Kaluna запрошує на толоку
|
|
Kaluna | Дата: П`ятниця, 2010-08-06, 9:53 AM | Повідомлення # 1 |
Мудра людина
Група: Перевірений користувач
Статус: Offline
| Примітка адміністратора: в першому повідомленні, яке буде постійною "шапкою" на всіх сторінках теми, на прохання автора майстерні буде викладатись корисна інформаці від авторки: майстер-класи, корисні посилання тощо.
Майстер-клас по змережуванню
Творча майстерня на Блогері
Мітки Майстер-класи у блозі на Блогері
Чарівниця - Скарбничка старожитностей та екскурсій - 2012
|
|
| |
Tana | Дата: П`ятниця, 2012-07-13, 10:11 PM | Повідомлення # 781 |
Мудра людина
| Quote (Kaluna) темна я темна в швацьких ділах - мені простіше (і до душі близенько) вишити щось симпатичне Повністю розділяю позицію, але муляє мені торбинка для ноута, схожа на твій шедевр -- твоїх чоловічків з книжки Причепїїв. Олю, чим ти посилювала шар полотна з вишивкою: синтепоном, підкладкою, порадь, будь-ласка! Quote (Kaluna) хочу порадувати вас яскравою старовиною з Косівського р-ну Розкішні низинкові зірки, ще й різноколірні, просто свято для очей!
Координую Довгобуд "Виплекана сорочка" Моя майстерня Чому закладинка – найкращий подарунок?! "Чарівниця-берегиня форума-2010" Чарівниця - Хранитель традицій і увіковічнювач їх в сучасності і майбутньому - 2012
|
|
| |
Kaluna | Дата: П`ятниця, 2012-07-13, 11:15 PM | Повідомлення # 782 |
Мудра людина
| Quote (Tana) твоїх чоловічків з книжки Причепїїв нііііііііі, вони не мої - наші там в Причепіїв є ще що перешивати
Quote (Tana) чим ти посилювала шар полотна з вишивкою 1. полотно саме по собі житомирське, стоїть кілочком 2. пригладила до нього з вивороту самий "дубовий" дублерин 3. між підкладкою і вишитим верхом ( вже з дублерином) положила синтепом
я не знаю, правильно то чи ні по якимось швацьким критеріям, та торбинка вже більше року виглядає пристойно а я нею користуюсь щодня
|
|
| |
Tana | Дата: Субота, 2012-07-14, 2:28 PM | Повідомлення # 783 |
Мудра людина
| Дякую за поради!
Координую Довгобуд "Виплекана сорочка" Моя майстерня Чому закладинка – найкращий подарунок?! "Чарівниця-берегиня форума-2010" Чарівниця - Хранитель традицій і увіковічнювач їх в сучасності і майбутньому - 2012
|
|
| |
|
romannah | Дата: Неділя, 2012-07-15, 12:28 PM | Повідомлення # 785 |
мешканець сайту
| Kaluna, тут якась помилка. Я перший раз бачу таку сорочку в Косівському районі.
я всіх люблю
|
|
| |
Dmutrik09 | Дата: Неділя, 2012-07-15, 2:04 PM | Повідомлення # 786 |
Мудра людина
| Kaluna, оЛю, дякую за сторіночку! Завжди заходжу до тебе за чимось новеньким , за " свіжим " подихом! Дуже доюре, що можна придбати те, що ти вже "випробувала". А, що це за шовчик такий - це проста лічильна гладь?
