Дівчата, те що змогла написати на перерві. Подивіться будь ласка, там багато питань. Головне - хто б хотів взяти участь у подібному коловороті?
Коловорот у народній традиції
1. Координатор. Гра чекає на координатора. Можливо хтось, хто вже був учасником коловороту, хто може організувати, підштовхнути… Чи є бажаючі? Хто візьме на себе відповідальність? Чесно зобов’язуюсь допомогти чим зможу))
Координатор реєструє Робін у системі http://round-robin.ru/.
2.Учасники. Пропоную не більше 6.
Учасником може стати перевірений користувач форуму, який має не менше 50 змістовних дописів, та який погоджується надати координатору максимум своєї контактної інформації (поштова адреса, телефон – обов’язково, скайп, аська, посилання на свій жж, адреса електронної пошти тощо). Якщо учасник з певних причин не може далі брати участь у робіні, він негайно повідомляє про це інших учасників та пересилає наявний у нього робін далі. Повідомляйте, якщо ви їдете у відпустку, чи, не дай Боже, проблеми зі здоров’ям, будемо колективно вирішувати, що робити далі. У будь-якому разі, якщо на даний момент ви не можете вишивати, відішліть робін далі по колу іншому учаснику, не затримуйте.
Ретельно подумайте, чи потрібен вам цей коловорот, чи вистачить вам часу на нього. Погоджуючись брати участь ви, тим самим, берете на себе відповідальність перед кожним з учасників коловороту.
2.Тканина, розмір одного сюжету. Можна взяти рушникову тканину, її розмір різний, я бачила від 30 до 37 см. Якщо розмір одного сюжету у довжину буде 20 см, то з обох боків залишатиметься вільними 5-8 см для оформлення панно. Завширшки пропоную не більше 25 (можливо, забагато?) хрестиків для орнаменту та десь 5 хрестиків для підпису. Тобто на кожного учасника відводиться місце у 30 хрестиків (ширина) на 20 см (довжина). Простір між сюжетами десь 3 хрестики. Підпис – ваш нік та форумі, та назва Вашого міста. Але все залежить від власника коловороту, можливо, хтось захоче на Аїді вишивати, дивіться самі.
Власник коловороту нитками позначає на тканині межі сюжетів. За необхідності, по бажанню учасників, робить розмітку. Краї краще обробити. На папері можна позначити, хто де відшиває свій сюжет. З тканиною поводитись максимально обережно, не прати. Обирайте нитки, в якості яких ви впевнені. Виворіт – ну, хто як може.
3. Тривалість одного етапу. На мою думку, 2 тижні – достатньо. Чи всі можуть вкластись у такі строки? Скільки днів на відправку? 3 дні достатньо? І пересилка поштою триватиме 7-10 днів. Відлік часу наступного етапу для кожного учасника з моменту отримання коловорота? Чи кожен етап оголошується координатором після отримання робіна усіма учасниками?
Якщо учасник не вкладається в строки, відведені для вишивки, вій зобов’язується переслати Робін «as is»/ «як є» - що відшито, те і летить далі. При цьому бажано переслати схему незавершеного сюжету власнику робіна, щоб була змога його доробити.
Обов’язковим є фотографування відшитого фрагменту, викладання фото на форумі, також фото фіскального чеку на відправку.
Усі Робіни пересилаються рекомендованою бандероллю з оголошеною цінністю.
4. Тема коловороту. Національні мотиви, орнаменти, смужки, геометричні, рослинні, які вам подобаються, які ви будете вишивати з добрими побажаннями. Бажаними є кольори та орнаменти Вашого регіону. Бажаючим пропоную заздалегідь продумати, який орнамент буде вишиватись для кожного учасника, щоб купити нитки і не витрачати часу на пошук схем. Тобто від кожного – 6 різних орнаментів, або вишийте кожному один, свій найулюбленіший.
Думаю, ні, просто пишуть, що цей ресурс значно полегшує гру.
Тоді у першому повідомленні координатору треба буде прописати хто кому і у якій послідовності пересилає коловорот, і постійно його редагувати (писати дати хто коли отримав, відправив, щоб мати уявлення про загальну картину).
Quote (Jasjka)
Термін я би дала довільний,це уже на совість.
Совість, то така штука... Мені здається, що рамки необхідні, бо багато непорозумінь виникало саме через те, що робін затримували. Чи ви маєте на увазі, що 2 тижні - забагато?
Головне - хто б хотів взяти участь у подібному коловороті?
хочеться і колеться... але скоріше так, я би погралась. координувати я точно пас.
Щодо орг-моментів: 1. пропоную все ж вишивати на Аіді, 14 не більше, однакової ширини для всіх 2. як на мене, 2 тижні на вишивку може бути мало. Пропоную три. 3.
