Прошу вашої поради та допомоги
|
|
БОксана | Дата: Середа, 2013-02-27, 1:51 AM | Повідомлення # 421 |
побратим
Група: Перевірений користувач
Статус: Offline
| ромашка1, доброго вечора! Для своїх робіт на жіночі сорочки я беру 2.Домотканое полотно №30 (двойная мерсеризация) На чоловічі - використовую 3.Домотканое полотно №40 (трохи дешевша та грубша тканина без блиску)
А де Ви купляєте тканину?
|
|
| |
nosiknata | Дата: Середа, 2013-02-27, 11:13 AM | Повідомлення # 422 |
Мудра людина
| Вишивала сорочки Чоловіча - сірий льон+лавсан №40 (Коломия)тонке полотно,"світиться", при пранні 2 відтінки полиняло, але не мнеться швидко домоткане №30 (Коломия) після прання "сіло" і стало щільним, грубішим
Жіночі - домоткане гребінне №40 (Коломия) і зараз також вишиваю на №40 ще одну жіночу - дає усадку при пранні, але тонке, хоча бретельки від білизни не просвічуються
Координую конкурс "Світ вишивки Георгія Гараса"
|
|
| |
Olga_D | Дата: Середа, 2013-02-27, 3:50 PM | Повідомлення # 423 |
відвідувач
| "домоткане гребінне №40 (Коломия)"... nosikanta, а це полотно підійде для рушника на образи? Чи можете сфотографувати з лінійкою. Який номер домотканого полотна відповідає структурі домотканого рушникового полотна? №50 я так зрозуміла дуже тонке, №10 и 20 грубе, тоді №30 чи №40?
|
|
| |
nosiknata | Дата: Середа, 2013-02-27, 5:53 PM | Повідомлення # 424 |
Мудра людина
| Так, є в Коломиї рушникове полотно, спеціальне для рушників різної ширини - 35см, і 40 і 45 см. Воно поділяється на: (я можу помилятись в ширині в см - ну десь приблизно так)
- звичайне домоткане №30 ширина 35 см ширина 40 ширина 45
домоткане №40 ширина 35 ширина 40 ширина 45
- гребінне домоткане №40 ширина 35 ширина 40
Мені пояснили чому гребінне - нитка дуже сильно скручена і маже без ворсинок, через те полотно гладке, ніби пропрасоване праскою. Коли звичайне полотно береш в руки воно більш кошлате виглядає. Гребінне завжди дорожче і краще носиться( у вишиванках це має значення). Всі рушники які я вишивала були на звичайному оцьому рушниковому полотні різної нумерації( №30 і №40), але є ще один в роботі - на гребінному. Ннуууу, мені ця різниця видається не суттєвою...
У мене вдома нажаль тільки широкі відрізи як на пошив одягу(шириною 1,50) але якщо це вам в чомусь допоможе то я сфотографую. Рушникового полотна №20, 10 чи 50 я не бачила.
|
|
| |
soncevuda | Дата: Середа, 2013-02-27, 9:30 PM | Повідомлення # 425 |
мешканець сайту
| nosiknata, дякую за цінні поради! я собі це окремо збережу!
ЗАПРОШУЮ ДО КОНКУРСУ "ВСЕ ДО ШКОЛИ"
|
|
| |
Zeta | Дата: Середа, 2013-02-27, 10:25 PM | Повідомлення # 426 |
Мудра людина
| якщо це цікаво - то я беру на жіночі сорочки домоткане полотно№50 гребінне(Коломия) на чоловічі - рушникове полотно шир.73 см(Коломия) - мені воно більше подобається на чоловічих сорочках.ніж звичайне домоткане полотно,там добре кручена нитка,100%бавовна - після прання дуже добре виглядає - але на сорочку требе 4м - ціна метра 38гр купую у Тернополі в маг."Золоте руно"
Чарівниця - Втілення традицій у сучасності - 2012
|
|
| |
сяня | Дата: Четвер, 2013-02-28, 9:25 PM | Повідомлення # 427 |
побратим
| Прошу Вашої допомоги - як можна вивести з вишивки сліди від водорозчинного маркера. Користувалась ним перший раз і випрала в теплій воді. Як мені сказали пізніше, маркер розчиняється у холодній. В мене від голубого маркера залишились жовті сліди, які порошком не відпираються. Можливо хтось мав схожу проблему.
