 2:52 PM | Повідомлення # 15 |
перехожий
Група: Користувачі
| Tana, доброго дня! а підкажете якими швами власне взор вишивався? Власне основа під синіми нитками.Дуже сподобався, хотіла б аналогічну вишити, але поки що вагаюся.
|
|
| |
4ae4ka3607 | Дата: Вівторок, 2014-06-17, 5:47 PM | Повідомлення # 16 |
друг
| Tana, я теж дякую, це саме тей шов, що мені потрібен для моєї сорочки. Ніжний та не дуже складний.
|
|
| |