Наші рушники
|
|
abilan | Дата: Вівторок, 2009-03-10, 11:36 AM | Повідомлення # 41 |
побратим
Група: Перевірений користувач
Статус: Offline
| Ура, научилась вставлять фото!!! Это мой рушничок белым по белому. Придумывала по ходу вышивки первой стороны. На крупном фото - изнанка.
Интересует ВСЕ о национальной традиционной вышивке и других техниках вышивки.
Повідомлення відредагував abilan - Вівторок, 2009-03-10, 12:11 PM |
|
| |
Світланка | Дата: Вівторок, 2009-03-10, 3:01 PM | Повідомлення # 42 |
побратим
| abilan, дуже тонка і ніжна робота! дуже сподобалось! а ще сподобалась скатертина у Вашій галереї робіт такий гарний візерунок.... Ви самі його придумали чи зі схеми вишивали?
Кажуть люди я сама, наче квіточка, Що пливуть мої слова, як та річечка, Що душа моя співає, мов сопілочка. А я просто українка, україночка
|
|
| |
abilan | Дата: Вівторок, 2009-03-10, 3:12 PM | Повідомлення # 43 |
побратим
| Світланка, дякую. Скатертина була першою роботою. Вишивалась вона під наглядом народної майстрині Харлової Валентини Гаврилівни як навчальна робота. Мої тільки руки, терпіння та бажання розуміть що саме я вішиваю. А зараз готоюсь до сорочки білим по білому. Є труднощі з кроєм. Треба щоб сорочка була летючою!!...
Интересует ВСЕ о национальной традиционной вышивке и других техниках вышивки.
|
|
| |
Tana | Дата: Вівторок, 2009-03-10, 3:45 PM | Повідомлення # 44 |
Мудра людина
| Хороша робота! Нехай будуть інші не менш натхненними!
Координую Довгобуд "Виплекана сорочка" Моя майстерня Чому закладинка – найкращий подарунок?! "Чарівниця-берегиня форума-2010" Чарівниця - Хранитель традицій і увіковічнювач їх в сучасності і майбутньому - 2012
|
|
| |
nosiknata | Дата: Четвер, 2009-04-23, 10:51 PM | Повідомлення # 45 |
Мудра людина
| Мій весільний рушник
Координую конкурс "Світ вишивки Георгія Гараса"
Повідомлення відредагував nosiknata - Четвер, 2009-04-23, 10:54 PM |
|
| |
Бусинка | Дата: Субота, 2009-06-13, 7:30 PM | Повідомлення # 46 |
відвідувач
| Замечательные работы!!! Радует глаз! Но, почему-то внимательно перечитав символичные инструкции, и застороги, возникает вопрос: почему столько пар стоящих на таких правильных рушниках - расподаются???
Ще не вмерла Україна, доки живуть і діють Українки!!!
|
|
| |
Bullet | Дата: Неділя, 2009-06-14, 9:08 AM | Повідомлення # 47 |
маніяк графічних ліній
Група: Администраторы
| Бусинка, тому що потрібно бути обом з пари адекватними людьми і кохати, а не бути закоханими... Одні символи нічого не вирішують... У Носік Нати рушник, до речі, не за правилами вишитий, а обрізний по краю (зараз на це не звертаюсь уваги), не думаю, що це можу бути причиною розпаду її сім"ї (боже борони) nosiknata, до речі, за старими віруваннями, ваш рушник не можна нікому показувати, щоб чуже око не наклало якісь свої злі думки на ваше сімейне життя А рушник гарний.
Чарівниця - Берегиня форуму - 2012 моя майстерня на форумі Приватна скринька на форумі заповнена. Пишіть тільки на elisa@ukr.net
|
|
| |
Бусинка | Дата: Понеділок, 2009-06-15, 12:13 PM | Повідомлення # 48 |
відвідувач
| Дівчата!!! Якими (віруваннями?) - якщо спиратися на попередні викладки, то розважте, дорогенькі: ну яке щастя дівчині-християнці, що вінчаэться у церкві, може принести рушник майстерно вишитий язичницею, ще й купленний за грощі у неї? Може вона на рак хвора? Або помираэ хтось? Вона тобі такого настрекоче про символи, аби дівчатка її хвороби рознесли...Дяка Богові, воно згодом усе додому вертаэться! Чому самі вишвали? Тому, шо б потім отака третя і не ставала поміж вами... Найкраща підготовка до шлюбу, це Дівоцтво зберегти й подарувати чоловікові! Бо у нас готуються до брака, а чекають вінців!!! Шо важко, та не неможливо!!! До того ж для тих дівчат, весільними вишивками яких ми любуэмося зараз - це було нормою! Може тому й гарні, що цнотливими руками з молитвою до Великомучениці Варвари вишиті!!! З повагою. Бусинка.
