Kaluna запрошує на толоку
|
|
Kaluna | Дата: П`ятниця, 2010-08-06, 9:53 AM | Повідомлення # 1 |
Мудра людина
Група: Перевірений користувач
Статус: Offline
| Примітка адміністратора: в першому повідомленні, яке буде постійною "шапкою" на всіх сторінках теми, на прохання автора майстерні буде викладатись корисна інформаці від авторки: майстер-класи, корисні посилання тощо.
Майстер-клас по змережуванню
Творча майстерня на Блогері
Мітки Майстер-класи у блозі на Блогері
Чарівниця - Скарбничка старожитностей та екскурсій - 2012
|
|
| |
Українка | Дата: Понеділок, 2011-07-11, 9:40 PM | Повідомлення # 361 |
Активіст форума
| Quote (Kaluna) Українка, ГАРНО вийшло і стильно! Вітаю! Щоб господиня цього документу мала щастя, здоровя і творчу наснагу мінімум до 100 лі дякую!
"Чарівниця форума-2010: скарбник схем"
|
|
| |
|
shtynka | Дата: Субота, 2011-07-16, 7:38 AM | Повідомлення # 363 |
Мудра людина
| Kaluna, гарний МК. Quote (Kaluna) Хардангер не терпит узелков. Цікаво, а яка техніка їх любить?
Моя майстерня
|
|
| |
010101 | Дата: Субота, 2011-07-16, 10:38 AM | Повідомлення # 364 |
майстер з вишивки
Група: Заблоковані
| Quote (Kaluna) Хардангер не терпит узелков
А я у вирізуванні, точніше в гладі, що обрамляє вирізування, вузлики вяжу. Але не на початку процесу, а наприкінці, щоб нитка не вилазила А потім ще кінчик ховаю під нитками, і вузлик туди затягую. І нічого - все нормально
|
|
| |
Oленка | Дата: Субота, 2011-07-16, 10:52 AM | Повідомлення # 365 |
Мудра людина
| Quote (Kaluna) Все чітко, з поясненнями і якісними фото Правда все чітко! А буває чорна тканина для Хардангеру? Біла мені зовсім не в тему, а от чорну доріжку на стіл з комплектом підставочок під тарілки дужжже хочеться!!! Я купила тканину, але вона вдвічі щільніша - не піде? Чи може для вірізування можна щільнішу? На вигляд дві дуже схоже техніки!
"Якось буде... - ніяк не буде!.." Галина Чайка (Лановенко)
Повідомлення відредагував Oленка - Субота, 2011-07-16, 10:53 AM |
|
| |
010101 | Дата: Субота, 2011-07-16, 11:20 AM | Повідомлення # 366 |
майстер з вишивки
| Quote (Oленка) А буває чорна тканина для Хардангеру?
У нас тут продається чорна сорочкова тканина з рівним плетенням. Вона для хардангеру гарно підходить. Але вишивати по ній особисто я не можу - очі дуже напружуються - переплетення на чорному ну дуже погано видно
|
|
| |
|
Tana | Дата: Неділя, 2011-07-17, 7:05 PM | Повідомлення # 368 |
Мудра людина
| Вітаю з ніжними прозорими роботами, з блокното-почином !
Координую Довгобуд "Виплекана сорочка" Моя майстерня Чому закладинка – найкращий подарунок?! "Чарівниця-берегиня форума-2010" Чарівниця - Хранитель традицій і увіковічнювач їх в сучасності і майбутньому - 2012
|
|
| |
Ролічок | Дата: Понеділок, 2011-07-18, 10:41 AM | Повідомлення # 369 |
Мудра людина
| Kaluna, "молескінам" скоро стане тісно на просторах України! нехай пташечка радує своїх господарів!
Чарівниця - Втілення традицій у сучасності - 2012
|
|
| |
Лелітка | Дата: Четвер, 2011-07-21, 10:37 PM | Повідомлення # 370 |
мешканець сайту
| Kaluna, питання як до спеціаліста з мережок. Купила лляне білоруське полотно - 1.2 м. залишок був, ну думаю його намочити, бо чула що сідає. в результаті. буде ще менше, - але питання в іншому. Чи годиться воно для мережки. Питаю поради, щоб не зіпсувати :) :)дякую Додано (2011-07-21, 10:37 PM) --------------------------------------------- І ще одна пташечка (з російської вишивки, але дуже схоже на нашу. Одним словом. слов'янська пташечка)
Мій власний блог - Натхнення "очманілих ручок" 2012: Чарівниця - Майстриня з мотання лялечок - 2012[/url] 2013
Повідомлення відредагував Лелітка - Четвер, 2011-07-21, 10:34 PM |
|
| |
Bullet | Дата: П`ятниця, 2011-07-22, 0:18 AM | Повідомлення # 371 |
маніяк графічних ліній
Група: Администраторы
| Quote (Kaluna) Моя нова "мала форма" перший в житті власноруч зроблений блокнот звичайно без помилок не обійшлось, та на те він і перший мені жодних ляпів не видно, тож для мене цей виріб перфектний! Quote (Kaluna) ну і зовсім трішки пташичок вишита мною картинка для гарних людей: люблю такі мініатюри. Уявляю, як раділи ті люди!
