Чоловiча вишиванка
|
|
Екзотика | Дата: Вівторок, 2010-06-15, 8:18 PM | Повідомлення # 221 |
перехожий
Група: Перевірений користувач
Статус: Offline
| Всім добрий вечір. Дякую дівчатам, які відгукнулись на моє прохання, за схему сорочки, але мені потрібна святкова сорочка (ми з чоловіком вирішили повінчатись), і мені б дуже хотілось вишити йому цю сорочку (адже це він знайшов її в неті, і з радісними очима приніс мені, ось, -я таку дуже хочу, а ти ж умничка - сказав він мені), тому хоч-чи не хоч, а відмовити йому я вже не взмозі. Бачила щось подібне в Полінарії, може вона мені чимось допоможе, але розумію що вона зазвичай зайнята, тому чекатиму пораду кожного
|
|
| |
Nify | Дата: Середа, 2010-06-16, 1:45 PM | Повідомлення # 222 |
перехожий
Група: Користувачі
| Добрий день, паняночки! Допоможіть мені будь-ласочка! Я хочу вишити сорочку коханому на день народження. Діло це для мене нове, тому все робиться трохи навмання . Вибрав мій коханий ось такий візерунок. Хочу запитати Вашої думки: Чи не жіночий це візерунок? Та можливо хтось зможе мені пояснити його символізм? Буду Вам дуже-дуже вдячна!!!! Як викладати на форумі фотографії (Керівництво до дій)
Повідомлення відредагував ganzya - Середа, 2010-06-16, 9:42 PM |
|
| |
Miladi | Дата: Середа, 2010-07-14, 12:47 PM | Повідомлення # 223 |
перехожий
| Доброго дня пані та панночки. Звертаюсь до вас за порадою. Дуже хочу вишити сорочки онукам та синочкам. Але я поки вишивала тільки картини, а вишиванку мені ще доводилось вишивати. Візиринок я вже підібрала,тканину купила, навіть дві на вибір(льон з бавовною, але ця тканина дуже мнеться, а другу наче Лугана, білоруського виробництва, на ній можна вишивати без канви, ниточки читко видно,до тогож вона тоненька ) муліне є, але у мене є питання до вас. Е якісь особливості при вишиванні сорочки? З чого починати вишивати? Я маю наувазі з я кого кольору, якого найбільше в схемі? Протягування ниточки через декілька пустих крестиків можливо? Як буде вигладати зворотня сторона за протяжками?. Дуже хочеться щоб моя робота була до вподоби онукам і синам. А може і невісточки захочуть вдягти вишиванку. Те що сорочку спочатку треба покроїти, це я вже знаю. схему викройки вже маю. Буду дуже вдячна вам за любу пораду.
|
|
| |
010101 | Дата: Середа, 2010-07-14, 2:56 PM | Повідомлення # 224 |
майстер з вишивки
Група: Заблоковані
| Miladi, перед чоловічої сорочки потрібно починати вишивати знизу вверх, щоб узор закінчувався логічно. Рукави і комір вишивають від куточків до центру. Якщо полотно тоненьке, то краще не робити переходи по пустих клітинках, бо буде просвітлюватись. Взагалі в ідеалі виворіт хрестика повинен містити тільки горизонтальні лінії, які повторюють узор. У бібліотеці форуму є книга Технологія вишивки - раджу закачати і почитати Так що обирайте узор, який припаде до душі і гайда творити!
|
|
| |
Miladi | Дата: Четвер, 2010-07-15, 11:52 AM | Повідомлення # 225 |
перехожий
| Дякую за пораду. Зараз шукаю Технологію вишивки.
|
|
| |
lady-v | Дата: Четвер, 2010-07-15, 12:13 PM | Повідомлення # 226 |
Мудра людина
| Quote (Miladi) Зараз шукаю Технологію вишивки. Тут
Моя майстерня
Жінки діляться на п'ять вікових груп: 1) дівчинка 2) дівчина 3) молода жінка 4) молода жінка 5) молода жінка
"Чарівниця форума-2010: допомога новачкам" Чарівниця - Майстриня вишивання і добра душа форуму - 2012
|
|
| |
Radusya | Дата: Середа, 2010-07-21, 8:17 AM | Повідомлення # 227 |
перехожий
| Доброго ранку і гарного дня! Дуже дякую за чудовий настрій із самого ранку! Я у вишиванці не новачок - на рівні серветок, окремих картинок... Але чекає розкроєна чоловіча сорочка на сірому льоні. Прошу, порадьте, як дізнатися, скільки ниток треба на її вишивання, аби запастися. Наперед дякую...
|
|
| |
Tana | Дата: Середа, 2010-07-21, 11:13 AM | Повідомлення # 228 |
Мудра людина
| Radusya, ніхто ніколи Вам не дасть відповідь на це питання, адже розрахунок ниток йде і по наповненню орнаментом (щільністю), і за кількістю нитокв пасмі та ін. Тому вишимйте клаптик і підрахуйте на око. Зараз, на щастя, нитки купити -- не проблема.
