Творчий спадок Олени Пчілки
|
|
Пасіонарія | Дата: Субота, 2013-11-16, 0:49 AM | Повідомлення # 41 |
Мудра людина
Група: Перевірений користувач
Статус: Offline
| Літературна, наукова творчість Олени Пчілки
Сім"я, діти і поезія
ore et labore!
|
|
| |
Пасіонарія | Дата: Субота, 2013-11-16, 0:54 AM | Повідомлення # 42 |
Мудра людина
| Музична діяльність Олени Пчілки. Висвітлює пані Галина Новицька (чудовий музикознавець та неперевершена співачка)
Пісня "Без тебе, Олесю" на слова Олени Пчілки. Акомпонує і виконує пані Галина
ore et labore!
|
|
| |
Пасіонарія | Дата: Субота, 2013-11-16, 1:00 AM | Повідомлення # 43 |
Мудра людина
| Український романс на слова Лесі Українки (концентмейстр пані Оксана Гродзінська)
А також ми дізналися про музику, яку написала Олена Пчілка пісні "Як швидко літо проминуло". Виконує Кубанський народний хор (дивилися в записі) http://www.youtube.com/watch?v=T8RlrxGKBgQ
ore et labore!
Повідомлення відредагував Пасіонарія - Субота, 2013-11-16, 1:04 AM |
|
| |
Пасіонарія | Дата: Субота, 2013-11-16, 1:09 AM | Повідомлення # 44 |
Мудра людина
| А тут про нашу Спільноту і наш Всеукраїнський проект
тут мене понесло....:)
ore et labore!
|
|
| |
Пасіонарія | Дата: Субота, 2013-11-16, 1:18 AM | Повідомлення # 45 |
Мудра людина
|
Про цінне видання (Величезне спасибі нашій Ользі Нарбут Калині - я пильнувала!)
Про зібрання узорів Ольги Косач -Кривинюк (книга ще вдорозі, не можу дочекатися!!!)
ore et labore!
|
|
| |
Пасіонарія | Дата: Субота, 2013-11-16, 1:26 AM | Повідомлення # 46 |
Мудра людина
| Трішки авдиторії
ore et labore!
|
|
| |
Пасіонарія | Дата: Субота, 2013-11-16, 1:37 AM | Повідомлення # 47 |
Мудра людина
| Цікавим було і відкриття Олени Пчілки як видавця і журналіста.
Для бібліотеки я зробила кольорові копії видання "Українські народні узори" Олени Пчілки. Тепер наше жіноцтво дармувати не буде
ore et labore!
|
|
| |
Пасіонарія | Дата: Субота, 2013-11-16, 1:51 AM | Повідомлення # 48 |
Мудра людина
| Про особистість Олени Пчілки, про цікаві життєві факти, сім"Ю, моду, етнографію, свята, фалькльор ми обговорювали за кавою та узваром. Народ відкрив для себе справжню Олену Пчілку і запалився до діяння! Було Гарно!
Пан Орест Юрковський, голова "Просвіти". Тішиться!
Пані Марія Підлеснюк, директор районної бібілотеки, господарка закладу. Тішиться!
ore et labore!
|
|
| |
Пасіонарія | Дата: Субота, 2013-11-16, 1:57 AM | Повідомлення # 49 |
Мудра людина
|
Начальник відділу культури пані Галина Олінійчук. Тішиться!
Розходитися не поспішали. Скільки у нас намічених планів!
ore et labore!
|
|
| |
Пасіонарія | Дата: Субота, 2013-11-16, 2:06 AM | Повідомлення # 50 |
Мудра людина
| Величезне Спасибі за задану тему, за цікавий пошук, за клопітку працю за посильний і непосильний вклад кожного з нас у спільну справу! кексики від моєї Настусі, яка дбайливо випікала і прикрашала спеціально для "пчілок"
ore et labore!
|
|
| |
Afinna | Дата: Субота, 2013-11-16, 2:28 AM | Повідомлення # 51 |
побратим
| Пасіонарія, пані Людмило, які ж ви молодці! Вітаю!!! Такий захід!!! Дякую за фоторепортаж - дуже цікаво і приємно вас всіх споглядати! Ще раз скажу: "Ви молодці!!!"
|
|
| |
Andrew_Yer | Дата: Субота, 2013-11-16, 3:03 AM | Повідомлення # 52 |
мешканець сайту
| Людо, фундаментально! Я Вам говорив, що люблю Городенку, хоч ще не довелося у вас бути. Мабуть ще й тому, що у вас є мода на духовне збагачення - самозбагачення. Молодці!
Чарівник - Майстер вишивання - 2012
|
|
| |
Пасіонарія | Дата: Субота, 2013-11-16, 3:25 AM | Повідомлення # 53 |
Мудра людина
| Цитата Andrew_Yer ( ) Я Вам говорив, що люблю Городенку, хоч ще не довелося у вас бути. Мабуть ще й тому, що у вас є мода на духовне збагачення - самозбагачення. smileМолодці!
