Вишитий одяг
|
|
homasja | Дата: Вівторок, 2007-11-27, 2:11 PM | Повідомлення # 1 |
друг
Група: Перевірений користувач
Статус: Offline
| На одній виставці я наткнулась на вишиті низинкою пояси, вишиті в с.Бистриця (Надвірнянський район Івано-Франківська область). Мені пояснили, що бідніші селяни, які не могли купити собі тканий пояс, вишивали пояси. Цікаво, які ще предмети одягу прикрашались вишивкою. А то ми щось дуже зосередились на сорочках.
|
|
| |
homasja | Дата: Вівторок, 2007-11-27, 2:14 PM | Повідомлення # 2 |
друг
| Ось ще один пояс
|
|
| |
Boro | Дата: Субота, 2008-03-22, 0:43 AM | Повідомлення # 3 |
перехожий
Група: Користувачі
| Книга Український костюм Автор: В. Миронов. Видавництво: Мистецтво, Київ, 1997, 20 стор. Формат: DJVU, Розмір: 4.9 МБ Автор книги, кандидат історичних наук, і художниця А. Перепелиця, на документальних матеріалах, склали малюнки українських костюмів різних етнографічних зон. Альбом Українська вишивка Видавництво: Мистецтво, Київ, 1993р, Формат DJVU, Розмір 56 МБ від авторів: У багато iлюстрованому виданнi, побудованому на матерiалах музейних колекцiй Украiни, вперше так повно i широко висвiтлено iсторiю розвитку українськоі вишивки. В альбомi показано також роль і мiсце вишивки в оформленні народного одягу та житла. Книга Українське весільне вбрання Автор: Т.В. Космина, З.А. Васина Видавництво: Мистецтво, Київ, 1989 Формат DJVU, Розмір 5.5 МБ У книзі представлені весільні вбрання різних областей України
Повідомлення відредагував Boro - Субота, 2008-03-22, 7:50 PM |
|
| |
Ксенія | Дата: Неділя, 2008-10-05, 8:00 PM | Повідомлення # 4 |
побратим
| Роуів шість тому в мене були джинси. Але так сталося, що вони впали на обігрівач і наполовину згоріли))) Я не могла це просто так стерпіти і вирішила їх відродити: Вишито просто безглуздо - по канві гладдю Наречений каже, що це дитинство, але мені подобається)
Полтава, Огнівка
|
|
| |
Пасіонарія | Дата: Неділя, 2008-10-05, 9:52 PM | Повідомлення # 5 |
Мудра людина
| Ксенія, Суперовий вихід зі становища! А наречений цінить вас саме через це "дитинство"! Я на цім розуміюся.
ore et labore!
|
|
| |
Ксенія | Дата: Неділя, 2008-10-05, 10:37 PM | Повідомлення # 6 |
побратим
| Пасіонарія, дякую!!!!!!!!!!!!!!!!
Полтава, Огнівка
|
|
| |
Olgica | Дата: Понеділок, 2008-10-27, 6:15 PM | Повідомлення # 7 |
відвідувач
| Привіт всім! Я цікавлюсь етнографією різних народностей, тому одяг у мене різноплановий Особливо люблю індіанців та скандинавів. В моїй "колекції" - не етнічний одяг (на жаль, хоча над цим активно працюю), а вишиваний різноплановими малюнками, котрі цікавлять мене і в тій чи іншій мірі близькі мені. Ось, наприклад, літній сарафан. Льон. На вишивці ацтекський бог Вітру Загальний вид сарафану такий: Нічого складного ніби немає, але сарафан вийшов досить оригінальний і я його дуже люблю. А ще він пречудово комбінується з різного роду вишиваними футболками, котрих у мене багацько
|
|
| |
marta | Дата: Вівторок, 2008-10-28, 0:51 AM | Повідомлення # 8 |
перехожий
| Дівчата, дуже хочу скачати ці книжки , але скільки пробую -у мене не виходить. Якщо можна відправте мені їх на e-mail: marta_1978@ukr.net
|
|
| |
Tana | Дата: Вівторок, 2008-10-28, 12:53 PM | Повідомлення # 9 |
Мудра людина
| Що пошта дозволила, те переслала
Координую Довгобуд "Виплекана сорочка" Моя майстерня Чому закладинка – найкращий подарунок?! "Чарівниця-берегиня форума-2010" Чарівниця - Хранитель традицій і увіковічнювач їх в сучасності і майбутньому - 2012
|
|
| |
marta | Дата: Вівторок, 2008-10-28, 10:56 PM | Повідомлення # 10 |
перехожий
| tana,дуже-дуже дякую!
