Писанки / за альбомом Олени Пчілки
|
|
Tana | Дата: Вівторок, 2013-08-13, 11:34 PM | Повідомлення # 1 |
Мудра людина
Група: Перевірений користувач
Статус: Offline
| (Перепрошую, технічні несправності, не можу редагувати текст, але тему відкриваю для наповнення )
В цій гілці відтворюємо писанки за схемами та описом
Додано Bullet:
Координую Довгобуд "Виплекана сорочка" Моя майстерня Чому закладинка – найкращий подарунок?! "Чарівниця-берегиня форума-2010" Чарівниця - Хранитель традицій і увіковічнювач їх в сучасності і майбутньому - 2012
Повідомлення відредагував Bullet - Середа, 2013-09-04, 4:54 PM |
|
| |
Tana | Дата: Вівторок, 2013-08-13, 11:42 PM | Повідомлення # 2 |
Мудра людина
| Перша ластівка -- Ірина Міхалєвіч:
Долучаюся до відновлення зразків писанок, поданих в етнографічній роботі з української орнаментики «Украинский народный орнамент: вышивки, ткани, писанки» Ольги Косач (Олени Пчілки), Київ, 1876 рік. Належить написати 23 писанки. Задумала писати 46 - на курячих, і на перепелиних яйцях. Почала в понеділок, сьогодні - четвер, спромоглася створити всього дві писанки. Якими нижче і хизуюся. Джерело
Свіжа робота (за колекцією Олени Пчілки) - писанка з безконечником на перепелиному яйці. Написалася з першої спроби. Спочатку я задумалася, а як же цей орнамент писати. А коли зрозуміла, що це просто хвилька, але рухається вона по-діагоналі, то робота пішла хутко. Писанки, особливо прості, типові, часто стають для мене головоломками. Якщо не розумію принцип, за яким складався орнамент, його я не напишу. Джерело
Координую Довгобуд "Виплекана сорочка" Моя майстерня Чому закладинка – найкращий подарунок?! "Чарівниця-берегиня форума-2010" Чарівниця - Хранитель традицій і увіковічнювач їх в сучасності і майбутньому - 2012
Повідомлення відредагував Tana - Вівторок, 2013-08-13, 11:43 PM |
|
| |
Bullet | Дата: Середа, 2013-09-04, 4:55 PM | Повідомлення # 3 |
маніяк графічних ліній
Група: Администраторы
| Цитата (Tana) Перша ластівка -- Ірина Міхалєвіч: Аж приємно стало на серці, вже є перші писанки
Tana, вибачай, що втрутилась у твоє повідомлення верхнє: внесла правочку - скопіювала картинку (клікабельна) з теми-посилання, тепер наочно є і тут схеми писанок О.Пчілкою зібрані.
Чарівниця - Берегиня форуму - 2012 моя майстерня на форумі Приватна скринька на форумі заповнена. Пишіть тільки на elisa@ukr.net
|
|
| |
romantik | Дата: Середа, 2013-09-04, 5:12 PM | Повідомлення # 4 |
побратим
| Цитата (Tana) Свіжа робота (за колекцією Олени Пчілки) - писанка з безконечником на перепелиному яйці. Tana, ювелірна робота
|
|
| |
Tana | Дата: Середа, 2013-09-04, 5:36 PM | Повідомлення # 5 |
Мудра людина
| Цитата (Bullet) внесла правочку - скопіювала картинку (клікабельна) з теми-посилання Дякую! У Ірини такі акуратні всі-всі роботи, сподіваюсь,в она сама скоро дописуватиме на форум.
|
|
| |
Bullet | Дата: Середа, 2013-09-04, 7:34 PM | Повідомлення # 6 |
маніяк графічних ліній
| Цитата (Tana) У Ірини такі акуратні всі-всі роботи, сподіваюсь,в она сама скоро дописуватиме на форум. я теж би дуже цього хотіла, ми з Іриноювзаємні друзі в ЖЖ, хоча особисто і не знайомі ще.
Чарівниця - Берегиня форуму - 2012 моя майстерня на форумі Приватна скринька на форумі заповнена. Пишіть тільки на elisa@ukr.net
|
|
| |
Zeta | Дата: Середа, 2013-09-04, 8:49 PM | Повідомлення # 7 |
Мудра людина
| дійсно ювелірна робота!