Моя майстерня ®
...Все життя у шитті і шиття, як життя! "Чарівниця-берегиня форума-2010" Чарівниця - Майстриня вишивання - 2012
|
|
| |
Tana | Дата: Неділя, 2012-07-15, 2:39 PM | Повідомлення # 787 |
Мудра людина
| Kaluna, вітаю з крамничкою (не бачила раніше)! Кіска дуже гарна, і легко шиється, звісно, як декор, не закріплює тканину, бо вертикальні стібки, але кольорове рішення орнаменту таке життєрадісне!Quote (Dmutrik09) що це за шовчик такий - це проста лічильна гладь? Дозволю собі додати, що ця лічильна гладь схожа, з одного боку, на набирування (крок наступного стібка -- половина покладеного), з іншого боку, це кирпичикова лиштва, як кажуть в білому шитті, мінімальний елемент складаєть з двох стібків, а може з 3-6)
|
|
| |
Andrew_Yer | Дата: Неділя, 2012-07-15, 3:08 PM | Повідомлення # 788 |
мешканець сайту
| Quote (Tana) вітаю з крамничкою Також кілька днів роздивляюся крамничку і вже майже дозрів до замовлення. В тому числі через те, що демонстраційні вишивки і випробування матеріалів у виробах, що Ви нам показали, такі переконливі. Дякую!
Чарівник - Майстер вишивання - 2012
|
|
| |
skrynia | Дата: Неділя, 2012-07-15, 3:58 PM | Повідомлення # 789 |
друг
| Quote (Tana) Дозволю собі додати, що ця лічильна гладь схожа, з одного боку, на набирування (крок наступного стібка -- половина покладеного), з іншого боку, це кирпичикова лиштва, як кажуть в білому шитті, мінімальний елемент складаєть з двох стібків, а може з 3-6)
Таню, а можешь ткнути мене, де про такі шви написано? Я щось не дійшла до такої гладі, у мене там біла пляма, хочу зрозуміти, як то шиється. Може у нас хтось майстер-клас викладав з дівчат? Мені так подобається така техніка, але все ніяк не опаную :))))
|
|
| |
Dmutrik09 | Дата: Неділя, 2012-07-15, 5:06 PM | Повідомлення # 790 |
Мудра людина
| Quote (Tana) Дозволю собі додати, що ця лічильна гладь схожа, з одного боку, на набирування (крок наступного стібка -- половина покладеного), з іншого боку, це кирпичикова лиштва, як кажуть в білому шитті, мінімальний елемент складаєть з двох стібків, а може з 3-6) Так так, Таню от і я про те. Може Оля пояснть докладніше?! Будемо чекати!...
Моя майстерня ®
...Все життя у шитті і шиття, як життя! "Чарівниця-берегиня форума-2010" Чарівниця - Майстриня вишивання - 2012
|
|
| |
Zeta | Дата: Неділя, 2012-07-15, 11:03 PM | Повідомлення # 791 |
Мудра людина
| Quote (Dmutrik09) Так так, Таню от і я про те. Може Оля пояснть докладніше?! Будемо чекати!.. я теж приєднуюсь - давно вже придивляюсь до цих швів - а як спробувати,не знаю...
Чарівниця - Втілення традицій у сучасності - 2012
|
|
| |
Kaluna | Дата: Неділя, 2012-07-15, 11:09 PM | Повідомлення # 792 |
Мудра людина
| Quote (romannah) Kaluna, тут якась помилка. Я перший раз бачу таку сорочку в Косівському районі. romannah, можливо й помилка але в муз.Пирогово вона знаходиться в експозиції Косівського р-ну (там я її фотографувала). А ще, привожу моє спілкування з Богданом Петричуком з цього приводу на моїй сторінці в Фейсбук: Богдан Петричук: Ця сорочка з села Бабин, хоча у Косівському музеї вона атрибутована як Яворівська. Назва цього взору "зерничкате" Ольга Н. - Дякую! Я в Пирогово так зраділа, що дозволили сфотографувати експонат з хати Косівського р-ну, що про все інше боялась навіть запитати - щоб не передумали :) Ольга Н.- Вишивка вовняними нитками і сухозліткою в гарному стані.... скільки йї може бути років? Богдан Петричук - що цікаво такі сорочки збереглися лиш по музеях, у селі знайти не реально, ... Богдан Петричук- я думаю що це десь 1900-1915рр. того що вона виконана з таких самих матеріалів як перемітки, а їх пізніше не робили. це сорочка багатої жінки. ... така в мене інформація
Quote (Dmutrik09) що це за шовчик такий - це проста лічильна гладь?
