Прикраси з атласних стрічок
|
|
Tana | Дата: Вівторок, 2007-11-06, 1:24 PM | Повідомлення # 1 |
Мудра людина
Група: Перевірений користувач
Статус: Offline
| Традиційно жодне весілля не обходиться без прикрас з атласних стрічок. Це і прикраси на вільці (гільці), перевязування молоді навхрест тощо; але я про інше. Почалось все з власного весілля, нетрадиційно. Хотілось зробити квітки чи стрічки для молоді власними руками. Використала китайську двосторонню атласну стрічку з люрексовою ниткою з обох боків, зробила бантики, перев`язала їх металізованим шнуром, закріпила кінці, причепила шпильку, -- ось і все. Ідея такої весільної прикраси сподобалась вже неодним молодятам, тому знову роблю такі бантики. Можливо, ця ідея стане ще кому-небуть в нагоді. Адже вигляд хороший, собівартість виробу значно нижча квітки з хмельницького базару.
Координую Довгобуд "Виплекана сорочка" Моя майстерня Чому закладинка – найкращий подарунок?! "Чарівниця-берегиня форума-2010" Чарівниця - Хранитель традицій і увіковічнювач їх в сучасності і майбутньому - 2012
|
|
| |
Bullet | Дата: Середа, 2007-11-07, 2:39 AM | Повідомлення # 2 |
маніяк графічних ліній
Група: Администраторы
| Tana, дякую за ідею Класно) І просто в той же час)
Чарівниця - Берегиня форуму - 2012 моя майстерня на форумі Приватна скринька на форумі заповнена. Пишіть тільки на elisa@ukr.net
|
|
| |
Tana | Дата: Четвер, 2007-11-08, 9:41 AM | Повідомлення # 3 |
Мудра людина
| Завжди рада!
Координую Довгобуд "Виплекана сорочка" Моя майстерня Чому закладинка – найкращий подарунок?! "Чарівниця-берегиня форума-2010" Чарівниця - Хранитель традицій і увіковічнювач їх в сучасності і майбутньому - 2012
|
|
| |
kvitka | Дата: Неділя, 2008-07-06, 2:39 AM | Повідомлення # 4 |
перехожий
Група: Заблоковані
| Хочу порадити сайт, на якому власне можна скачати книжки саме з прикрасами з атласних стрічок. Та окрім того там безліч усякої рукодільної всячини. На будь який смак та стиль http://klk.pp.ru/books_dl
Повідомлення відредагував kvitka - Неділя, 2008-07-06, 6:41 PM |
|
| |
Пасіонарія | Дата: Вівторок, 2008-07-08, 1:38 AM | Повідомлення # 5 |
Мудра людина
| Бантики у моїй родині - мила традиція. А почалося із нестабільних 90 - х, коли на ялинку вже не хотілося радянських прикрас. І тоді я зробила бантики із червоної атласної стрічки, і густо прикрасила ними ялинку. Від тоді міняються колір та якість стрічок - а бантики - стали традицією. Ще робили бантики для батьків та хресних на Свято першої Сповіді і Причастя, правда доєднювали ще маленьку гілочку мірту.
ore et labore!
|
|
| |
Tana | Дата: Вівторок, 2008-07-08, 10:47 AM | Повідомлення # 6 |
Мудра людина
| Пасіонарія, сподіваюсь, до найближчого свята нагоди Ви нам продемонструєте цю красу. Все ж геніальне -- просте
|
|
| |
Пасіонарія | Дата: Вівторок, 2008-07-08, 1:01 PM | Повідомлення # 7 |
Мудра людина
| Я згідна. Моєю проблемою є те, що коли щось творю, не фотографую. Так, здається, дрібничка - склала букет - такий гарний, що душу перехоплює - і не фотографую, боюсь зруйнувати ідилію. А за два дні - букет втратив красу - і каюсь, що не сфотографувала. Ой, я щось розбазікалась. А тепер по - суті. Пропуную фото Першої леді, де Вона у суперовій сорочці - рукав"янці, зіметованій стрічками на шифоні. Ті атласні ружі - це щось! (А ще мені подобаються коралі - вони додають довершеності.) Віват атласній стрічці!
ore et labore!
|
|
| |
Tana | Дата: Вівторок, 2008-07-08, 3:49 PM | Повідомлення # 8 |
Мудра людина
| Зараз знову бачу в моді і вишивання стрічками. Сама люблю юбки зі стрічками, стрічки в косах, стрічки у оформленні будь-чого. Обробка зрізу стрічки: ножицями непрямий зріз, або зубцями, обпалення. Хто ще знає які прийоми? Поділіться, будьласка.
|
|
| |
Bullet | Дата: Середа, 2008-07-09, 11:31 AM | Повідомлення # 9 |
маніяк графічних ліній
Група: Администраторы
| Пасіонарія, підпишіть автора фотографій, будь лкска, навіть якщо вони зроблені вами - підпишіть Вперше бачу таку шалену красу. Хоч я і не в захваті від певних вчинків нашої першої леді, та смак вона має гарний!!