|
|
| |
nosiknata | Дата: П`ятниця, 2013-03-01, 0:24 AM | Повідомлення # 428 |
Мудра людина
| Попробуйте взяти двосторонній маркер у якого одна сторона малює, а інша стирає (білий стержень). Якщо цей розчин з білого стержня не виведе, тоді рідина для зняття лаку (може), доместос (??), не знаю...
|
|
| |
ромашка1 | Дата: П`ятниця, 2013-03-01, 9:47 AM | Повідомлення # 429 |
побратим
| Zeta , дякую все цікаве,мені треба все і дуже рада ,що дівчата відгукнулись,nosiknata дала безцінні поради .щиро дякую.
БОксана,полотно я заказую в інтернет магазині Мережка ,домоткане гребінна№30 вже отримала,гарне полотно ,тепер чекаю нна №40 і №50 хочу все побачити і помацати руками .
|
|
| |
Птичка | Дата: П`ятниця, 2013-03-01, 2:26 PM | Повідомлення # 430 |
побратим
| сяня, Спробуйте ще "Ваніш" для кольорових речей,тільки спочатку протестуйте на маленькому клаптику вишивки!Бо я з такою проблемою як у вас не стикалася,а плями від кофе на моїй роботі він відіправ...можливо і вашу проблему вирішить...
|
|
| |
сяня | Дата: П`ятниця, 2013-03-01, 3:50 PM | Повідомлення # 431 |
побратим
| Дякую, дівчатка, за поради. Відіпрала "Ванішем".Правда трошки побавилась - сірничком з ваткою відчищала кожну лінію окремо. Але слідів не залишилось
|
|
| |
nosiknata | Дата: П`ятниця, 2013-03-01, 4:08 PM | Повідомлення # 432 |
Мудра людина
| Цитата (сяня) Відіпрала "Ванішем" +1 я за нього забула:)) Рада, що все відійшло!!!
|
|
| |
Lir | Дата: П`ятниця, 2013-03-01, 8:19 PM | Повідомлення # 433 |
перехожий
Група: Користувачі
| Доброго дня) Прошу у вас поради, маю одну вишиванку на домотканій тканині, вишивала сама хрестиком. Зараз дуже хочу попробуви вишити вишиванку бісером, але не можу визначититя з тканиною для неї. Читала вище про якусь, але там погані відгуки, що важко вишивати. Знаю, що є така техніка, коли пришивають якусь сіточку на тканину, і вишивають хрестиком, а далі її витягують. Чи можна так вишивати бісером? Буду дуже вдячна за допомогу. ))))
|
|
| |
nosiknata | Дата: П`ятниця, 2013-03-01, 10:26 PM | Повідомлення # 434 |
Мудра людина
| У магазинах продається спеціальне полотно - бісерне. Я тримала в руках два його різновиди - одне виглядає як цупка щільна домоткана тканина яка майже не просвічується ( можна порівняти з попраним в гарячій воді полотном яке сильно сіло). А інший вид - це цупка тканина з рівномірним переплетенням волокон але вона просвічується, тобто більш легка. Перший різновид продається в Коломиї. Другий - в магазині "Мережка". Обидва види бісерного полотна з синтетичною ниткою, не сідають при пранні і підходять як для рубки так і для чеського бісеру №10 при вишиванні 3Х3 та 2Х2 ниточки.
