Що в нас вдома вишите на видному місці?
|
|
пацьорка | Дата: Понеділок, 2013-10-28, 7:02 PM | Повідомлення # 221 |
перехожий
Група: Перевірений користувач
Статус: Offline
| http://vfl.ru/fotos/b358af753395498.html Можна сказати з певністю, що вони завжди на видному місці. Вони в мене на ногах. (Трішки історії: це купована річ, але дуже мені вони впали в око або запали в душу. Купила я їх в Криму на базарчику)
|
|
| |
Олена- | Дата: Понеділок, 2013-12-16, 2:55 AM | Повідомлення # 222 |
друг
| я вишиваю здебільшого прикладні речі, використовуючи геометричні орнаменти. ясики, серветки, декілька решників, як більших, так і великодніх. маю серед робіт і декілька картин... то напевно, хоча надаю перевагу подушкам-серветкам, на видному місці висять все-таки оті пару картин. чому? завдяки багету і склу - вони таки довше збережуться....
проте на свята - оселя змінюється Ж всі вишиті надбання займають своє місце у інтер'єрі. вишиті подушки мені давалися нелегко. суцільна (або біля того) зашивка, складно добуте в радянські часи муліне ДМС.... і основне, що вишивка була - хвилинами розради між годинами роботи та родинними клопотами. і тому, коли я бачу, як з легкістю гості "падають" на вишиті подушки, викладені до свят, іноді - з жирними руками, чи з тістечком. чи взагалі у штанях з вулиця після дощу - і кажуть "та кинь. подумаєш" - мені стає шкода своєї праці....
|
|
| |
olgavasilevskia | Дата: Неділя, 2014-04-06, 6:28 PM | Повідомлення # 223 |
побратим
| Вот рассказ моей подруги из Новосибирска:
Моя мама Мякишева (Коноваленко) Варвара Семеновна, украинка, родилась в 1931 году (официально) 10 ноября в селе Прибынь Корюковского района Черниговской область СССР. Почему официально, потому что ее родное село с сентября 1941 по сентябрь 1943 было оккупировано немцами и все бумаги официальные пропали. Поэтому все мои тети и мама "родились" в праздники или около того. Страшное время война, за время немецко-фашистской оккупации в мамином родном селе было сожжено 85 домов и расстреляны 10 жителей (один из них мой родной дед).99 уроженцев села храбро сражались против захватчиков в партизанских отрядах (один из них муж моей родной тети, который партизанил с 15 лет). 260 человек отстаивали независимость и свободу своей Отчизны на фронтах Великой Отечественной войны. Два моих родных дяди вернулись домой с ранениями.Война закончилась, и началась работа. Первая запись в трудовой от 1944 года. Маму даже возили два раза в Москву на выставку ВДНХ. Но так уж случилось, что в конце 50 и мама, и ее сестры и бабушка уехали на Сахалин, осваивать территории. И опять работа, работа, работа. Мамочка самый трудолюбивый человек, которого я встречала в жизни:)) Еще, как все нормальные украинские девушки, мама сама готовила свое приданое. Осталось мало, все-таки очень много переездов. Все кропотливо шилось и вышивалось во время и сразу после войны, вечерами после тяжелой работы. Крестика осталось мало, в основном гладь. С точки зрения современной вышивальщицы, все работы очень примитивные, немного наивные. Но очень-очень дороги.
Повідомлення відредагував olgavasilevskia - Неділя, 2014-04-06, 6:29 PM |
|
| |
Afinna | Дата: Понеділок, 2014-04-07, 0:44 AM | Повідомлення # 224 |
побратим
| Цитата olgavasilevskia ( ) Осталось мало, все-таки очень много переездов. Все кропотливо шилось и вышивалось во время и сразу после войны, вечерами после тяжелой работы. Справжній родинний скарб! Краса! Уявила собі як святково виглядала би хата, коли б її прикрасили такими такими рушниками! Щастя, що вони збереглися в родині!
Повідомлення відредагував Afinna - Понеділок, 2014-04-07, 0:45 AM |
|
| |
sheva | Дата: Понеділок, 2014-04-07, 1:18 AM | Повідомлення # 225 |
побратим
| olgavasilevskia, работы не наивные, они трогательные, искренние, нежные... И очень красивые!
моя майстерня
|
|
| |
Bullet | Дата: Понеділок, 2014-04-07, 11:14 PM | Повідомлення # 226 |
маніяк графічних ліній
Група: Администраторы
| olgavasilevskia, красиві рушники, шкода, що нема розповіді про самі рушники (для чого шились, можливо, не просто придане, а до якихось свят, таке інше?) В моїй місцевості теж багато рушників з гачкуванням по краях.
Чарівниця - Берегиня форуму - 2012 моя майстерня на форумі Приватна скринька на форумі заповнена. Пишіть тільки на elisa@ukr.net
|
|
| |
Alessia | Дата: Неділя, 2014-05-04, 4:57 PM | Повідомлення # 227 |
побратим
| NISA! Хочу вам подякувати за ваші чудові фотографії та велике дякую всім, хто зберіг та показав цю красу. Вишивки чудові! А який це регіон
|
|
| |
Bullet | Дата: Неділя, 2014-05-04, 4:59 PM | Повідомлення # 228 |
маніяк графічних ліній
Група: Администраторы
| nisa, приєднуюсь до питання про регіон! Фото дуже цікаві, шкода, що без превью.
Чарівниця - Берегиня форуму - 2012 моя майстерня на форумі Приватна скринька на форумі заповнена. Пишіть тільки на elisa@ukr.net
|
|
| |
nisa | Дата: Неділя, 2014-05-04, 10:34 PM | Повідомлення # 229 |
друг
| Цитата Alessia ( ) NISA! Хочу вам подякувати за ваші чудові фотографії та велике дякую всім, хто зберіг та показав цю красу. Вишивки чудові! А який це регіон
Дякую. Це Львівщина, точніше Золочівщина на Львівщині (Золочівський район у Львівській області.)Додано (2014-05-04, 10:34 PM) ---------------------------------------------
Цитата Bullet ( ) Фото дуже цікаві, шкода, що без превью. Навіть не знаю, що й сказати. Раніше використовувала Яндекс-фотки і там були превью. А тепер - в мене такої функції немає. Де ділась, чи то Яндекс щось змінив, чи якийсь глюк?
|
|
| |
nisa | Дата: Середа, 2014-05-07, 0:01 AM | Повідомлення # 230 |
друг
| спробую так Додано (2014-05-07, 0:01 AM) ---------------------------------------------
Цитата Тетяна ( ) Якщо ви скористуєтесь звичайним радикалом (http://radikal.ru/), там є третій рядочок - саме завантаження з прев"ю.
Велике спасибі, виявляється то був не той "радикал" )))
|
|
| |
Аннуся | Дата: Понеділок, 2015-09-28, 9:51 PM | Повідомлення # 231 |
перехожий
| У мене вишитими рушничками накриті кошики із сушеним зіллям - люблю замість чаю всяке зело запарити)), ну, таке: серветки під вази і рушник на образі, білим по білому...ммм (старий)
|
|
| |