Dmutrik09: Мої скарби
|
|
Dmutrik09 | Дата: Субота, 2010-02-20, 3:20 AM | Повідомлення # 1 |
Мудра людина
Група: Перевірений користувач
Статус: Offline
| Дякую адміну за відкриття теми. Сюди винесу свої майстер класи для зручності МАЙСТЕР КЛАС ПО НАБИРУВАННЮ МАЙСТЕР КЛАС ПО НАСТИЛУ ( складна мережка з чисницями та прутиками)
Моя майстерня ®
...Все життя у шитті і шиття, як життя! "Чарівниця-берегиня форума-2010" Чарівниця - Майстриня вишивання - 2012
Повідомлення відредагував Bullet - Неділя, 2014-10-19, 1:39 PM |
|
| |
Dmutrik09 | Дата: Четвер, 2010-11-25, 8:21 PM | Повідомлення # 381 |
Мудра людина
| Юлия, покажу, обов"язково! Дуже просто! Дайте тільки дооцифровую рушники свої, до закінчееня конкурсу залишилося дуже мало часу. Мушу встигнути зробити диск! Так, що потерпіть трішки!
Моя майстерня ®
...Все життя у шитті і шиття, як життя! "Чарівниця-берегиня форума-2010" Чарівниця - Майстриня вишивання - 2012
|
|
| |
Юлия | Дата: Четвер, 2010-11-25, 9:58 PM | Повідомлення # 382 |
побратим
Група: Заблоковані
| Так, так, не спішіть! Готуйте свій подрарунок (подарунки)! Я лиш почала вишивати сорочку на яку хочу цю мережку, то часу ще ого-го!!!!
Навіть чорні полоси мого життя зроблені з шоколаду!
|
|
| |
|
|
nadiya_tsynaiko | Дата: Вівторок, 2010-11-30, 7:48 PM | Повідомлення # 385 |
побратим
| Ух, які тут квіти розквітли. ))))) Наперекір всім снігам та морозам.
Я не вишиваю, я просто дуже люблю вишивку. ;) Але я в'яжу. )))
|
|
| |
Bullet | Дата: Вівторок, 2010-11-30, 10:41 PM | Повідомлення # 386 |
маніяк графічних ліній
Група: Администраторы
| Quote (Dmutrik09) На вереті гарно. а що таке *верет* ?
Чарівниця - Берегиня форуму - 2012 моя майстерня на форумі Приватна скринька на форумі заповнена. Пишіть тільки на elisa@ukr.net
|
|
| |
lady-v | Дата: Вівторок, 2010-11-30, 10:44 PM | Повідомлення # 387 |
Мудра людина
| Dmutrik09, як гарно!
Моя майстерня
Жінки діляться на п'ять вікових груп: 1) дівчинка 2) дівчина 3) молода жінка 4) молода жінка 5) молода жінка
"Чарівниця форума-2010: допомога новачкам" Чарівниця - Майстриня вишивання і добра душа форуму - 2012
Повідомлення відредагував lady-v - Вівторок, 2010-11-30, 10:44 PM |
|
| |
Dmutrik09 | Дата: Вівторок, 2010-11-30, 11:26 PM | Повідомлення # 388 |
Мудра людина
| Лізо "верето"- це простиня, покривало. Так,як ми тут недалеко від кордону ( приблизно 100 км), і були,як під Польщею так і під Австро-Угорщиною, збереглося багато діалектів. Тому думаю цікаво буде усім, як говорили чи говорять наші прабабусі та дідусі. Так прабауся говорила: Спідниця з густими збирками- димка Труси- майтки Сорочка- кошуля Штани- сподні Туфлі-мешти .Мій тато, що прожив у місті поза 40 років, ще досі говорить до мами, де його мешти і чи випрасувані сподні.А в Юлі просить горнєтко води,або чи ти не зварйювала?(Здуріла) Як говорив один відомий артист тільки у Львові можна почути таку фразу: "ВУЙКУ,ВВАЖИЙТЕ НА МЕШТИ!" - не перекладається ні на одну мову...а означає:"ДЯДЬ КУ,ОБЕРЕЖНО НА ТУФЛІ!" Тож і хотілося і хочетья передати якусь частинку тієї мови, в якій виросла. Недивлячись,що село наше недалечко від мого міста(20 км) колоритність збереглася і досі...
Моя майстерня ®
Повідомлення відредагував Dmutrik09 - Вівторок, 2010-11-30, 11:28 PM |
|
| |
Bullet | Дата: Середа, 2010-12-01, 0:24 AM | Повідомлення # 389 |
маніяк графічних ліній
| Quote (Dmutrik09) Тож і хотілося і хочетья передати якусь частинку тієї мови, в якій виросла. Недивлячись,що село наше недалечко від мого міста(20 км) колоритність збереглася і досі... у нас в *Альтанці* була тема про те, як ми говоримо, можна і туди продублювати Львівський *говір* я люблю, мені чомусь блиьке. А зі словом *вважайте* все мені зрозуміло. Польською *увАжай* - то будь обережний, зверни увагу. Еквівалент українського слова *зважАй* на щось там. Ми часто вживаємо заперечну форму *не зважай* на щось там. А про мешти і майтки я пам"ятаю ще в битність мою дівочу, коли слухала * братів гадюкіних * ))))
Чарівниця - Берегиня форуму - 2012 моя майстерня на форумі Приватна скринька на форумі заповнена. Пишіть тільки на elisa@ukr.net
|
|
| |
Оля | Дата: Середа, 2010-12-01, 10:22 AM | Повідомлення # 390 |
побратим
| Лесю підписуюсь пыд кожним словом! Всі слова близькі і зрозумілі! Верето чудові різнокольрові! Маю теж декілька, але на Тернопіллі вони трішки темніші
|
|
| |
Bullet | Дата: Середа, 2010-12-01, 11:44 AM | Повідомлення # 391 |
маніяк графічних ліній
| Quote (Dmutrik09) Прошу вибачення викладу пізніше ще фото, не працює радикал. http://piccy.info/ - не підводить мене. Раптом згодиться.