Особливість старовинного вишивання бісером - це не обов"язково монастирський шов ( по клітинках рядами). У випадку коли бісерна сорочка вишивалась на бязі, чи на звичайній бавовні ( як простинь) про рівномірне переплетення волокон можна було забути - спочатку малювали олівцем контури узору, а потім їх зашивали бісером ПО ЛІНІЯХ ( по 3-4 бісеринки в стібку).Все залежить від обраного вами візерунку - якщо це суцільні троянди які шиються рядами по клітинці, то можна нашити канву, що випорюється потім по одній нитці на будь-яке полотно, що витримає вагу бісеру (прокатний атлас, плотний шифон, бязь....). Якщо у вас домоткана бісерна тканина то накладна канва не потрібна - шиєте по ниточках.
У нас є тема - сорочка вишита бісером, почитайте ще тут http://vyshyvanka.ucoz.ru/forum/9-209-1
|
|
| |
Andrew_Yer | Дата: Субота, 2013-03-02, 0:29 AM | Повідомлення # 435 |
мешканець сайту
| Цитата (Olga_D) Чи можете сфотографувати з лінійкою. Коломийське рушникове полотно. 35 см. Приблизно 350 ниточок основи. Сходе на 10-ку, але, здається, нитка трохи товща. Тому виглядає густіше. Гарно сідає при першому пранні. Тому не майже просвічується у готовому виробі.
Чарівник - Майстер вишивання - 2012
|
|
| |
Jasjka | Дата: Понеділок, 2013-03-04, 8:03 PM | Повідомлення # 436 |
Мудра людина
| Дівчата,на домотканому полотні,рушниковому, хрестик вишивається 2Х2? Виходять величенькі хрестики...
Творча майстерня
|
|
| |
Jasjka | Дата: Понеділок, 2013-03-04, 8:03 PM | Повідомлення # 437 |
Мудра людина
| Andrew_Yer, дуже гарний узір на рушничку буде!
Творча майстерня
|
|
| |
Andrew_Yer | Дата: Понеділок, 2013-03-04, 8:50 PM | Повідомлення # 438 |
мешканець сайту
| Мар'яно, Цитата (Jasjka) на домотканому полотні,рушниковому, хрестик вишивається 2Х2? так. Цитата (Jasjka) гарний узір на рушничку буде! Дякую! Захотілося щось біленького. Але не знаю коли то воно буде.
Чарівник - Майстер вишивання - 2012
|
|
| |
Jasjka | Дата: Понеділок, 2013-03-04, 9:32 PM | Повідомлення # 439 |
Мудра людина
| Andrew_Yer, дякую!Я так і думала,колись уже питалась,але вирішила перевірити себе )))
Творча майстерня
|
|
| |
kvitka5360 | Дата: Субота, 2013-03-16, 3:38 PM | Повідомлення # 440 |
перехожий
Група: Користувачі
| Доброго дня. Прошу вашої поради. Хочу вишивати весільний рушник. Вибрала такий http://stitchua.com/images/jdownloads/screenshots/sr.jpg
Але мені ще дуже подобаються пташки на рушниках, тому хочу в середині віночка або замість віночка вишити наступних пташок http://img0.liveinternet.ru/images....109.gif або http://img1.liveinternet.ru/images...._23.jpg але не знаю чи можна таке робити і чи не порушу я загальну символіку рушника даними змінами.? Також у другому ряді узори по бокам не помістилися і вийшли трохи обрізані чи допускається таке у вишивці? До весілля залишилося 2.5 місяці і я не знаю чи встигну я його вишити, бо давно не вишивала і не можу оцінити довготривалість такої роботи, тому знайшла ще один (на мою думку легший) http://stitchua.com/images/jdownloads/screenshots/rushnik_1.jpg але не знаю яка символіка 1,2 і 3 ряду в цьому рушнику, може хтось знає і розшифрує? Я сама з Івано-Франківська чи підходять дані рушники до мого регіону. Щиро дякую за відповідь.
|
|
| |