Мережка
|
|
Ганнуся | Дата: Четвер, 2012-12-27, 10:19 AM | Повідомлення # 81 |
побратим
Група: Перевірений користувач
Статус: Offline
| Будь ласка, допоможіть знайти чи тицьніть куди - треба на майстер - класс чи детальний опис мережки "зірка"! Дуже терміново потрібно! Дякую!
|
|
| |
ganzya | Дата: Четвер, 2012-12-27, 12:09 PM | Повідомлення # 82 |
Активіст форума
| (Ганнуся) опис мережки "зірка" а як вона виглядає?
"Даром получили, даром давайте" ("Еванг. от Матф.", гл. Х, ст.8.)
|
|
| |
Ганнуся | Дата: Четвер, 2012-12-27, 12:51 PM | Повідомлення # 83 |
побратим
| ganzya, я підгледіла її у Намисто на фото з конкурсу Вишитих сорочок. У неї там було дуже гарне платтячко "Писанкове літо". Я залишила запит ще й у неї в майстерні, але може хтось ще таке знає. Ось тут побачила http://vyshyvanka.ucoz.ru/forum/29-769-1 а ось детальніше фото
|
|
| |
Марина19 | Дата: Четвер, 2012-12-27, 1:27 PM | Повідомлення # 84 |
побратим
| Гануся, ця схема мережки друкувалася в журналі " Українська вишивка " за жовтень я нажаль маю лише фото на телефоні, якщо допоможе ;-)
|
|
| |
Ганнуся | Дата: Четвер, 2012-12-27, 2:51 PM | Повідомлення # 85 |
побратим
| Марина19, дякую! спробую за цією схемою. головне, що там показано, на скількох нитках таке робити!
|
|
| |
сяня | Дата: Четвер, 2012-12-27, 3:38 PM | Повідомлення # 86 |
побратим
| Ганнуся, подивіться в майстерні Пасіонарії - повідомлення 149 (сторінка 8)
|
|
| |
Ганнуся | Дата: Четвер, 2012-12-27, 5:16 PM | Повідомлення # 87 |
побратим
| Знайшла! Дякую, дякую! Саме воно!.
|
|
| |
Mellory_zp | Дата: П`ятниця, 2013-03-22, 2:55 PM | Повідомлення # 88 |
побратим
| дівчата, потрібна ваша допомога! вишиваю сину сорочку і хочу зробити мережку. скільки треба відступити від вишивки, одного хрестика досить? сама мережка у мене така - подвійний прутик, жучок і знову подвійний прутик. прутик роблю на 3-х нитках, жучок на 6. між прутиком та жучком скільки потрібно залишити ниток? ость так виглядає на фото тут у мене між прутиком і жучком 4 нитки. верхній ряд робила в 2 нитки, а далі в одну. як краще?
Я в ЖЖ Моя група Вконтакті "Український стиль"
|
|
| |
Tana | Дата: П`ятниця, 2013-03-22, 6:36 PM | Повідомлення # 89 |
Мудра людина
| Як не мене, слід витримати відстань до вишивки (хоча б 2 хрестика), і щобнаймешний прутик був співрозмірний хрестику, тобто в одну нитку не пруткувати.
Координую Довгобуд "Виплекана сорочка" Моя майстерня Чому закладинка – найкращий подарунок?! "Чарівниця-берегиня форума-2010" Чарівниця - Хранитель традицій і увіковічнювач їх в сучасності і майбутньому - 2012
|
|
| |
Mellory_zp | Дата: П`ятниця, 2013-03-22, 6:50 PM | Повідомлення # 90 |
побратим
| Tana, дякую! у мене хрестик 2х2 нитки, тобто прутик за 2 нитки треба робити ( я так і роблю) а нитка, якою я роблю мережку в 1 чи в 2. і скільки ниток залишити між прутиком і жучком?
Я в ЖЖ Моя група Вконтакті "Український стиль"
|
|
| |
Jinsei | Дата: Неділя, 2013-05-26, 12:57 PM | Повідомлення # 91 |
побратим
| Доброго дня усім
Хто знає, як правильно закріплювати нитку у звичайній мережці прутиком? Раніше, при тренуванні, використовувала звичайні швейні нитки №40 і, якщо нитка закінчувалась, просто прив'язувала до неї нову. Оскільки ниточки були тоненькі, то і вузлик був непомітний. Зараз почала робити мережку товстішою ниткою (MONDIAL #16) і не хочу вузлів робити, бо буде видно, а сховати кінчик нитки в закріпку не вийде, бо це вже середина мережки. Досвідчені майстрині, підкажіть будь ласка
|
|
| |
Andrew_Yer | Дата: Неділя, 2013-05-26, 1:16 PM | Повідомлення # 92 |
мешканець сайту
| На вивороті мережки утворюється рядок похилих стібків. Я заправляю кінець нитки під ті стібки.