Чарівниця - Берегиня форуму - 2012 моя майстерня на форумі Приватна скринька на форумі заповнена. Пишіть тільки на elisa@ukr.net
|
|
| |
homasja | Дата: Середа, 2008-07-09, 1:04 PM | Повідомлення # 10 |
друг
| Ой так-так, скажіть, звідки взяли. А то я вчора як побачила - захворіла. Хочу таке саме!!! Шукала кілька годин в інтернеті, хотіла докладніше прочитати і не знайшла нічого.
|
|
| |
Пасіонарія | Дата: Четвер, 2008-07-10, 0:49 AM | Повідомлення # 11 |
Мудра людина
| Quote (Bullet) Пасіонарія, підпишіть автора фотографій, будь лкска, навіть якщо вони зроблені вами - підпишіть Привіт, але Ви мене розсмішили! Ви що думаєте, я там була і сфоткала? Все значно простіше. Якось забрела на Офіційне інтернет – представництво Президента України. Знайшла виразну рубрику - дружина Президента. Фотоальбом. Оскільки в Пані Катерини щільний і цікавий робочий і благодійний гафік - полистала. Мислю: Любить вона мати в своєму одязі щось українське. І не помилилася. Трошки терніння - і бачу як Дружина Президента України пані Катерина Ющенко бере участь у гала вечері на честь делегатів 31-ї сесії Генеральної асамблеї Міжнародної ради жінок 9 вересня 2006 року. Ось. А ще там чітко пояснено: "Усі права на матеріали, розміщені на цьому сайті, належать Секретаріату Президента України. 01220, м. Київ, вул. Банкова, 11. Довідкова Секретаріату Президента України – (044) 255-73-33". А доніс цю красу "Фото Михайла Марківа". Ось вам http://www.president.gov.ua/gallery/1107.html#16233, переконайтесь! (Там я скачала цікаві вишиванки чи елементи українськості у вбранні вищезгаданої пані. Пропоную викласти в іншій темі форума, під умовною назвою "Знаки українськості".
ore et labore!
|
|
| |
ganzya | Дата: Четвер, 2008-07-10, 3:00 PM | Повідомлення # 12 |
Активіст форума
| знати б ще чиї ручки створили таку красу.
"Даром получили, даром давайте" ("Еванг. от Матф.", гл. Х, ст.8.)
|
|
| |
Tana | Дата: П`ятниця, 2008-07-11, 10:34 AM | Повідомлення # 13 |
Мудра людина
| Пасіонарія, дякую, супер-наводка з посиланням, підтримую виділення гілки, де збиратимемо фото з вишиванками на офіційних особах, наприклад.
|
|
| |
Пасіонарія | Дата: П`ятниця, 2008-07-18, 0:47 AM | Повідомлення # 14 |
Мудра людина
| .Quote (Tana) підтримую виділення гілки, де збиратимемо фото з вишиванками на офіційних особах, наприклад. Спасибі за підтримку. Вже накопичую матеріали.
ore et labore!
|
|
| |
kvitka | Дата: П`ятниця, 2008-07-18, 3:26 PM | Повідомлення # 15 |
перехожий
| Дівчата привіт! Прошу у вас поради. Я теж дуже люблю вишивати і саме стрічками. Маю вишиті дві торбини, а на даний момент вишиваю спідницю. Зі стрічками я раду даю, а от з компютером тільки вчусь. Хотіла б вам показати свої роботи, але як це зробити не знаю підкажіть. :
|
|
| |
Tana | Дата: Понеділок, 2008-07-21, 11:52 AM | Повідомлення # 16 |
Мудра людина
| kvitka! Тут детально пояснено, як викладати фото. Тема про вишивання стрічками знаходиться тут.
|
|
| |
kvitka | Дата: Середа, 2008-07-23, 1:33 AM | Повідомлення # 17 |
перехожий
| Дуже дякую! Прошу вибачення за мою неуважність, я дійсно не побачила раніше цієї інформації. Додано (2008-07-23, 1:33 Am) --------------------------------------------- Нарешті розібралась з виставленням фотографій. Тож пропоную дві свої вишиті торбинки. Як бачите матеріал використаний найпростіший: полотно, мішковина, шнур звичайний (куплений в будь-якому господарському магазині) і звісно стрічки.
|
|
| |
Tana | Дата: Середа, 2008-07-23, 10:36 AM | Повідомлення # 18 |
Мудра людина
| Ось так пречудово розквітає мішковина! kvitka, може знадобиться: бачила в продажі бабіни з мотузки льняної різної товщини і кольору, близько 90 грн. (це для партії сумок, звичайно). Успіхів!
|
|
| |
Пасіонарія | Дата: Середа, 2008-07-23, 12:07 PM | Повідомлення # 19 |
Мудра людина
| kvitka, чудові торбинки, особливо мені подобається з ромашками. Друга теж чудова, та є один "-" : нерівні хрестики зверху по шві - оздоба. На мою думку той шов, яким ви прикриваєте строчку, має бути рівномірний і якісний, і якщо хрестик - то хрестик, якщо півхрестик - то півхрестик. Але з досвіду знаю, що на готовому виробі ці шви тяжко робити, тому рекоментую піти старим натоптаним шляхом - декоративні шви, тут десь в альбомах дівчата пропонували: ланцюжок, стебельовий і т. д. А чи пробували Ви виготовляти тайстри (гуцульськи) чи торби (покутські), як я кажу наволочка на шнурку? Молодь такі речі дуже полюбляє!
ore et labore!
|
|
| |
kvitka | Дата: Середа, 2008-07-23, 7:58 PM | Повідомлення # 20 |
перехожий
| Tana, Пасіонарія дякую за добрі відгуки та поради. На превеликий жаль тайстр чи покутських торбин не роблю, бо не вмію. А дуже хочу навчитись. Може зголоситься майстер цієї справи і проведе нам майстер клас на форумі?!
|
|
| |