Чоловiча вишиванка
|
|
бейби | Дата: П`ятниця, 2007-03-02, 1:35 PM | Повідомлення # 1 |
перехожий
Група: Перевірений користувач
Статус: Offline
| Представлені схеми та фото , у розділі "ЧОЛОВІЧА ВИШИВАНКА", викладені з ознайомчою ціллю.Не для тиражування,копіювання чи видавання в засобах масової інформації.Використання схем в комерційних цілях заборонено. Поважайте наших дописувачів та нашу безкоштовну волонтерську працю.Дякуємо за розуміння. Модератор Dmutrik09. Дуже хочу вишити сорочку своему коханому, та от незнаю з чого починати.Допоможить будь-ласка.Яку тканину краще брати, якi нитки?
Повідомлення відредагував бейби - П`ятниця, 2007-03-02, 1:42 PM |
|
| |
vyshyvanka | Дата: П`ятниця, 2007-03-02, 9:31 PM | Повідомлення # 2 |
Admin
Група: Администраторы
| Quote (бейби) | Дуже хочу вишити сорочку своему коханому, та от незнаю з чого починати.Допоможить будь-ласка.Яку тканину краще брати, якi нитки? | але ж все залежить від того, яку саме і для чого - сорочку ви хочете
|
|
| |
бейби | Дата: Субота, 2007-03-03, 1:04 AM | Повідомлення # 3 |
перехожий
| Звичайну бiлу вишиванку, в подарунок на день народження.Думала купити, але то буде не те.Орнамент вже знаю який, а от якi нитки кращi- незнаю.Вишивала ще в школi, непогано виходило. Гадаю що нiколи не пiзно згадати те що знаеш i чомусь навчитись ще.
|
|
| |
Tana | Дата: Неділя, 2007-03-04, 10:45 AM | Повідомлення # 4 |
Мудра людина
| Для кого досяжний Київ. В магазині "Житомирський льон", що на ст. м. Либідська, "Інтервал -плаза", 4 поверх продаються льняні та бавовняні чоловічі сорочки, які можна вишити легко або нашити відповідні по льону вишиті смужки. Їх небагато, але є.Взяла на озброєння. Для дівчат відмітила льняні сумки с лейблом "Валентина Сазонова", які можна також прекрасно розшити. Ціни доступні.
Координую Довгобуд "Виплекана сорочка" Моя майстерня Чому закладинка – найкращий подарунок?! "Чарівниця-берегиня форума-2010" Чарівниця - Хранитель традицій і увіковічнювач їх в сучасності і майбутньому - 2012
|
|
| |
Bullet | Дата: Неділя, 2007-03-04, 11:05 AM | Повідомлення # 5 |
маніяк графічних ліній
| Tana, о, дякую і я... Корисна інфа... (В понеділок надумала купувати нову швейну машину, то хотіла заразом і тканини взяти.. Знатиму де ))) бейби, вам я взагалі рекомендувала би вишити першу вишиванку з накладною вишивкою. Не знаю, чому у нас часто ставляться до таких вишиванок скептично?:( Бо ж споконвіку, мабуть, коли сорочка зношувалась, дорогі серцю вишиті частини зрізали і перешивали на нову. Принаймі, є таких досатньо історичних вишиванок.. Робиться це так: спершу викроюєте і зшиваєте сорочку. Потім виготовляєте так звані *шаблони* - смужки вишиваєте на комірець, рукави. Потім ці смужки *накладаєте* - нашиваєте руками - на готову сорочку. Такий спосіб виготовлення вашої ПЕРШОЇ сорочки гарантує вам, що ви не спаскудите великого шмату роботи, якщол десь прорахувались відпочатку в мірках (бо дуже абідно, коли складаєш вишиванку, а вона десь погано лежить: вишито багато, часу забрано купа, а сорчока - не склалась..) Звісно, це лише моя точка зору.. Але ж потім , як матиме більше досвіду, можна буде робити серйозні великі речі В будь-якому випадку - УДАЧІ вам :)
Чарівниця - Берегиня форуму - 2012 моя майстерня на форумі Приватна скринька на форумі заповнена. Пишіть тільки на elisa@ukr.net
|
|
| |
бейби | Дата: Неділя, 2007-03-04, 10:27 PM | Повідомлення # 6 |
перехожий
| Quote (Tana) | Для кого досяжний Київ. В магазині "Житомирський льон", що на ст. м. Либідська, "Інтервал -плаза", 4 поверх продаються льняні та бавовняні чоловічі сорочки, які можна вишити легко або нашити відповідні по льону вишиті смужки. Їх небагато, але є.Взяла на озброєння. Для дівчат відмітила льняні сумки с лейблом "Валентина Сазонова", які можна також прекрасно розшити. Ціни доступні. | Велике -превелике дякую, бо на 8 березня буду в Киевi i обов"язково придбаю сорочку. Quote (Bullet) | Такий спосіб виготовлення вашої ПЕРШОЇ сорочки гарантує вам, що ви не спаскудите великого шмату роботи, якщол десь прорахувались відпочатку в мірках (бо дуже абідно, коли складаєш вишиванку, а вона десь погано лежить: вишито багато, часу забрано купа, а сорчока - не склалась..) Звісно, це лише моя точка зору.. Але ж потім , як матиме більше досвіду, можна буде робити серйозні великі речі В будь-якому випадку - УДАЧІ вам | Bullet i вам величезне спасибi, скористаюсь всiма вашими порадами.Думаю з такими наставниками в мене все вийде.ДЯКУЮ
|
|
| |
poltergeyst | Дата: Неділя, 2007-09-23, 3:11 AM | Повідомлення # 7 |
друг
| бейби, як справи с подарунком для коханого? Чи визначилась з орнаментом? У разі нагоди можемо допомогти і з вишивками і з сорочками, ось адреса: vyshivka@pochta.ru
Ще не вмерла Україна...не дочекаєтесь!