Чарівниця - Втілення традицій у сучасності - 2012
|
|
| |
Dmutrik09 | Дата: Середа, 2013-10-16, 2:17 PM | Повідомлення # 8 |
Мудра людина
| Додаю сюди писанок, аби було видно, що ми працюємо над проектом!
Моя майстерня ®
...Все життя у шитті і шиття, як життя! "Чарівниця-берегиня форума-2010" Чарівниця - Майстриня вишивання - 2012
|
|
| |
Dmutrik09 | Дата: Середа, 2013-10-16, 2:20 PM | Повідомлення # 9 |
Мудра людина
|
ЩЕ ДВІЙКО ПИСАНОЧОК!
Моя майстерня ®
...Все життя у шитті і шиття, як життя! "Чарівниця-берегиня форума-2010" Чарівниця - Майстриня вишивання - 2012
|
|
| |
sheva | Дата: Середа, 2013-10-16, 5:45 PM | Повідомлення # 10 |
побратим
| Dmutrik09, гарнюні такі писаночки, саме "як я люблю".
моя майстерня
|
|
| |
Irina_SV | Дата: Четвер, 2013-10-17, 11:31 AM | Повідомлення # 11 |
мешканець сайту
| Писанки усі чарівні. В мене сестричка пише, а для мене це неосяжне мистецтво Я тільки милуюсь, що вміють ваші руки
"Життя цікаве та прекрасне - візьми від нього максимум" http://irynasv.blogspot.com/
|
|
| |
Dmutrik09 | Дата: Вівторок, 2013-10-22, 10:19 AM | Повідомлення # 12 |
Мудра людина
| 8 писанок вже готові! +2 ще не зфотографовані = 10 з 23 писанок. Фото для любування!
Ще 2 писанки намалювалися вчора, але фотограф пішов до школи. Думаю, що Юля найперша впорається зі своєю 31 -ю сторінкою! Працюємо далі....
Моя майстерня ®
|
|
| |
Tana | Дата: Вівторок, 2013-10-22, 12:45 PM | Повідомлення # 13 |
Мудра людина
| Цитата Dmutrik09 ( ) Думаю, що Юля найперша впорається зі своєю 31 -ю сторінкою! Я впевнена в цьому. Дякую, Лесю!
|
|
| |
Tana | Дата: Субота, 2013-12-28, 9:58 AM | Повідомлення # 14 |
Мудра людина
| Пам-па-ра-пам-пам! Ірина Міхалєвіч Створила половину від кількості зразків із колекції Олени Пчілки. Писанки Волині. На курячому та перепелиному яйці. в мордокнижці
|
|
| |
ромашка1 | Дата: Субота, 2013-12-28, 2:05 PM | Повідомлення # 15 |
побратим
| Dmutrik09,Ірина Міхалєвіч,писанки краса, такі гарні, рівні, акуратно зроблені,кольори гармонують ,мені вони дуже подобаються,дівчата ви такі молодці
|
|
| |
Bullet | Дата: Субота, 2013-12-28, 11:09 PM | Повідомлення # 16 |
маніяк графічних ліній
| Цитата Tana ( ) Ірина Міхалєвіч Створила половину від кількості зразків із колекції Олени Пчілки. Писанки Волині. На курячому та перепелиному яйці. а я думаю: і що то за манюня серед яєць? )))
|
|
| |
Tana | Дата: Неділя, 2013-12-29, 12:18 PM | Повідомлення # 17 |
Мудра людина
| Bullet, от коли лежатиме поруч качине чи страусине, курячі будуть мікробчиками)))
|
|
| |
Ryna_h | Дата: Середа, 2014-05-07, 6:38 PM | Повідомлення # 18 |
перехожий
Група: Користувачі
| Доброго дня! Я теж захопилася писанками) Можете поділитися - якими фарбами фарбуєте і де їх берете? Бо поки що я використовую ці що продаються для крашанок, але вони вимиваються водою і погано накладаються одні на інші ((( Ось мої роботи...ой, не змогла вставити - заборонено (
|
|
| |
Tana | Дата: Четвер, 2014-05-08, 1:36 PM | Повідомлення # 19 |
Мудра людина
| Ryna_h, Ірина Михалєвич радить Вам цей сайт , а я нашу гілку про писанки
|
|
| |
Tana | Дата: Середа, 2014-06-25, 2:43 PM | Повідомлення # 20 |
Мудра людина
| Ірина Михалєвич надіслала повну колекцію писанок з описом та ін., робитимемо виставку зустріч з цього приводу і перших відшитих аркушів.
|
|
| |