Фото. Різноманітні
|
|
montan | Дата: П`ятниця, 2010-12-24, 7:18 PM | Повідомлення # 121 |
побратим
Група: Перевірений користувач
Статус: Offline
| Quote (pars) шо ж там такого було там вишиванок не дуже було видно, просто резвичні поєднання предметів одягу і їх кольорів
|
|
| |
Dmutrik09 | Дата: П`ятниця, 2010-12-24, 8:30 PM | Повідомлення # 122 |
Мудра людина
| montan, фотозвітик просто надзвичайний! Шкода, що не вдалося багато сфотографувати! Цікаво було би глянути!
Моя майстерня ®
...Все життя у шитті і шиття, як життя! "Чарівниця-берегиня форума-2010" Чарівниця - Майстриня вишивання - 2012
|
|
| |
olimpia | Дата: Середа, 2011-01-26, 7:08 PM | Повідомлення # 123 |
мешканець сайту
| Щось я заблукала на форумі. Вирішила виставити фото сюди. Є в нас подушки, ще з Бойківщини і частина простині.
Якщо в одному мене стало менше , то це означає, що десь в іншому мене стало більше.
|
|
| |
Bullet | Дата: Середа, 2011-01-26, 11:36 PM | Повідомлення # 124 |
маніяк графічних ліній
Група: Администраторы
| Quote (olimpia) і частина простині. Ах! І вигачкуване мережвио по подолу! Краса.
Чарівниця - Берегиня форуму - 2012 моя майстерня на форумі Приватна скринька на форумі заповнена. Пишіть тільки на elisa@ukr.net
|
|
| |
olimpia | Дата: Неділя, 2011-02-20, 9:51 PM | Повідомлення # 125 |
мешканець сайту
| Тиждень назад випадково випала мені нагода відвідати Карпати, а саме одне село, яке ще не зіпсоване цивілізацією і розкунуте серед мальовничих гір Івано-Франківщини. Враження від побаченого описати не можу, але я закохалася в ці гори. Нажаль, за той дуже короткий час мені не траплялися місцеві вишивальниці, але в одній хаті я побачила таку подушку і купони для подушок. Перша вишита гладдю, а купони- хрестиком (нитки - акрил)
Якщо в одному мене стало менше , то це означає, що десь в іншому мене стало більше.
|
|
| |
Tana | Дата: Субота, 2011-03-12, 12:48 PM | Повідомлення # 126 |
Мудра людина
| Пропоную про подушки готорити не в темі про костюм! Перепрошую. Скарб такий, читаємо і роздивляємось уважно: Quote Це фото дореволюційного періоду, яке я побачив у своєї однокласниці в с.Малополовецьке Київської області. Ми в травні минулого року відзначали 50-річчя від дня закінчення школи. На фото - дід моєї однокласниці Люби Рибитви. Воно було трохи пошкоджене, так я його відреставрував у Фотошопі і подарував їй нове, за що вона була дуже вдячна. З повагою, Микола Андрійович :
Координую Довгобуд "Виплекана сорочка" Моя майстерня Чому закладинка – найкращий подарунок?! "Чарівниця-берегиня форума-2010" Чарівниця - Хранитель традицій і увіковічнювач їх в сучасності і майбутньому - 2012
|
|
| |
Via | Дата: Субота, 2011-03-12, 4:12 PM | Повідомлення # 127 |
побратим
| Ось така чудова карта України трапилася:
|
|
| |
010101 | Дата: Субота, 2011-03-12, 4:40 PM | Повідомлення # 128 |
майстер з вишивки
Група: Заблоковані
| Via, гарна карта, тільки не згідна з зеленою Рівненщиною
|
|
| |
Via | Дата: Субота, 2011-03-12, 5:13 PM | Повідомлення # 129 |
побратим
| Quote (Goncha) Via, гарна карта, тільки не згідна з зеленою Рівненщиною Та і я незгідна - Рівненщина червона, це очевидно. Але назагал цікава композиція візерунків. Ось тут ще багато дуже гарних фатографій є, не знаю чи було на форумі таке посилання: https://picasaweb.google.com/scintillata
|
|
| |
010101 | Дата: Понеділок, 2011-03-28, 10:43 AM | Повідомлення # 130 |
майстер з вишивки
| шикарні фото львів'ян в старовинних сорочках Західного Поділля Знайшла з самого ранку і ділюсь з вами. Особливо посміхнуло немовлятко у сорочці, вишитій крученим ланцюжковим швом
|
|
| |
Яга | Дата: Понеділок, 2011-03-28, 3:10 PM | Повідомлення # 131 |
побратим
| Goncha, я там забачила ще дві "щиро буковинські" вишиванки на третій світлині і 1-ну гуцульську пістинську з писаними рукавами на 4-ому фото
мене можна знайти у фейсбук; також я викладаю фото на google+ Бажаю всім успіхів
|
|
| |
010101 | Дата: Понеділок, 2011-03-28, 3:14 PM | Повідомлення # 132 |
майстер з вишивки
| Яга, ну як уже підписано, так і написала Але ж зате які гарні фото! І ще знайшла статтю з фото Полтавська сорочка
Повідомлення відредагував Goncha - Понеділок, 2011-03-28, 3:15 PM |
|
| |
Яга | Дата: Понеділок, 2011-03-28, 3:26 PM | Повідомлення # 133 |
побратим
| Goncha, Я без будь-якого злого умислу Мені ще на на попередньому Вашому ресурсі сподобався розділ Виставка давніх українських костюмів. Теж гарні фото. А ще у них в каталозі купа пасхальних серветочок з "мережкою стовпчиковою з ляхівкою" Здається, навіть в музеї Гончара тільки декілька зразків такого шитва. Я якраз збираюсь це опанувати.