|
|
| |
nadiya_tsynaiko | Дата: Середа, 2010-12-01, 12:00 PM | Повідомлення # 392 |
побратим
| Як же я люблю всі ці мешти, шкари, вуйки, цьоці, митки, ходніки, плини... ))))) А "вважай" взагалі постійно від чоловіка чую.
|
|
| |
Dmutrik09 | Дата: Середа, 2010-12-01, 1:28 PM | Повідомлення # 393 |
Мудра людина
| nadiya_tsynaiko, ія досі говорю "ВВАЖАЙТЕ"! І ніколи не говорю "ОБЕРЕЖНО". А Взагалі дуже люблю бути у Львові і прислухатися до львівської говірки, там наша українська пересипана трішки польською і якось так виходить , на мй погляд милозвучно!
Моя майстерня ®
|
|
| |
pars | Дата: Середа, 2010-12-01, 3:45 PM | Повідомлення # 394 |
побратим
| Гарно дуже! квіти дуже гарні, зараз рідко такі зустрічаються ніжні! =)
всі люди як люди, а я - смайлик =) моя сторінка вконтакті =) parsokon
|
|
| |
Dmutrik09 | Дата: П`ятниця, 2010-12-03, 2:56 PM | Повідомлення # 395 |
Мудра людина
| Дівчата! А це моя Ліля! Ну, дуууууууже задоволена!
Моя майстерня ®
|
|
| |
lady-v | Дата: П`ятниця, 2010-12-03, 3:05 PM | Повідомлення # 396 |
Мудра людина
| Quote (Dmutrik09) Ну, дуууууууже задоволена! Ще б пак! Хто ж не буде задоволений такою красою
Моя майстерня
Жінки діляться на п'ять вікових груп: 1) дівчинка 2) дівчина 3) молода жінка 4) молода жінка 5) молода жінка
"Чарівниця форума-2010: допомога новачкам" Чарівниця - Майстриня вишивання і добра душа форуму - 2012
|
|
| |
Dmutrik09 | Дата: Вівторок, 2010-12-07, 1:20 AM | Повідомлення # 397 |
Мудра людина
| Дівчата похвалюся своїми вчительсько- мамськими уроками: моя дитина освоїла хрестик, і хочу вам сказати дуже-дуже швидко. Юля вміла робити безліч мережок, вишивала лічильною гладдю, а тут несподівано і при цьому терміново захотіла навчитися вишивати хрестиком,і ще до того це мала бути не проста серветка, а якась невеличка картинка.Я довго не думаючи роздрукувала схемку..... і в неї вийшло. Я навіть сама здивувалася, що так швидко, дитина зрозуміла техніку і всі ньюанси вишивання хрестиком. Мабуть щось на гететичному рівні таки передалося... Додам лишень, що ця картинка вишивалася в продовж трьох вечорів по 3 години! Тато обіцяв в " Епіцентрі" зробити рамочку і ми повісимо першу роботу в дитячій кімнаті. Юля придумала на німби пришити бісер, завтра купимо..., і перша робота додала азарту і натхнення до наступної, сьогодні пів дня ковирялися в наших схемах та журналах! Дякуємо " ВИШИВАНЦІ" за схемку, зокрема Ірі Українці. Якщо помиляюся - виправте.
Моя майстерня ®
Повідомлення відредагував Dmutrik09 - Вівторок, 2010-12-07, 1:20 AM |
|
| |
Юлия | Дата: Вівторок, 2010-12-07, 10:27 AM | Повідомлення # 398 |
побратим
| Леся, для мами то велика радість і втіха коли дитина вишиває!!! Вітаю вас з таким чудовим початком!! У нас в центральній Україні взагалі не вишивають, а діти - тим більше... Додано (2010-12-07, 10:12 Am) --------------------------------------------- Не знаю, родичі чи ні, але дитина чомусь більше схожа на Лілю, що вище на фото, ніж на маму! А на першому плані жрнальчик-то який!!!! :p :p Додано (2010-12-07, 10:27 Am) --------------------------------------------- Ой, Леся, я весь час захожу у вашу майстерню і тільки облизуюсь на ваші мережки! Вже й собі на комп скопіювала всі, а толку - мало... Нема нікого під боком, щоб показав - живу там, де люди при слові "мережка" думають, що то купляється в магазині кружево і причіплюється, і то тільки по краю рушників.... А як прочитала, що то всьо навіть дитина вміє, то ще більший азарт мене взяв!!!
Навіть чорні полоси мого життя зроблені з шоколаду!
Повідомлення відредагував Юлия - Вівторок, 2010-12-07, 4:57 PM |
|
| |
nadiya_tsynaiko | Дата: Вівторок, 2010-12-07, 10:29 AM | Повідомлення # 399 |
побратим
| Яка доця розумниця. А які очі щасливі!
|
|
| |
010101 | Дата: Вівторок, 2010-12-07, 10:56 AM | Повідомлення # 400 |
майстер з вишивки
| Леся - доця просто супер розумниця Вітаю з такою помічницею!!! І на маму схожа
|
|
| |