Ниткова графіка
|
|
Tana | Дата: Вівторок, 2008-05-20, 3:35 PM | Повідомлення # 1 |
Мудра людина
Група: Перевірений користувач
Статус: Offline
| Скановано з журналу "Жінка", травень 2008 р.
Координую Довгобуд "Виплекана сорочка" Моя майстерня Чому закладинка – найкращий подарунок?! "Чарівниця-берегиня форума-2010" Чарівниця - Хранитель традицій і увіковічнювач їх в сучасності і майбутньому - 2012
|
|
| |
калинка | Дата: Середа, 2008-05-28, 8:31 PM | Повідомлення # 2 |
перехожий
Група: Заблоковані
| Доброго вечора! ось вам схема i сама картинка для використання.
|
|
| |
kalyna | Дата: Четвер, 2008-05-29, 3:41 PM | Повідомлення # 3 |
друг
| Запрошую Всіх на англомовний сайт. Представлено багато різних схем. Є квіти, знаки зодіаку, рамки і т.і.
|
|
| |
Mod | Дата: Понеділок, 2009-04-13, 11:37 PM | Повідомлення # 4 |
побратим
| і я додам "изонить, любимое дело"
|
|
| |
Tasu | Дата: Вівторок, 2009-04-14, 9:32 PM | Повідомлення # 5 |
перехожий
Група: Користувачі
| Я працюю з хлопчиками. І раз на рік ми на цілий тиждень захоплюємся ізонітью.( Ми як правило усім захоплюємось на цілий тиждень, ось зараз яйця до Великодня декупуємо). У цьому році ми вишивали листівки до Нового року, а попереднього - до 8 березня. Є хлопчик з ДЦП. І багато наших попробок він не може робити, а вишивати на картоні виходить! Я роблю по контуру проколи, а він в ці отвори попада. В цій техніці я працювала з дітками від 6 до 12 років. Дуже рекомендую спробувати.
|
|
| |
Jasjka | Дата: Четвер, 2011-03-31, 6:23 PM | Повідомлення # 6 |
Мудра людина
| Нітяная графіка (варіанти назви: Ізонитка, зображення ниткою, нитковий дизайн) - графічна техніка, отримання зображення нитками на картоні чи іншому твердому підставі. Нитяну графіку також інколи називають ізографіка або вишивка по картоні. В якості підстави іноді використовується також оксамит (оксамитова папір) або цупкий папір. Нитки можуть бути звичайні швейні, шерстяні, муліне або інші. Також можна використовувати кольорові шовкові нитки. З огляду на те, що дана техніка і вид творчості мають педагогічний ефект і порівняно малозатратна, об'єднання учнів (гуртки, майстерні, клуби) «Ізонитка»отримали широке поширення в закладах додаткової освіти дітей, а також у школах. Відомі тимчасові об'єднання (гуртки) з навчання ниткового дизайну навіть в оздоровчих таборах. Ця техніка дозволяє привчати дитину до посидючості, копіткій ручної праці й активно розвивати моторику. Основні прийоми та інструменти. Техніка виконання ізоніті проста і доступна людині будь-якого віку. Для її освоєння достатньо знати два основні прийоми: - заповнення кута; - заповнення окружності. Для роботи необхідно мати такі інструменти: - олівець - гостро заточений, ТМ (для ескізів знадобляться кольорові олівці); - лінійка - рівна, гладка, завдовжки не менше 30-40 см, з чітко виділеними поділами (добре використовувати прозору лінійку, але з яскравою чорної розміткою), розмітка повинна бути в сантиметрах, а не в дюймах; циркуль - потрібний для вивчення принципу заповнення окружності, краще дітей відразу привчити використовувати хороший інструмент, так як циркуль стане в нагоді для роботи в майбутньому (використання "дитячого" варіанту циркуля "козяча ніжка "відбиває у дітей полювання