|
|
| |
malvinka | Дата: Середа, 2008-02-13, 10:11 PM | Повідомлення # 8 |
відвідувач
Група: Користувачі
| Quote (Tana) В магазині "Житомирський льон", що на ст. м. Либідська, "Інтервал -плаза", 4 поверх продаються льняні та бавовняні чоловічі сорочки, які можна вишити легко або нашити відповідні по льону вишиті смужки. Дякую за інфу. Ніколи не бачила. Завтра поїду і подивлюся. Якраз такі шукаю. Добавлено (2008-02-13, 10:11 Pm) --------------------------------------------- Розказую про магазин Дійсно є! Такого розмаїття льону я ще в житті не бачила! Хотілося всього Абсолютно всякого кольору і м"якості. Є лляні нитки тонкіші і товсті. Цікава ідея скатертини для столу: ніжня скатертина насиченого кольору (наприклад, зеленого), а на верху з крупної лляної сітки сірим ромбом лежить ще одна. І декілька серветок такого ж зеленого кольору зі звичайного льна. Багато серветочок. Є заготівки, щоб самому вишивати. А ось одягу зовсім мало. Прийдеться шити
|
|
| |
Bullet | Дата: Четвер, 2008-02-14, 0:50 AM | Повідомлення # 9 |
маніяк графічних ліній
| Quote (malvinka) Розказую про магазин Дійсно є! Такого розмаїття льону я ще в житті не бачила!Хотілося всього Абсолютно всякого кольору і м"якості. Є лляні нитки тонкіші і товсті.Цікава ідея скатертини для столу: ніжня скатертина насиченого кольору (наприклад, зеленого), а на верху з крупної лляної сітки сірим ромбом лежить ще одна. І декілька серветок такого ж зеленого кольору зі звичайного льна.Багато серветочок. Є заготівки, щоб самому вишивати. А ось одягу зовсім мало. Прийдеться шити прошу - точну адресу і шлях до магазину : ))) Цікаво, які цінові діапазони на льон? Я досі не можу протестувати бязь на сорочку для чоловіка (боюсь її вишивати.. всі тут чомусь думають, що я крута вишивальниця, але я лише шию, вишиваю сорочку вперше.. і вже пів року боюсь її торкнутись)))) Бязь дуже не підходить навіть для спроб вишивання. Уже знайшла спеціальну вишивану сітку, яку потім висмикують після вишивання. Та все одно страшно. А по 40 грн за метр, як за Цирком я бачила, то трохи задорого для першої спроби моєї.... Дорогі були серветки? Не пам"ятаєте?
Чарівниця - Берегиня форуму - 2012 моя майстерня на форумі Приватна скринька на форумі заповнена. Пишіть тільки на elisa@ukr.net
|
|
| |
malvinka | Дата: П`ятниця, 2008-02-15, 3:03 PM | Повідомлення # 10 |
відвідувач
| Quote (Bullet) прошу - точну адресу і шлях до магазину : ))) Цікаво, які цінові діапазони на льон? м. Либідська, ТЦ "Інтервал Плаза", 4 поверх, є декілька ліфтів. Якщо виходите з метро (дверей), повертаєте ліворуч. Якщо їхати від Цирка, то з південного жд вокзалу ходить маршрутка 507 через Либідську на Теремки. На маршрутці швидше, ніж через метро. Щодо цін, пам"ятаю, бачила від 19 чи 17 грн. за метр. За 22 грн. є молочного кольору середній по товщині льон, приємний. До 45-50 грн., дорожчого не бачила, можливо, цінник не попадався. Щодо серветок, то мені легше купити метр лльону за 25 грн. і пошити штук 10-12, ніж купувати. А одяг би я купила. Не такий вже майстер шити Добавлено (2008-02-15, 3:03 Pm) ---------------------------------------------
Quote (Tana) Великі круглі й овальні від 15 грн, з мереживом, брала неодноразово. Добре! Наступного разу пошукаю з мереживом, щось не бачила.
|
|
| |
Boro | Дата: Неділя, 2008-03-16, 0:38 AM | Повідомлення # 11 |
перехожий
| хто вишиває сорочки, підкажіть як оброблюється спереду виріз (цікавить саме край пілочки, а не горловина) якщо вишивка не вшивається а іде по основному полотну тканини
|
|
| |
ganzya | Дата: П`ятниця, 2008-05-09, 7:23 AM | Повідомлення # 12 |
Активіст форума
| Фото нашла в инете и перенабрала. Черкаський візерунок
"Даром получили, даром давайте" ("Еванг. от Матф.", гл. Х, ст.8.)