Quote (Олька)
Мені здається, що рамки необхідні
- однозначно необхідні. 4.
Quote (Олька)
Якщо учасник не вкладається в строки, відведені для вишивки, вій зобов’язується переслати Робін «as is»/ «як є» - що відшито, те і летить далі. При цьому бажано переслати схему незавершеного сюжету власнику робіна, щоб була змога його доробити.
Підтримую! 5.
Quote (Олька)
Усі Робіни пересилаються рекомендованою бандероллю з оголошеною цінністю.
Тобто, цінна бандероль? Думаю, рекомендована все ж доступніше, і номер відправлення при цьому є, можна простежувати.
Ну і ще маленька нотатка до орг-моментів, підгледіла на іншому ресурсі: разом із своїм коловоротом можна пустити блокнотик, в якому кожен учасник може залишити опис своєї роботи, якесь побажання, тощо... Можна туди підклеїти схему та трохи про неї - я так розумію, ми граємось саме в традиційному для власного регіону форматі.
Ще з досвіду - розмітка на полотні для кожного учасника дуже дисциплінує, тому пропоную зробити її обов"язковою. Підписи до свого сюжету - теж обов"язково, бо інакше не бачу сенсу такого обміну При чому підписати можна і авторство, і місто.
Почати можна, як тільки набереться коло учасників, орієнтуватись можна на 1 березня.
Тобто, цінна бандероль? Думаю, рекомендована все ж доступніше, і номер відправлення при цьому є, можна простежувати.
рекомендованими листами відправдяють тільки папір, а тканину і т.д. можна за правилами пошти відправляти лише цінною бандероллю, єдина різниця в їх відправці полягає в тому, що на цінній бандеролі вказують вартість, яку відшкодовують відправнику у разі її втрати. всі люди як люди, а я - смайлик =) моя сторінка вконтакті =) parsokon
рекомендованими листами відправдяють тільки папір, а тканину і т.д. можна за правилами пошти відправляти лише цінною бандероллю,
це дійсно так, я питала на пошті, правда мені цей вид відправки нвзвали саме "рекомендована бандероль з оголошеною цінністю". насправді, не має значеня назва, головне вказати
Quote (pars)
вартість, яку відшкодовують відправнику у разі її втрати.
Справа не в грошах, просто з відгуків читала, що такі бандероолі губляться рідше.
Quote (shtynka)
хочеться і колеться...
Тетянко, я тебе розумію, бо перечитала багато тем з робінами, чого там тільки не було...
Quote (shtynka)
пропоную все ж вишивати на Аіді, 14 не більше, однакової ширини для всіх
Давайте, на вибір учасниів. Просто я люблю вишивати на тканинах з рівномірним переплетенням, але якщо комусь з учасників вишивати на такій тканині буде важко, можна всім взяти Аїду 14.
З усім іншим погоджуюсь. Щодо блокнотику - не знаю, можливо з робіном послати конверт, у який кожен буде вкладати листівку з побажаннями для власника робіну? Можна було б і магнітик, але тоді бандеролька з кожним учасником буде все важче і важче...
Quote (shtynka)
ми граємось саме в традиційному для власного регіону форматі.
Чи хоча б будемо намагатись.. Я чесно не знаю, що є традиційним для мого регіону. Але для кожного обіцяю вишити те, що мені до душі і що несло б позитивну енергетику...
Я відправляю завжди "рекомендованим"(уже граю в робін на іншому форумі) приходить через три дні,може трішки пізніше... Я пропоную,наприклад,я відправляю Олі кладу їй щось приємне,а вона в свою чергу кладе приємне Ірі,і так далі.хоч по одному разі але вже приємно.
Quote (Олька)
Але для кожного обіцяю вишити те, що мені до душі і що несло б
не зрозуміла,я маю вишивати щось своє на чужому робіні?Щось мене не "впічатляє",думалось я маю обдумати свій робін,свій мотив,і щоб всі його вишивали,лише підписували свої шрифтом...
Quote (shtynka)
із своїм коловоротом можна пустити блокнотик, в якому кожен учасник може залишити опис своєї роботи
це лишне.Особисто я не люблю нічого такого писати,і про мотиви регіону не знаю нічого...часу не має шукати. Сестра_Юлія хотіла проводити робін.Ти ще не відмовляєшся? А ти Олька, чому не хочеш вести робін,уже майже все продумала... Творча майстерня
Ще от що подумала...можна підібрати мотив-орнемант на нашому форумі,щоб не друкувати виставити тут ссиллочки де брали,і кожен сам собі видруковує ,так вага посилки менша. Творча майстерня
не зрозуміла,я маю вишивати щось своє на чужому робіні?