|
|
| |
nosiknata | Дата: П`ятниця, 2009-06-19, 11:40 PM | Повідомлення # 49 |
Мудра людина
| Щиро дякую за теплі слова в мою адресу!! не я одна виклала на цьому форумі свої весільні рушники, а з приводу "вроків" чи "лихих очей" - не морочу собі голову!)) все одно потім все лихе вертається звідки прийшло. От сказано було - придане не можна нікому показувати, а я студенткою була в гостях у подруги з Косова - так там кімната ціла відводиться в хаті під придане дівчат ( дві сестри)! І цим хваляться, мовляв які в нас доньки рукодільниці - і вишиті рушники і подушки, і ліжники, і диванні накидки - загалом все що придбано на весілля. Як каже народна приказка: "Що край - то звичай" п.с. Дійсно обрізаний рушник (я не знала тоді цих всіх прикмет, скоріше інтутивно вишивала) бо канва типу "Аїда".Це був експеримент, бо на рушниковому полотні узор виходив в дві нитки - задрібний і завузький, а в три нитки - завеликий і широчезний. По-моєму експеримент вдалий
Повідомлення відредагував nosiknata - П`ятниця, 2009-06-19, 11:46 PM |
|
| |
bulbashka_aero | Дата: Понеділок, 2009-07-06, 9:50 AM | Повідомлення # 50 |
побратим
| Оце таке на днях завершила (разом з сестрою шила, бо було часу обмаль). Не дуже вдала вийшла фотка, але нагода сфотографувати краще, мабуть, не скоро з’явиться картинка
Повідомлення відредагував bulbashka_aero - Понеділок, 2009-07-06, 2:25 PM |
|
| |
nosiknata | Дата: Понеділок, 2009-07-06, 10:16 PM | Повідомлення # 51 |
Мудра людина
| Яка краса - дубочок і дівчина-калина!!!! просто супер рушник!!! це собі, чи замовлення??
|
|
| |
bulbashka_aero | Дата: Вівторок, 2009-07-07, 9:58 AM | Повідомлення # 52 |
побратим
| Дякую) То двоюрідна сестра заміж виходила і повідомила за тиждень до весілля. Довелося залучати ще одну сестру до роботи, щоб встигнути
|
|
| |
Tana | Дата: Вівторок, 2009-07-07, 12:23 PM | Повідомлення # 53 |
Мудра людина
| За швидкість виконання окремі оплески!
Координую Довгобуд "Виплекана сорочка" Моя майстерня Чому закладинка – найкращий подарунок?! "Чарівниця-берегиня форума-2010" Чарівниця - Хранитель традицій і увіковічнювач їх в сучасності і майбутньому - 2012
|
|
| |
Бусинка | Дата: Вівторок, 2009-07-07, 3:19 PM | Повідомлення # 54 |
відвідувач
| bulbashka_aero, підтримую!!! Гарнэнький, клоноване набридаэ... А як бачиш нове - то так приэмно!!! Молодець!
|
|
| |
koolfe | Дата: П`ятниця, 2009-07-17, 4:59 AM | Повідомлення # 55 |
відвідувач
| Отут моя робота: http://radikal.ru/F/i059.radikal.ru/0907/15/8ada7c2b8ff7.jpg.html Спробувала додати картинку - марно Пише: Знайдены забороненi ББкоди ([URL] або [IMG]). _____________________________________________ Внесла вас у список перевірених користувачів. Тепер має бути все гаразд :) Додано (2009-07-17, 4:59 Am) --------------------------------------------- Дякую, я вже картинку бачу у повідомленні. ____________________________________ Картинку відредагувала теж я
Повідомлення відредагував Bullet - Понеділок, 2009-07-20, 12:17 PM |
|
| |
nosiknata | Дата: П`ятниця, 2009-07-17, 10:31 AM | Повідомлення # 56 |
Мудра людина
| Дуже гарно!! я так розумію це божник?? прекрасна схема, тільки от картинка маленька, важко роздивитись узор.
|
|
| |
Олька | Дата: П`ятниця, 2009-07-17, 10:37 AM | Повідомлення # 57 |
побратим
| Очень красиво,koolfe! У меня уже давно лежит такая схемка, ждет своего часа )). А сколько времени у вас заняла вышивка божника?
|
|
| |
Malena | Дата: П`ятниця, 2009-07-17, 1:43 PM | Повідомлення # 58 |
друг
| bulbashka_aero, koolfe, дуже гарно! Тільки божник і правда роздивитися важко. картинку б по більше... bulbashka_aero, а яка довжина вашого рушника?
|
|
| |
koolfe | Дата: Неділя, 2009-08-02, 8:41 AM | Повідомлення # 59 |
відвідувач
| nosiknata, Олька, Malena, Це справді Божник и вишивався він до вишитої мної Божої Матері Калужської. Я подарувала іх моїй старенькій Мамі на День народження років 5 назад. Божничок має довжину 1,5 метра. Є в мене фото ближче Додано (2009-08-02, 8:35 Am) --------------------------------------------- Олька, вышивала этот рушничок давно, лет 5 назад. С работой и учебой сына в 1 классе работа заняла у меня около 2 месяцев. Я вышиваю набегами. Могу всю субботу вышивать не поднимая головы, потом неделю не притрагиваться к вышивке. А могу и забросить на месяц-два. А еще там есть одно но.... Схема дана только в одном направлении. Другую сторону нужно вышивать в зеркальном отражении. Переворачивала все по ходу работы в уме. Поэтому одну сторону вышила гораздо быстрее чем другую. Додано (2009-08-02, 8:41 Am) --------------------------------------------- А ще у мене є питаннячко. Може хто знає чи є цей рушник весільним. Цю схему вибрала моя дочка для весільного рушника. Вензеля мені підказують, що його можна використати як весільний, але беруть сумніви.
|
|
| |
Olga_D | Дата: П`ятниця, 2009-08-14, 12:49 PM | Повідомлення # 60 |
відвідувач
| Мне понрвился рушничок в розово-зелёных тонах с розами и голубями. А где можно скачать схему? Додано (2009-08-14, 12:49 Pm) --------------------------------------------- Скажите, правильно ли, что "дерево рода" жениха и невесты вышито внизу между птичками? (как показано на этой ссылке) http://stitchua.com/articles.phtml?id=711
|
|
| |