Чарівниця - Берегиня форуму - 2012 моя майстерня на форумі Приватна скринька на форумі заповнена. Пишіть тільки на elisa@ukr.net
|
|
| |
Kaluna | Дата: П`ятниця, 2011-07-22, 10:47 AM | Повідомлення # 372 |
Мудра людина
| Лелітка, за "спеціаліста" і пташечок дякую такої в мене точно ще не має, дуже симпатична По полотну, те що знаю: Перед вишиванням слід прати лише домотканне полотно а фабричне краще не треба, бо воно збивається до купи (коли його виробляють то витягують-розтягують на спеціальних промислових станках - тому й сідає, а домотканне так не витягнеш) і потім на ньому важче вишивати. Тобто не так зручно рахувати, витягувати ниточки..... Я вишиваю по фабричному полотні з урахуванням усадки а вже потім перу потім можна кроїти і зшивати...
В Вашому випадку, подивіться на полотно, попробуйте скраєчку маленький фрагмент вишивки , воно саме підкаже чи можна вишивати там мережку чи ні ..
Лелітка, Bullet, Tana, Ролічок, Дякую за підтримку мого лапкоділля!
Повідомлення відредагував Kaluna - П`ятниця, 2011-07-22, 11:02 AM |
|
| |
010101 | Дата: П`ятниця, 2011-07-22, 11:21 AM | Повідомлення # 373 |
майстер з вишивки
| Quote (Лелітка) Купила лляне білоруське полотно Quote (Лелітка) Чи годиться воно для мережки
Ще й як годиться! Сама на нього перейшла - остання робота - то білоруське полотно. І зараз теж з ним працюю. Перу правда після вишивки і то в прохолодній воді
Kaluna, а в картинці - по краю. То шов "просо", здається? Дуже гарно відтіняє! І блокнот - класний. Мені недоліків зовсім не видно! Що не робота - т ошедевр! Так тримати!
|
|
| |
Лелітка | Дата: П`ятниця, 2011-07-22, 7:03 PM | Повідомлення # 374 |
мешканець сайту
| Kaluna. , Goncha, дякую за підказки!
Мій власний блог - Натхнення "очманілих ручок" 2012: Чарівниця - Майстриня з мотання лялечок - 2012[/url] 2013
Повідомлення відредагував Лелітка - П`ятниця, 2011-07-22, 7:04 PM |
|
| |
Kaluna | Дата: П`ятниця, 2011-07-22, 9:19 PM | Повідомлення # 375 |
Мудра людина
| То шов "просо", здається? Точно , знайшла в альбомі Л.М.Сорокіної "Учись вишивати" - симпатичний такий шовчик
Дівчата, ось напридумувала собі таке, чого знайти в Києві не можу - хочу придбати хоч з два метри нового лляного рушникового полотна . Тобто такого, як є скрізь типу "домотканного" шириною 33-37см., з катушкових ниток але з льону, з рівномірним переплетінням, шириною від 30 см....
Може хто знає, десь таке продається?
|
|
| |
Юлия | Дата: П`ятниця, 2011-07-22, 10:35 PM | Повідомлення # 376 |
побратим
| Kaluna, я у Дрогобичі (Львівська обл.) купляла льняне полотно рівномірного переплетіння, але на сорочку. Воно широке. Не знаю правда, чи є там рушникове... І чи взагалі це таке, як вам треба, - воно рівномірне, і вишивається на ньому дуже добре, але щось, здається, що як для рушника, то це певно не таке, як ви мали на увазі... У мене таке, як на фото (по 50грн/метр в Дрогобичі):
Навіть чорні полоси мого життя зроблені з шоколаду!
Повідомлення відредагував Юлия - П`ятниця, 2011-07-22, 11:37 PM |
|
| |
Лелітка | Дата: П`ятниця, 2011-07-22, 10:38 PM | Повідомлення # 377 |
мешканець сайту
| Kaluna, ще одне, забула зразу запитати. Якими нитками краще мережити? Муліне. катушковими чи шовковими. якщо на цьому лляному полотні?
|
|
| |
Kaluna | Дата: П`ятниця, 2011-07-22, 11:47 PM | Повідомлення # 378 |
Мудра людина
| Юлия, гарна сорочка! Хочу саме рушникового - щоб по краях рубчиків не робити Лелітка, нитка для мережива, наскільки я розумію краще трішки товща за нитку полотна. Мені сподобався бюджетний варіант турецького виробництва в клубочках (Ярна) 100% марселізована бавовна красиво і приємна в роботі. Раніше показувала в своїй майстерні , ними вишивала чоловікові сорочку тут фото Залишками продовжую мережити малі форми А взагалі, в мене підхід до вибору матеріалів дивний треба щоб вони мені моргнули беру в руки, подобається, не хочеться відпускати - купую Тобто, більше на відчуттях
Повідомлення відредагував Kaluna - П`ятниця, 2011-07-22, 11:48 PM |
|
| |
Юлия | Дата: Субота, 2011-07-23, 0:12 AM | Повідомлення # 379 |
побратим
| Kaluna, сорочка не моя, просто фото з інтернету, на якому хоч трохи видно структуру тканини...
Quote (Kaluna) беру в руки, подобається, не хочеться відпускати - купую smile Тобто, більше на відчуттях smile я теж точно так само купую нитки, тканину і т.д...
Навіть чорні полоси мого життя зроблені з шоколаду!
|
|
| |
010101 | Дата: Субота, 2011-07-23, 10:29 AM | Повідомлення # 380 |
майстер з вишивки
| Quote (Kaluna) беру в руки, подобається, не хочеться відпускати - купую
О, приймайте і мене в клуб
А взагалі я люблю мережити тонкими нитками - тендітніше виглядає. Але часом товста нитка так і проситься.
|
|
| |