Мар`яно, задумка була у тому, що ми беремо однаковий клаптик тканини, розмічаємо його нитками/маркером, домовляємось про розмір кожного окремого сюжету (розмір однаковий для всіх, я пропонувала 30 хрестиків на 20 см.) і кожен вишиває орнамент свого регіону. Це накшталт сюрпризного робіну. Тобто кожен учасник доповнює робін кожного учасника саме своїм сюжетом. Однієї кольорової гами та єдиного мотиву не буде. В ідеалі на виході ви матимете клаптик тканини зі зразками орнаментів тих регіонів України, де мешкають учасниці коловороту.
Quote (Jasjka)
А ти Олька, чому не хочеш вести робін,уже майже все продумала...
Я хочу брати участь. Тверезо розраховуючи свої сили я знаю, що координувати не зможу.
Jasjka, я дещо по-іншому все це бачу, не так, як ви. Я думала, що це буде рушничок. Із симетричними ДВОМА краями. Тобто кожному буде треба вишити по два візерунки чи мережки там зробити. однакові з обох боків. Ну так я сбі це уявляю. а просто клаптик з різними візерунками мене чогось не надихає.
Quote (Jasjka)
Сестра_Юлія хотіла проводити робін.Ти ще не відмовляєшся?
Сестра_Юлія, Юля, розкажи, як ти це бачиш. На скільки учасників буде розрахований такий коловорот? Просто, я думала, якщо рушничок, треба більше учасників, і тоді ризик більший. Я щось не подумала про два симетричні краї...
Так, я подумала, і прийшла до висновку - вишиванці ми врешті решт, чи ні? Насправді, будь-який сюжетний робін можна вишити деінде, а от рушникового, певно, не знайдеш... Я за те, щоб це був невеликий рушничок, та все ж рушничок, а не клаптик. Не треба нам полотно в три метри - думаю і одного метра на всіх вистачить! Кому не цікавий саме такий формат коловороту - можна брати участь в подібних іграх деінде. Але я не хочу витрачати час на розмінювання. Якщо цей коловорот не рушник - я пас. Мрії повинні збуватись. Навіть якщо це потребуватиме більше часу.
Сестра_Юлія, Юлічка, берешся за організацію? Буду допомагати чим зможу, але виконавець із мене кращий, ніж координатор )))
це уже занато...думаю підтримати першу пропозицію Олька,
Quote (Олька)
Тканина, розмір одного сюжету. Можна взяти рушникову тканину, її розмір різний, я бачила від 30 до 37 см. Якщо розмір одного сюжету у довжину буде 20 см, то з обох боків залишатиметься вільними 5-8 см для оформлення панно. Завширшки пропоную не більше 25 (можливо, забагато?) хрестиків для орнаменту та десь 5 хрестиків для підпису. Тобто на кожного учасника відводиться місце у 30 хрестиків (ширина) на 20 см (довжина). Простір між сюжетами десь 3 хрестики. Підпис – ваш нік та форумі, та назва Вашого міста.
Такий великий робін я не хочу вишивати і не потягну...щоб він,робін відродився,треба щось легеньке,щоб всі вишивали,і мали бажання.І учасників треба назбирати багатенько до 1 метрового "рушничка".А нас охочих лише троє,покищо... Творча майстерня
Повідомлення відредагував Jasjka - Четвер, 2011-02-17, 10:15 PM
І учасників треба назбирати багатенько до 1 метрового "рушничка".
Jasjka, Мар` яно, я теж так думала. Але дівчата мають на увазі взяти, наприклад, 1 метр тканини (рушникової чи Аїди) шириною 30 см. Кожен з учасників вишиватиме однакову смужку з обох країв рушничка. Розмір смужки тоді можна зробити не 25 хрестиків а менше, 15 наприклад. 15 хрестиків, то десь 3 см. 6 учасників - то 6 орнаментів з обох країв рушничка. Я правильно зрозуміла?
6 учасників - то 6 орнаментів з обох країв рушничка. Я правильно зрозуміла?
Абсолютно. І де ви бачили рушник, повністю зашитий? Посередині лишиться вільний білий простір - це абсолютно нормально. Тим більше, можна свою смужку вишивати не тільки хрестом, а як говорила Юля, і мережки тут доцільні, і інші шви та техніки - все на власний смак!
Quote (Jasjka)
щоб він,робін відродився,треба щось легеньке,щоб всі вишивали,і мали бажання
Насправді такої мети не стоїть - відродити робін. Я прийму участь лише в рушниковому коловороті. Робінів по мережі можна знайти чимало, але такого формату як ми задумали - я ще не зустрічала. Моя майстерня
Будь ласка, утримайтесь від розміщення схем і зображень наступних виробників: Lanarte, Michael Powell, Margaret Sherry, Faby Reilly Designs, Solaria Gallery, Janlynn Corporation, Stoney Creek, HAED.