| | Вхід у форум

Субота, 2017-05-27, 2:49 PM
Головна » 2013 » Вересень » 26 » На Закарпатті відкрили перший в Україні Музей повидла
3:45 PM
На Закарпатті відкрили перший в Україні Музей повидла

У селі Ботар Виноградівського району на Закарпатті відкрили перший в Україні дегустаційний зал і Музей повидла, повідомляє zakarpattyachko.com.ua.
Перший дегустаційний зал леквару вже внесли в туристичний маршрут «Солодке Закарпаття», за яким відвідують винні підвали, Музей меду та гастрономічні фестивалі.
У дегустаційному залі Музею повидла відвідувачі мають можливість спробувати 22 сорти леквару (повидла) з місцевих карпатських ягід (слив, чорниці, чорноплідної горобини та журавлини) і традиційних солодких страв.
Технологія приготування дозволяє зберегти цілющі властивості ягід. Вариться леквар у спеціальному чані під назвою «ушт». Зазвичай сам процес починається вже о пів на шосту ранку і закінчується ввечері.
Переглядів: 173 | Додав: Киянка
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]