взагалі користуватися цим інструментом); шаблони (на першому етапі виготовляються вчителем або батьками) і трафарети (готові зображення різних геометричних фігур: багато-кутників, кіл, овалів / еліпсів та ін); голки з великим вушком (номер голки залежить від товщини картону та ниток, а також відстані між точками: чим менше відстань між точками і витонченіше робота, тим тонше голка); шило (буде залишати великі дірки, я ним не користувалася) або шпилька з головкою на кінці для проколювання точок; підкладка з щільного матеріалу, щоб під час проколювання не псувати поверхню столу (можна проколювати на вазі, трохи піднімаючи картон і порівнюючи силу проколювання); ножиці; транспортир;
Творча майстерня
|
|
| |
Jasjka | Дата: Четвер, 2011-03-31, 6:36 PM | Повідомлення # 7 |
Мудра людина
| МК по ізоніте є тут. І тут по листівці
Творча майстерня
|
|
| |
Bullet | Дата: Четвер, 2011-03-31, 10:53 PM | Повідомлення # 8 |
маніяк графічних ліній
Група: Администраторы
| Jasjka, з"єднала 2 теми, Мар"яно, дякую, ти підготувала великий шмат інформації
Чарівниця - Берегиня форуму - 2012 моя майстерня на форумі Приватна скринька на форумі заповнена. Пишіть тільки на elisa@ukr.net
|
|
| |
|
Bullet | Дата: Понеділок, 2011-05-09, 11:25 PM | Повідомлення # 10 |
маніяк графічних ліній
| Перепрошую, якщо велдике фото.. але це шедевр ізонитковий...
Чарівниця - Берегиня форуму - 2012 моя майстерня на форумі Приватна скринька на форумі заповнена. Пишіть тільки на elisa@ukr.net
|
|
| |
lady-v | Дата: Вівторок, 2011-05-10, 11:13 AM | Повідомлення # 11 |
Мудра людина
| Ой... яка краса!
Моя майстерня
Жінки діляться на п'ять вікових груп: 1) дівчинка 2) дівчина 3) молода жінка 4) молода жінка 5) молода жінка
"Чарівниця форума-2010: допомога новачкам" Чарівниця - Майстриня вишивання і добра душа форуму - 2012
|
|
| |
Jasjka | Дата: Вівторок, 2011-05-10, 3:35 PM | Повідомлення # 12 |
Мудра людина
| Це точно ШЕДЕВР Ото красоту люди роблять!
Творча майстерня
|
|
| |
|
lady-v | Дата: Вівторок, 2011-05-10, 7:01 PM | Повідомлення # 14 |
Мудра людина
| ТМК, дякую за чудові схемки!
Моя майстерня
Жінки діляться на п'ять вікових груп: 1) дівчинка 2) дівчина 3) молода жінка 4) молода жінка 5) молода жінка
"Чарівниця форума-2010: допомога новачкам" Чарівниця - Майстриня вишивання і добра душа форуму - 2012
Повідомлення відредагував lady-v - Вівторок, 2011-05-10, 7:04 PM |
|
| |
Bullet | Дата: Вівторок, 2011-05-10, 9:33 PM | Повідомлення # 15 |
маніяк графічних ліній
| ТМК, дзвоники - диво!!! Спробую їх при нагоді... буде прекрасний дарунок на листівках преед Різдвом
|
|
| |
ТМК | Дата: Середа, 2011-05-11, 1:43 PM | Повідомлення # 16 |
Мудра людина
| Ще трохи
"Чарівниця форума-2010: майстриня перенаборів"
|
|
| |
Світ-лисичка | Дата: Четвер, 2011-05-12, 9:17 AM | Повідомлення # 17 |
друг
| Я в захваті та шокована,що це можна зробити. Якби ж тільки знати як. Особливо ту вогненну сонячну богиню.А хто створив ці картини з поста 7 та 11?
|
|
| |
Лелітка | Дата: Неділя, 2011-05-22, 4:00 PM | Повідомлення # 18 |
мешканець сайту
| Краса неймовірна!!! Не можу дочекатись відпустки. щоб спробувати!
Мій власний блог - Натхнення "очманілих ручок" 2012: Чарівниця - Майстриня з мотання лялечок - 2012[/url] 2013
|
|
| |