6. «Пишаймося своїм родом!» НАШІ сучасні фото у бабусиних і дідусевих старовинних сорочках. В цій номінації нема сенсу приховувати авторів, адже представлені тут вишиті сорочки − це пам’ять нашого народу, слава нашого роду і подяка минулим поколінням вишивальниць. Відгуки-голоси залишаємо в коментарях.
04_ Юджиния
Передвесільна фотосесія. На мені бабусина батистова вишита хрестиком сорочка, на чоловікові - лляна сорочка, вишита хрестиком (сучасна). Шаль ручної роботи. Плела сама.
07_ Пасіонарія
На фото моя старша донька - Соломія у Покутському етнострою початку ХХ століття. Городенківське Покуття - етнічна частина Івано-Франківщини. Так вона була одягнена (вранці) на відкриття покутського фестивалю. Стародавня сорочка, запаска, крайка - наших родичів з Городенщини. Зараз наша власність.
15_Tana
Сорочка весільна, пошита-вишита прабабусею для бабусі; ходили просити на весілля в ній і моя мама, і моя тітка; моє дівування також з нею пов’язане; «вигулювала»на її обов’язково на Різдво і на Країні Мрій. Сорочка з Київщини, Києво-Святошинський район, с. Юрівка. Тканина крамна х/б, крій типовий для Київщини, з багатьох прямокутників. Регіональні особливості вишивки:узор має назву «цепи», бабуся згадує, що на початку ХХ ст. він був шалено популярний у навколишніх селах. Зверху вишивка переважно хрестиком, поділ виконано типово київським підгином зубчиками, вишитий косою гладдю «зірочками». Серед використаних технік позаглінний черв’ячок, обводка та ін. Коралі на мені прабабусині, сережки – бабусині, подаровані їй батьком на 18-річчя.
22_МарічкаКо
Сорочка "Татусеві надбання", вишивка хрестиком, матеріали: полотно, нитки. Узор привезений із Самбірщини.
25_ nosiknata
Я у сорочці моєї бабусі на фестивалі "Свірж". Сорочка датується 1934 - 1936 роками. Орнамент відшито з сорочки жительки с. Білобожниця, що на Тернопільщині.
46_ montan
"З бабусиної скрині" - бабусина хустка, вишита низинкою сорочка, ґорсик і шалянова спідниця (с. Середній Майдан, Надвірнянський р-н, Івано-Франківська обл.)