:). Значить так. вул. Б. Хмельницького, 18. Я не завжди буду в "ефірі", буваю і "поза зоною", але дома завжди (майже). Докінчуємо гостьові мансарди. Будуємо альтанку для посиденьок. Приїзджайте.
ore et labore!
|
|
| |
Kaluna | Дата: Субота, 2013-11-16, 3:57 AM | Повідомлення # 54 |
Мудра людина
| Пасіонарія, грандіозно!!! Оце так захід, молодець, вітаю! Цитата Пасіонарія ( ) Тішиться! +1000
Чарівниця - Скарбничка старожитностей та екскурсій - 2012
|
|
| |
Tana | Дата: Субота, 2013-11-16, 10:24 AM | Повідомлення # 55 |
Мудра людина
| Який красивий і змістовний захід, дякую, Пасіонарія ! І вже чекаю , які аркуші і які окремі зразки вишиватиме Городенка
Координую Довгобуд "Виплекана сорочка" Моя майстерня Чому закладинка – найкращий подарунок?! "Чарівниця-берегиня форума-2010" Чарівниця - Хранитель традицій і увіковічнювач їх в сучасності і майбутньому - 2012
|
|
| |
olgavasilevskia | Дата: Субота, 2013-11-16, 10:29 AM | Повідомлення # 56 |
побратим
| Очень душещипательно.....аж прослезилась...читала материалы - поэтому в курсе, с Вами как на яву.....Спасибо за.....просто ОГРОМНОЕ СПАСИБО!!!
|
|
| |
Tana | Дата: Субота, 2014-01-18, 11:28 AM | Повідомлення # 57 |
Мудра людина
| На прохання з мережі перефотографувала старенький альбом "Вишивала я узори. Випуск 1" , Київ:Посредник,1993 . І, о диво,знайшла в ньому посилання на орнаменти Пчілки)) весь альбом Цей візерунок -- фрагмент однієї зі сторінок альбому Олени Пчілки, який вона впорядкувала і присвятила своїй "найменшій любій донечці Доруні". Мати Лесі Українки була відома не тільки, як письменниця, але й як збирачка народних вишивок.
Координую Довгобуд "Виплекана сорочка" Моя майстерня Чому закладинка – найкращий подарунок?! "Чарівниця-берегиня форума-2010" Чарівниця - Хранитель традицій і увіковічнювач їх в сучасності і майбутньому - 2012
|
|
| |
Tana | Дата: П`ятниця, 2014-01-24, 4:13 PM | Повідомлення # 58 |
Мудра людина
|
|
|
| |
Tana | Дата: П`ятниця, 2014-01-24, 9:33 PM | Повідомлення # 59 |
Мудра людина
| За Календарем знаменних та пам'ятних дат 2014-го року 29 липня - 165 років віддня народження О. Пчілки (О.П. Косач) (1849-1930), української письменниці, фольклориста, етнографа, редактора, видавця, матері Лесі Українки Джерело
|
|
| |
Tana | Дата: Четвер, 2014-01-30, 12:19 PM | Повідомлення # 60 |
Мудра людина
| Олена Пчілка
Хустина (Уривок із поеми «Козачка Олена»)
Пролітала зозуленька Через ясний бір, Завітала дівчинонька До козака в двір. «Здоров, милий, чорнобривий! Чи мене пізнав? Як з іншою повінчався, То ще ж не стрівав!… Та не схиляй головоньки — Не корить прийшла; Була б довга та розмова — Година ж мала: Уже стоїть осідланий Твій кінь-воронець — Треба хутко знаходити Розмові кінець… Од’їжджаєш ти, козаче, У непевну путь, — Може ж, тобі доведеться І руки згорнуть! То ж колишня твоя мила Прощатись прийшла Та гостинця на прощання Тобі принесла: Пам’ятаєш мережану Хустину мою? На весілля готувала — Сього не втаю! Не здалася хустиночка На весілля нам; Але ж тобі вишивала, Тобі і віддам! Нехай здасться хустиночка Не на те, щоб гнить, А для слави козацької, Сідельце укрить. Добре ж твоє, козаченьку, Серденько воліло, Виступаєш з товариством За святеє діло. Хай господь тебе провадить У тую дорогу, Нехай доля над ворогом Судить перемогу! Коли ж будеш незрадливим, Хай доля сприяє, Нехай щастя ся хустина Тобі привертає! Повертайсь тоді додому Із військом щасливо, Хай розплете твоя жінка Коникові гриву!… Коли ж в ділові святому Зрадиш, козаченьку, Хай натрапиш, вертаючись, На злу доріженьку. Хай тоді у чистім полі Ти марно загинеш І моєю хустиною Собі руки вкриєш! Пам’ятай же теє слово, Що тут говорила, Як прощатись приходила Незвінчана мила!» По тій мові пішла з двору. Тихо біля хати, Тільки чутно, як голосить Жінка у кімнаті… 26 октября 1883 г. с. Колодяжне.
|
|
| |