мене можна знайти у фейсбук; також я викладаю фото на google+ Бажаю всім успіхів
Повідомлення відредагував Яга - Понеділок, 2011-03-28, 3:38 PM |
|
| |
010101 | Дата: Понеділок, 2011-03-28, 3:33 PM | Повідомлення # 134 |
майстер з вишивки
| Яга, взагалі дуже гарний ресурс, щоб побродити і пороздивлятися, набратися ідей
|
|
| |
Tana | Дата: Понеділок, 2011-03-28, 4:08 PM | Повідомлення # 135 |
Мудра людина
| Quote (Яга) "мережкою стовпчиковою з ляхівкою" Нагадайте мені за кілька днів, я пошукаю в своїх запасах
Координую Довгобуд "Виплекана сорочка" Моя майстерня Чому закладинка – найкращий подарунок?! "Чарівниця-берегиня форума-2010" Чарівниця - Хранитель традицій і увіковічнювач їх в сучасності і майбутньому - 2012
|
|
| |
skrynia | Дата: Понеділок, 2011-03-28, 4:16 PM | Повідомлення # 136 |
друг
| Quote (Tana) Quote (Яга) "мережкою стовпчиковою з ляхівкою" Нагадайте мені за кілька днів, я пошукаю в своїх запасах о! да! да! я теж тут стою в черзі і чекаю Таня, якщо знайдеш - маякни, буду тобі дуже-дуже-дуже вдячна
|
|
| |
010101 | Дата: Понеділок, 2011-03-28, 4:27 PM | Повідомлення # 137 |
майстер з вишивки
| Цу а в тему про вирізування заглянути? Хіба не те ж саме? А взагалі схоже на варіацію на тему хардангера.
|
|
| |
Яга | Дата: П`ятниця, 2011-04-01, 9:41 PM | Повідомлення # 138 |
побратим
| Quote (Яга) мережкою стовпчиковою з ляхівкою" Вивчали на 2-ому курсі студій Юрія Мельничука. Назву переписала один в один з програми курсів. Не маю чим ілюструвати, спробую розказати на пальцях. Виконується так: - обшиваємо качалочками простір, де збираємось робити мережку.
- вирізаємо 6(!) ниток через 6 ниток по горизонталі і вертикалі (для вирізування звичайно вирізаємо 3)
- утворилася сітка: 6 ниток є, 6 вирізано...
- тепер обшиваємо (обплутуємо) кожну сторону кожного квадратика сітки так само як у шабаку (захоплюючи по 3 нитки з 6)
- коли викінчуємо останню сторону квадратика, робимо ляхівку в його центрі.
- так, переходячи по діагоналі, робимо усю мережку
Так, це в принципі те саме, що у викладеному Юлією хардангері "Ажурная сетка" Проте, як побачили в музеї Гончара, ця техніка побутує в Україні:
Повідомлення відредагував Яга - Понеділок, 2011-03-28, 7:16 PM |
|
| |
Ксенія | Дата: Середа, 2011-05-04, 4:47 PM | Повідомлення # 139 |
побратим
| Козюк Володимир. Типи і види України Колекція дореволюційних листівок. Знайдено на Яндекс.Фото. Вибачайте, якщо вже були Додано (2011-05-04, 4:47 PM) --------------------------------------------- А такі стенди, виявляється, висять у нас в університеті. Старенькі, підписи надруковані на друкарській машинці. Символіка вишивки: Регіональна вишивка: (Полтаву хтось уже вкрав) І писанки:
Полтава, Огнівка
|
|
| |
010101 | Дата: П`ятниця, 2011-05-06, 10:09 AM | Повідомлення # 140 |
майстер з вишивки
| Світлини Гуцульщини - цілий сайт, присвячений збиранню фото гуцулів та їхнього побуту. Дуже цікаво!
|
|
| |