Чарівник - Майстер вишивання - 2012
|
|
| |
Jinsei | Дата: Понеділок, 2013-05-27, 0:09 AM | Повідомлення # 93 |
побратим
| О дуже дякую! Я не здогадалась що так теж можна.
|
|
| |
Kaluna | Дата: Понеділок, 2013-06-24, 0:02 AM | Повідомлення # 94 |
Мудра людина
| знайшла гарний МК по мережці стовпчиком ТУТ
Чарівниця - Скарбничка старожитностей та екскурсій - 2012
|
|
| |
Татьяна3618 | Дата: Неділя, 2013-07-07, 10:30 AM | Повідомлення # 95 |
побратим
| Дівчата, я не можу зрозуміти, що то за мережка "цирка". В книзі Гуцульськи вишивки Карпат говориться, що нею оздоблювався низ сорочки. Ясно, що це місцева назва якоїсь з відомої мені мережки, але якої?
Повідомлення відредагував Татьяна3618 - Неділя, 2013-07-07, 10:46 AM |
|
| |
lady-v | Дата: Неділя, 2013-07-07, 11:11 AM | Повідомлення # 96 |
Мудра людина
| Татьяна3618, це більше схоже на вирізування, ось тут детальні пояснення: http://vyshyvanka.ucoz.ru/forum/12-433-3 повідомлення 55
Моя майстерня
Жінки діляться на п'ять вікових груп: 1) дівчинка 2) дівчина 3) молода жінка 4) молода жінка 5) молода жінка
"Чарівниця форума-2010: допомога новачкам" Чарівниця - Майстриня вишивання і добра душа форуму - 2012
|
|
| |
ТМК | Дата: Неділя, 2013-07-07, 4:33 PM | Повідомлення # 97 |
Мудра людина
| Цирка - вид одинарного чи подвійного мережаного шва, зробленого на місці висмикнутих ниток основи полотна. Нею найчастіше оздоблювали та підрублювали рукави і подолок сорочок. Вишивали «цирку» різними кольорами, але найчастіше білим і світло-жовтим. З лицевого боку вона утворює кілкове (прямі рисочки стібків) зображення швів, а з вивороту - косе. Найбільш поширеною «цирка» була у долинян Тячівщини та Хустщини. Я думала, що то настил, а виявилось - цирка
"Чарівниця форума-2010: майстриня перенаборів"
Повідомлення відредагував ТМК - Неділя, 2013-07-07, 4:59 PM |
|
| |
Zeta | Дата: Неділя, 2013-07-07, 10:21 PM | Повідомлення # 98 |
Мудра людина
| Таню - яка цікава інформація - все хом"ячу - тому що є бажання спробувати - от тільки я читала,що цирку вишивають тільки шовком - а я не люблю шовк на полотні - то як бути?... Цитата (Татьяна3618) Дівчата, я не можу зрозуміти, що то за мережка "цирка" у книзі "Борщівська сорочка" є опис саме мережки "цирка",про який ви запитуєте - завтра спробую сфотографувати та викласти
Чарівниця - Втілення традицій у сучасності - 2012
|
|
| |
Dmutrik09 | Дата: Неділя, 2013-07-07, 10:47 PM | Повідомлення # 99 |
Мудра людина
| Цитата (Zeta) Таню - яка цікава інформація - все хом"ячу - тому що є бажання спробувати - от тільки я читала,що цирку вишивають тільки шовком - а я не люблю шовк на полотні - то як бути?... Взяти ДМС та й вишивати, пробувати! На мій погляд буде гарно. Просто не буде блиску та й усе!
Моя майстерня ®
...Все життя у шитті і шиття, як життя! "Чарівниця-берегиня форума-2010" Чарівниця - Майстриня вишивання - 2012
|
|
| |
edeiveysvik | Дата: Неділя, 2013-07-07, 11:08 PM | Повідомлення # 100 |
друг
| Добрий вечір, робила вперше мережку з настилом через чисницю...можливо не зовсім правильно, бо в кінці кожного ряду закріпляла нитку і наступний ряд починала також закріплюючи нитку... ось що в мене вийшло
Вишивка- мій рятівний куточок, спокій моєї душі
|
|
| |