Український стрій на офіційних особах
|
|
Пасіонарія | Дата: Вівторок, 2008-07-22, 6:43 PM | Повідомлення # 21 |
Мудра людина
Група: Перевірений користувач
Статус: Offline
| homasja, Дякую, суперовий стрій до колекції. Нагадує полтавські рушникові мотиви. Весь ансамбль - супер, деталі та аксесуари - просто в десятку!
ore et labore!
|
|
| |
Bullet | Дата: Середа, 2008-07-23, 1:16 AM | Повідомлення # 22 |
маніяк графічних ліній
Група: Администраторы
| Дівчаааатаааа... я в шоці ) я і не знала, що у нас така кльов Перша Леді Юлю запхала глибоко за пояс )) Тана, дякую окремо за фото Тимошенко, на її спідниці стільки цікавих символів, обов"язково розшифрую їх і доречно вималюю на своїх сумочках (давно час)
Чарівниця - Берегиня форуму - 2012 моя майстерня на форумі Приватна скринька на форумі заповнена. Пишіть тільки на elisa@ukr.net
|
|
| |
Пасіонарія | Дата: Середа, 2008-07-23, 1:15 PM | Повідомлення # 23 |
Мудра людина
| А ось і ще одне фото першої леді. В такому строї, лише у червоній спідниці вона красувалася на передвиборних плакатах, разом із сімейством, згадайте, він скрізь красувався.
ore et labore!
|
|
| |
Пасіонарія | Дата: Середа, 2008-07-23, 1:21 PM | Повідомлення # 24 |
Мудра людина
| А ще цікаве поєднання із "шеліновую хусткою", як у нас кажуть (тканина називається "Шалян"). В таких ходить моя бабуся, я теж люблю носити на шиї замість шалика зимою.
ore et labore!
|
|
| |
Пасіонарія | Дата: Середа, 2008-07-23, 1:28 PM | Повідомлення # 25 |
Мудра людина
| А це офіційний стрій за народними мотивами. На лице червоні черевички, і коралові коралі, від яких вгинається шия.
ore et labore!
|
|
| |
|
Tana | Дата: Середа, 2008-07-23, 1:43 PM | Повідомлення # 27 |
Мудра людина
| Знайшла фото крупним планом хорошої якості
Координую Довгобуд "Виплекана сорочка" Моя майстерня Чому закладинка – найкращий подарунок?! "Чарівниця-берегиня форума-2010" Чарівниця - Хранитель традицій і увіковічнювач їх в сучасності і майбутньому - 2012
|
|
| |
Tana | Дата: Середа, 2008-07-23, 1:50 PM | Повідомлення # 28 |
Мудра людина
| Звідси
Координую Довгобуд "Виплекана сорочка" Моя майстерня Чому закладинка – найкращий подарунок?! "Чарівниця-берегиня форума-2010" Чарівниця - Хранитель традицій і увіковічнювач їх в сучасності і майбутньому - 2012
|
|
| |
|
Bullet | Дата: Середа, 2008-07-23, 2:14 PM | Повідомлення # 30 |
маніяк графічних ліній
Група: Администраторы
| Дівчатка, якщо хтось зміг би набрати такий http://www.expres.ua/gfx....2_1.jpg як на рукавах рисунок і повісити в дільож схемами... от я би була вдячна.. )***
Чарівниця - Берегиня форуму - 2012 моя майстерня на форумі Приватна скринька на форумі заповнена. Пишіть тільки на elisa@ukr.net
|
|
| |
homasja | Дата: Середа, 2008-07-23, 7:21 PM | Повідомлення # 31 |
друг
| Bullet, За точність не можу ручатись, але на рукавах приблизно такий візерунок Перепрошую за те, що викладаю фото, але в мене немає Паттернмейкера. Є віднедавна PCStich7 і я ще не зовсім розібралась, що до чого.