Повідомлення відредагував ganzya - П`ятниця, 2008-05-09, 7:24 AM |
|
| |
Bullet | Дата: П`ятниця, 2008-05-09, 6:53 PM | Повідомлення # 13 |
маніяк графічних ліній
| Quote (Boro) хто вишиває сорочки, підкажіть як оброблюється спереду виріз (цікавить саме край пілочки, а не горловина) якщо вишивка не вшивається а іде по основному полотну тканини я не вишиваю сорочки, але бачила зблизька вишиванку, так там вишито в самому низу пілочка не дуже близько, а з відстанню в 1,5 - 2 см, щоб можна було закласти складочку при збиранні сорочки. ganzya, класна схема. я шукаю зараз для чоловіка цікаве щось, хочеться нестандартного. Ця схема дуже сподобалась, шкода, що черкаська, не київська область... malvinka, дякую за інструктаж до пошуку магазина
|
|
| |
kalyna | Дата: П`ятниця, 2008-05-23, 7:37 PM | Повідомлення # 14 |
друг
|
|
|
| |
Boro | Дата: Неділя, 2008-05-25, 9:59 PM | Повідомлення # 15 |
перехожий
| у звичайних сорочках та блузах комір, борти та манжети проклеюються дублерином. При пошиві вишиванки технологія не змінюється? І коли проклеюється дублерин до чи після вишивання? сорочка буде із льону.
|
|
| |
Helya | Дата: Неділя, 2008-05-25, 10:34 PM | Повідомлення # 16 |
перехожий
| А от Вам, пані та панночки, вишиванка (вже друга) для мого старшого сина: http://i013.radikal.ru/0805/72/fea686296ca0.jpg
Helya
|
|
| |
Tana | Дата: Понеділок, 2008-05-26, 10:39 AM | Повідомлення # 17 |
Мудра людина
| kalyna, це жіноча ganzya, дякую за таке приємно фото і схему! malvinka, Quote (malvinka) А одяг би я купила. Не такий вже майстер шити В "Житомирському льоні" представлений одяг Валентини Сазонової, але треба дивитись, звісно...
Координую Довгобуд "Виплекана сорочка" Моя майстерня Чому закладинка – найкращий подарунок?! "Чарівниця-берегиня форума-2010" Чарівниця - Хранитель традицій і увіковічнювач їх в сучасності і майбутньому - 2012
|
|
| |
Bullet | Дата: Четвер, 2008-06-05, 2:20 AM | Повідомлення # 18 |
маніяк графічних ліній
| Quote (Boro) у звичайних сорочках та блузах комір, борти та манжети проклеюються дублерином. При пошиві вишиванки технологія не змінюється? І коли проклеюється дублерин до чи після вишивання? сорочка буде із льону. Я не спеціаліст в цьому питанні (саме народної сорочки), але як кравчиня можу сказати, що при вишиванні по дублюючому матеріалі рисунок може трохи деформуватись саме із-за нееластичності проклеєної частини. З іншого боку - навіщо дублювати вишиту деталь? Перемацала кілька вишиванок на роботі - всі без укріплення - і коміри і манжети. Але почекаємо - може хтось більш знаючий в цій царині відповість. Аж і мені стало цікаво )
|
|
| |
Tana | Дата: Четвер, 2008-06-12, 10:43 AM | Повідомлення # 19 |
Мудра людина
| Спеціально для рукодільниць, хто бажає вишити вишиванку для коханого чоловіка Схема Григорія Кисіля, сканована з журналу "Жінка". Символіка лаконічна, а скільки всього вкладено у цей орнамент!..
|
|
| |
Germana | Дата: Середа, 2008-06-25, 5:58 PM | Повідомлення # 20 |
перехожий
| Вітаю дівчата, ще один "чайник" на сайті Придбала гарний льон для сорочки, вишиватиму для свого коханого. Але це буде моя перша вишивка на одязі (не враховуючи дрібні деталі, якими я прикрашала свій сучасний одяг). Живу у місті, де не дуже хто носе вишиванки (Дніпропетровськ), тому нема де подивитись/розпитати. Цікавлять суто технічні питання: чи мушу я спочатку вишити комір, борти, манжети на кроєній, але ще не зшитій сорочці? І як виготовляються/кріпляться китиці (яка довжина і кількість ниток)?
Всі перешкоди, хоч якими б вони були, існують тільки для того, щоб їх долати, а не для того, щоб об них розбиватися. / А.Кудін
|
|
| |