Quote (Dmutrik09) Може Оля пояснть докладніше?! Будемо чекати!. Таня все пояснила правильно а МК якщо потрібно, зможу зробити на тижні, максимум в вихідні Tana, Andrew_Yer, Dmutrik09, дякую за підтримку мого починання, дуже приємно, звертайтесь, буду рада Я довго думала чи варто цим займатись, та все ж зважилась....
Повідомлення відредагував Kaluna - Понеділок, 2012-07-16, 11:59 PM |
|
| |
Kaluna | Дата: Понеділок, 2012-07-16, 1:47 AM | Повідомлення # 793 |
Мудра людина
| Результат вишивання і зшивання за прошлий тиждень сьогодні зфотогрвфувала: Косметичка, з якою добряче наморочилась вшиваючи блискавку і торбинка для всіляких потрібних речей Більше ФОТО
і з Пирогово для вас польові квіти:
Повідомлення відредагував Kaluna - Вівторок, 2012-07-17, 0:00 AM |
|
| |
LDII | Дата: Понеділок, 2012-07-16, 11:56 AM | Повідомлення # 794 |
мешканець сайту
| Kaluna, Вітаю із крамничкою!дякую за МК.У вас дуже затишно і приємно
|
|
| |
a-stra | Дата: Понеділок, 2012-07-16, 2:23 PM | Повідомлення # 795 |
Активіст форума
| Kaluna, Вітаю з відкриттям крамнички! Нехай Ваша власна справа росте, розвивається, приносить прибуток і задоволення!!! Яка красивенна косметичка, треба і собі на таке спромогтися, бо завжди заглядаюсь на якісь несессери, косметички, торбочки, але ж приємніше зробити самій!!!!
"Всегда радуйтесь. Непрестанно молитесь. За все благодарите" 1 Фес. 5:16-18 )))))
Запрошую до моєї майстерні!
|
|
| |
Tana | Дата: Понеділок, 2012-07-16, 4:01 PM | Повідомлення # 796 |
Мудра людина
| Quote (Kaluna) Косметичка, з якою добряче наморочилась вшиваючи блискавку і торбинка ля всіляких потрібних речей Мороки не видно, дуже красиво і легко! Задивляюсь!
|
|
| |
Ролічок | Дата: Вівторок, 2012-07-17, 1:37 PM | Повідомлення # 797 |
Мудра людина
| Kaluna, нові торбинки - я під столом... просто захват! десь вище про те що не дозволяють фотографувати... але все одно фотографують... у всіх пітерських музеях - купуєш дозвіл і фотографуй чи знімай скільки хочеш! ну я вже у етнографічному музеї і відірвалася... (білет 200 руб + фото 160 руб - тепер довгими зимовими вечорами буду переглядати вишивки і деталі костюмів)
Чарівниця - Втілення традицій у сучасності - 2012
|
|
| |
Kaluna | Дата: П`ятниця, 2012-07-20, 8:13 PM | Повідомлення # 798 |
Мудра людина
| Ролічок, Tana, a-stra, LDII, Дякую за телі слова та побажання
тут я знову з малечею в процесі:
але вже подумую про глобальний проект
Повідомлення відредагував Kaluna - П`ятниця, 2012-07-20, 8:14 PM |
|
| |
Oленка | Дата: Субота, 2012-07-21, 10:05 AM | Повідомлення # 799 |
Мудра людина
| Kaluna, Quote (Kaluna) Результат вишивання і зшивання за прошлий тиждень с Так мило і ніжно, дуже вдало виглядає на цій тканині. Quote (Kaluna) тут я знову з малечею в процесі: Як і все що ти робиш - процесси просто чудові!
"Якось буде... - ніяк не буде!.." Галина Чайка (Лановенко)
|
|
| |
Kaluna | Дата: Субота, 2012-07-21, 10:36 AM | Повідомлення # 800 |
Мудра людина
| Oленка, дякую! в нас на форумі скільки всього і всих чудового
Дівчата, збираюсь знімати МК по шву з повідомлення 784 В мене питання - показати цей спосіб як на фото, де стібки лежать горизонтально, чи ін. варіант - стібки вертикальні?
|
|
| |