Координую Довгобуд "Виплекана сорочка" Моя майстерня Чому закладинка – найкращий подарунок?! "Чарівниця-берегиня форума-2010" Чарівниця - Хранитель традицій і увіковічнювач їх в сучасності і майбутньому - 2012
|
|
| |
Ir0306 | Дата: Середа, 2010-07-21, 12:27 PM | Повідомлення # 229 |
перехожий
| Дуже гарна вишиванка,скажіть будь ласка ви маєте схему цієї вишивки????
|
|
| |
nosiknata | Дата: Середа, 2010-07-21, 1:31 PM | Повідомлення # 230 |
Мудра людина
| Ir0306, до кого Ви звертаєтесь? Пишіть повідомлення такого характеру у приватному порядку - кнопочка РМ внизу кожного допису - власник сорочки відпише Вам особисто.
Координую конкурс "Світ вишивки Георгія Гараса"
|
|
| |
Radusya | Дата: Четвер, 2010-07-22, 10:39 PM | Повідомлення # 231 |
перехожий
| Tana, дуже дякую за пораду
|
|
| |
Юлия | Дата: Четвер, 2010-09-02, 7:04 PM | Повідомлення # 232 |
побратим
| Дівчатка, допоможіть, будь-ласочка!!!! Треба терміново! Хтось може розказати як зробити правильно отой плетений шнурочок, що зав"язується на шиї в чоловічій вишиванці? Вишивання сорочки добігає кінця (залищ=шились лише мережки), а як шнурок зробити - уяви не маю... Буду дуже вдячна всім!
|
|
| |
aniel | Дата: Неділя, 2010-09-05, 3:07 AM | Повідомлення # 233 |
побратим
| Юлия, я так розумію, що спочатку робиться ланцюжок гачком з повітряних петель, до кінця якого прив'язуються китиці (кисточки). Потім він пришивається до комірця
|
|
| |
Юлия | Дата: Неділя, 2010-09-05, 9:39 AM | Повідомлення # 234 |
побратим
| aniel, дякую дуже! Так і зроблю! Тільки ще не зрозуміла одного моменту: я думала, що шнурочок просто просовується в комір, щоб він міг довільно стягувати стойку... А виявляється його треба пришивати? Тобто він не повинен стягуватись? Підкажіть, будь-ласка ще це... Дякую всім!
Навіть чорні полоси мого життя зроблені з шоколаду!
|
|
| |
Українка | Дата: Неділя, 2010-09-05, 10:36 AM | Повідомлення # 235 |
Активіст форума
| Юлия, на чоловічих не стягується,у всякому разі я таких не бачила,просто пришиті кутасики.Я також плету гачком,не вмію їх скручувати.А в жіночі,де потрібно стягувати виріз-купляю готовий білий шнур тоненький,а до нього пришиваю китиці
"Чарівниця форума-2010: скарбник схем"
|
|
| |
Юлия | Дата: Неділя, 2010-09-05, 11:14 AM | Повідомлення # 236 |
побратим
| Українка, дуже вам вдячна, що пояснили. У нас вишиванок практично немає, а по фото в інтернеті я подумала, що чоловіча стягується... Тепер буду знати і про жіночу, і про чоловічу. Дякую ще раз!
|
|
| |
010101 | Дата: Неділя, 2010-09-05, 6:24 PM | Повідомлення # 237 |
майстер з вишивки
| Українка, Юлия, бачила на Вікторові Ющенко колись білу вишиванку, де саме цей шнурочок був протягнений і не пришивався до комірця: І не тільки Ющенко Томенко Литвин просто дядечко (виправляюсь - це Григорій Петрович Гринь, як вказала мені форумчанка Калина) Так що це справа смаку. Як подобається, так і робіть
Повідомлення відредагував Goncha - Неділя, 2010-09-05, 9:27 PM |
|
| |
Українка | Дата: Неділя, 2010-09-05, 6:34 PM | Повідомлення # 238 |
Активіст форума
| Goncha, так,але я мала на увазі-не обхвачується шия шнурочком.А на фото,що ви надали,шнурочок не пришитий,а затягнений у дві петельки,а комір по всьому обхваті шиї ним не стягується.Такі вишиванки я зустрічала,дякую що нагадали,так теж можна робити
"Чарівниця форума-2010: скарбник схем"
|
|
| |
Юлия | Дата: Неділя, 2010-09-05, 6:47 PM | Повідомлення # 239 |
побратим
| Goncha, дякую, буду знати! Дуже сподобалсиь вишиванки Ющенка і Литвина, А дядечко на нижньому фото - то Григорій Кисіль, Заслужений майстер народної творчості України, автор книги "Українська вишивка. Орнаменти, шрифти, тематичні композиції".
|
|
| |
010101 | Дата: Неділя, 2010-09-05, 9:30 PM | Повідомлення # 240 |
майстер з вишивки
| Юлия, у приватному повідомленні мені вказали, що то Григорій Гринь і погугливши трішки ідентифікувала цього митця. Це не Григорій Кисіль, а Григорій Гринь Дякую, що усім форумом наставляєте мене на путь освіченості. Таких героїв треба знати в обличчя
|
|
| |