|
|
| |
Bilo4kka | Дата: Неділя, 2009-03-15, 1:51 PM | Повідомлення # 11 |
перехожий
| Привіт!!!хочу вишити собі джинси!!!підскажіть будь ласка якісь візерунки,схеми,ідеї!!буду дуже вдячна)))дякую)))
|
|
| |
ganzya | Дата: Неділя, 2009-03-15, 3:53 PM | Повідомлення # 12 |
Активіст форума
| Уточните, какой техникой хотите вышить? кокой рисунок, орнамент геометрический, растительный, может кельтское, или может дракона. Скажите, какого цвета джинсы, и мужчина или женщина будет носить? Несколько примеров вышитых брюк, собирала в Интернете, авторов не знаю.
"Даром получили, даром давайте" ("Еванг. от Матф.", гл. Х, ст.8.)
|
|
| |
Bilo4kka | Дата: Вівторок, 2009-03-17, 11:53 PM | Повідомлення # 13 |
перехожий
| ммм..рослинний орнамент..звичайні джинси синього кольору до колін..буде носити дівина... дякую))
|
|
| |
ganzya | Дата: Середа, 2009-03-18, 4:28 PM | Повідомлення # 14 |
Активіст форума
| Джинс плотный материал, и я советую вышивать гладью, строчечными швами, стебельчатым швом, швом петля и т.д. посмотрите по ссылке - http://home.passion.ru/l.php....nsy.htm примеры Посмотрите еще идеи здесь сайт машиной вышивки, но почти все, что вышито машиной можно сделать руками. http://www.broidery.ru/index.php?name=PNphpBB2&file=viewtopic&t=307 вышивка ленточками
Повідомлення відредагував ganzya - Середа, 2009-03-18, 5:51 PM |
|
| |
ganzya | Дата: Четвер, 2009-03-19, 9:07 AM | Повідомлення # 15 |
Активіст форума
|
|
|
| |
Bullet | Дата: Четвер, 2009-03-19, 2:51 PM | Повідомлення # 16 |
маніяк графічних ліній
Група: Администраторы
| ganzya, Ганзя, ви мене шокуєте все більше і більше! Перепрошую за офф-топ, але я на вас чекатиму особисто на Країні Мрій!
Чарівниця - Берегиня форуму - 2012 моя майстерня на форумі Приватна скринька на форумі заповнена. Пишіть тільки на elisa@ukr.net
|
|
| |
Bilo4kka | Дата: Вівторок, 2009-04-07, 3:31 PM | Повідомлення # 17 |
перехожий
| дуже дякую,хоча джинси вишиваю за іншими схемами,але ідею для сумки взяла)))
|
|
| |
Chere6nya | Дата: Понеділок, 2009-05-04, 8:21 PM | Повідомлення # 18 |
побратим
| Це також з домашньої скрині! Дідусь носив, а чоловік відмовляється, каже що закороткі Ну а я бережу для нащадків!
Повідомлення відредагував Chere6nya - Понеділок, 2009-05-04, 8:22 PM |
|
| |
nosiknata | Дата: Понеділок, 2009-05-04, 11:40 PM | Повідомлення # 19 |
Мудра людина
| Классс!!! краватки - супер, думаю нащадки оцінять!!
Координую конкурс "Світ вишивки Георгія Гараса"
|
|
| |
Bullet | Дата: Вівторок, 2009-05-05, 9:55 AM | Повідомлення # 20 |
маніяк графічних ліній
Група: Администраторы
| Chere6nya, ух ти класний скарб для нащадків!!!
Чарівниця - Берегиня форуму - 2012 моя майстерня на форумі Приватна скринька на форумі заповнена. Пишіть тільки на elisa@ukr.net
|
|
| |