|
|
| |
Пасіонарія | Дата: Середа, 2008-07-23, 9:52 PM | Повідомлення # 32 |
Мудра людина
| Привіт, я знову зі своїми коментарями до фото хорошоїякості №27 (дякую, Тана!). ПОРОЗБИРАЛИ як мінімум дві - три сорочки БОРЩІВЩИНИ. Зверніть увагу на рукави - цікаво так - на шифон пришпандьорили правдиві стародавні уставки - на них взір - СВАСТИКА, причому вся в один бік, бачу - ідентична, вишита скоріше всього технікою "поверхниця" (ХІХ ст) "ЯК БИ ТО ГЛЯНУТИ БЛИЖЧЕ!!!" Під грудьми - кокетка, зроблена з цілої рукав"янки, вишита чорними нитками, або кучерявим півхрестиком, або позагліним (ТАК ШИЛИ І НА ПОДІЛЛІ, І НА ПОКУТТІ). З переду у вигляді вставки - кишеньки елемент уставки чи щось таке, вишитий хрестиком, імітація комірця - вставки - теж уставка стародавнього рукава, мабуть з великої рукав"янки, бо достатеьо великі. Цікаве рішення - взяти за основу шифон, шви закрити бісерною стрічкою. На шиї у Леді - точно півмаєтку - коралі з коштовного каміння - два шнурочки, дукачі, золотий хрест і мабуть не будь - які сережки - за кожної нагоди підкреслює ручну роботу українських ювелірів. Що скажете?
ore et labore!
|
|
| |
homasja | Дата: Четвер, 2008-07-24, 10:06 AM | Повідомлення # 33 |
друг
| Знайшла коментар Таблоїда щодо "борщівської" сукні http://tabloid.pravda.com.ua/focus/471e00b02064e/
|
|
| |
Tana | Дата: Четвер, 2008-07-24, 10:10 AM | Повідомлення # 34 |
Мудра людина
| Звісно, жаль розібраних сорочок, проте їх нове життя -- популяризація української традиції одягатися взагалі. А щоб вишити з нуля -- то ціни не скласти такому вбранню. Про прикраси мовчу Подібні бачила хіба що в музейних колекціях. У Вас гарно виходить коментувати, приємно читати, Пасіонарія, дякую! Великдень у Космачі, 2008, фотозвідси
|
|
| |
Пасіонарія | Дата: Субота, 2008-07-26, 10:34 AM | Повідомлення # 35 |
Мудра людина
| Дякую, Tana, дякую, homasja, за добре слово, за підтвердження моїх розмислів, моя вчителька в подібних випадках віджартовувалася: "Вцілила, як пальцем в небо!" А взагалі, хотілобся більше професійних коментарів, думки местецтвознавців, а то я - як азіат - що бачу, про те й співаю! --------------------------------------------------------------------------------
ore et labore!
|
|
| |
Пасіонарія | Дата: Понеділок, 2008-07-28, 10:33 PM | Повідомлення # 36 |
Мудра людина
| Знайшла фото збдизька до повідомлення №13
ore et labore!
|
|
| |
Пасіонарія | Дата: Понеділок, 2008-07-28, 10:37 PM | Повідомлення # 37 |
Мудра людина
| А ось ще цікавий фасон, де переплітаються етномотиви у офіційних костюмах
ore et labore!
|
|
| |
Пасіонарія | Дата: Понеділок, 2008-07-28, 10:41 PM | Повідомлення # 38 |
Мудра людина
| А це славнозвісне символічне завершення рушника
ore et labore!
|
|
| |
Natty | Дата: Понеділок, 2008-07-28, 11:31 PM | Повідомлення # 39 |
перехожий
Група: Користувачі
| Фото чудові з білим костюмом, вишитим золотом і сукнею з геометричною борщивською вишивкою! Ми всі в захваті! В статті сказано - автор Роксолана Богуцька.Додано (2008-07-28, 11:31 Pm) --------------------------------------------- Вишивка на строї офіційних осіб - Катерини Ющенко, Юлії Тимошенко самі найшикарніші, але не будемо забувати авторів вишивок та дизайнерів одягу!
Фахівець з промислової комп'ютерної вишивки
|
|
| |
Пасіонарія | Дата: Вівторок, 2008-07-29, 10:18 AM | Повідомлення # 40 |
Мудра людина
| Ось Перша Леді оригінально підібрала стрій. Скрипку грає рожева "ромунка", яка допасована до білих штанів, підперезана в тон крайка, дукачі. І молодить, і відсвіжає.
ore et labore!
|
|
| |