Весна за прядкою, мов скромна Маргарита, Схилила стан гнучкий і пісеньки співа… М. Рильський
4 квітня відвідувачі Літературно-меморіальномумузеї Максима Рильського долучилися до Всеукраїнського проекту «Вишивка етнографічна: «Украинский народный орнамент: вышивки, ткани, писанки» О.П. Косачева,Киев,1876»
Напровесні, в дні великодніх свят традиція писати писанки продовжується і в будинку Максима Рильського. Куратор проекту Тетяна Серебреннікова представила колекцію писанок, які зібрала й описала Ольга Петрівна Косач, а відтворила відома українська писанкарка Ірина Міхалєвич (м. Олександрія)
Гості садиби Рильского долучились до писанкарства незвичним способом – писали на повному яйці восковими олівцями. Так, в теплому родинному колі реалізується проект «7-я», покликаний поєднати музейне життя із сімейним дозвіллям киян.
Писання восковими олівцями справді захоплююче. Закінчивши один варіант хочеться зараз же починати новий) Бери в співавтори Творця і сотвориш неперевершене. * Андрій КОВАЛЬ
Марина Олійник, Тетяна Зез обговорюють модний крій, звісно, з ручною вишивкою, аргументовано і захоплено. Бібліотека ім. В. Симоненка, 6 квітня 2015 рокую
Писанки Ірини Міхалєвіч писали восковими олівцями в сільській біблотеці с. Крюківщина (Києво-Святошинський р-н, Київська обл.). Буквально кілька фото. Ще був декупаж з використанням білка як клейової основи...
І найочикуваніша подія -- наш проект в Книжковому Арсеналі в рамках програми Української бібліотечної асоціації:
в четверг, 23 квітня в залі Art Lab з 11 до 13 години; в п'ятницю, 24 квітня на стенді УБА з 11 до 18 години. Приходьте! сюди
ух ти, я щиро радію, це вихід на велику сцену, Тана, дівчата, ви всі супер молодчини!!!
Але я там знайшла лише інфо про книжкову виставку б-ки Л. Українки:
Цитата
У межах заходів УБА у залі Art Lab 23 квітня з 11.00 до 18.00 Відділ мистецтв Публічної бібліотеки імені Лесі Українки міста Києва презентуватиме велику книжково-ілюстративну виставку "Перша сцена України" до 95-річного ювілею Національного академічного театру імені Івана Франка.
Ні, окремим пунктом програми. За посиланням вкладка на Програму Української бібліотечної асоціації на Книжковому Арсеналі (відкривається в окремому файлі)
Цитата
Програма Української бібліотечної асоціації у межах Книжкового Арсеналу (зал - Art Lab) Дата Час Захід Організатор заходу 23.04.2015 (четвер)
11.00 - 13.00 1. "Голосієво - наш дім" - презентація краєзнавчого віртуального проекту 2. Колекція екслібрісів Георгія Сергєєва - презентація, міні-виставка 3. Проект "Закладинка в улюблену книжку" - презентація, міні-виставка, майстер-клас по створенню закладинки 4. Проект «Вишивка етнографічна:«Украинский народный орнамент: вышивки, ткани, писанки» О.П. Косачева, Киев, 1876» - презентація, виставка вишитих аркушів книги, сучасних виробів за ними; майстер-класи з народної вишивки для дітей та дорослих, літературно-музично-ігрова частина Центральна районна бібліотека імені М.О.Некрасова Централізованої бібліотечної системи Голосіївського району міста Києва 13.00 - 14.00 Презентація «Трансформація інтелектуального простору, або Як додати бібліотекам трошки життя» Марія Крючок, громадська активістка (НаУКМА, TEDxKyiv, Skills Academy) 14.00 - 15.00 Презентація туристичного проекту Української бібліотечної асоціації «Як тебе не любити, Києве мій!» Українська бібліотечна асоціація 15.00 - 17.00 1. Інтерактивна година "Подивись на бібліотеку по-новому": відеознайомство, презентація 2. Стенд-виставка 3. Art-книга: власні буктрейлери, поетичний перформанс Центральна районна бібліотека імені Павла Тичини Централізованої бібліотечної системи Дніпровського району міста Києва 17.00 - 18.00 Молодіжна бібліотека «Молода гвардія» – персональний інформаційний партнер, місце для зустрічей з однодумцями, освітньо-консультативний та ресурсний центр для проектної діяльності, креативний майданчик для громадськості, який надає сучасні бібліотечні послуги Міська спеціалізована молодіжна бібліотека "Молода гвардія" У залі Art Lab 23 квітня з 11.00 до 18.00 Відділ мистецтв Публічної бібліотеки імені Лесі Українки міста Києва презентуватиме велику книжково-ілюстративну виставку "Перша сцена України" до 95-річного ювілею Національного академічного театру імені Івана Франка. 24.04.2015 (п'ятниця) 11.00-12.00 Популяризація послуг бібліотеки. Цикл заходів «Актуальні напрями бібліотечної роботи в період кризи». Державна бібліотека України для юнацтва 12.00 - 13.00 «Come Write In! Приходь та пиши! Бібліотека для письменників» – презентація заходів та обговорення можливостей письменницьких бібліотечних програм в Україні Державна бібліотека України для юнацтва 13.00 - 14.00 Презентація послуг неформальної освіти в Державній бібліотеці України для юнацтва та дискусія на тему «Неформальна освіта в публічному просторі – дійсність чи утопія?» Державна бібліотека України для юнацтва 14.00 - 15.00 Презентація туристичного проекту Української бібліотечної асоціації «Як тебе не любити, Києве мій!» Українська бібліотечна асоціація 15.00 - 16.00 Презентація міжнародного дитячого клубу Brovchyk Club Олександр Зімба, автор проекту, письменник, директор видавництва «Вісім Лапок» (м.Львів) 16.00 - 18.00 Презентація «Науково-видавнича діяльність Національної бібліотеки України імені В. І. Вернадського» та реклама інформаційних послуг НБУВ. Презентаційна сесія «Інтерв’ю з автором…» : Володимир Попик, Галина Ковальчук, Тетяна Гранчак, Олена Воскобойнікова-Гузєва, Ірина Войченко, модератор сесії - Лідія Поперечна Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського
Tana, аплодую вам, дівчата, мало очікуваних обличь з форума на фотографіях, я думала, ще більше буде. Але я дуже радію за ваш успіх, це просто величезний крок! Тана, молодці! Чарівниця - Берегиня форуму - 2012 моя майстерня на форумі Приватна скринька на форумі заповнена. Пишіть тільки на elisa@ukr.net
Будь ласка, утримайтесь від розміщення схем і зображень наступних виробників: Lanarte, Michael Powell, Margaret Sherry, Faby Reilly Designs, Solaria Gallery, Janlynn Corporation, Stoney Creek, HAED.