Етнічна вишивка (по регіонах України)
|
|
lady-v | Дата: П`ятниця, 2011-01-07, 12:55 PM | Повідомлення # 81 |
Мудра людина
Група: Перевірений користувач
Статус: Offline
| Quote (olimpia) Обіцяні світлини Розкішно!
Моя майстерня
Жінки діляться на п'ять вікових груп: 1) дівчинка 2) дівчина 3) молода жінка 4) молода жінка 5) молода жінка
"Чарівниця форума-2010: допомога новачкам" Чарівниця - Майстриня вишивання і добра душа форуму - 2012
|
|
| |
|
|
|
|
Tana | Дата: Субота, 2011-01-08, 0:01 AM | Повідомлення # 86 |
Мудра людина
| IX.5 .Схеми крою керсетки, юпки з рукавами.
X.5. Схеми крою свитки, кожуха.
Це всі ілюстрації. Сподіваюсь, комусь допоможуть знати/вивчати/відтворювати своє рідне))
Координую Довгобуд "Виплекана сорочка" Моя майстерня Чому закладинка – найкращий подарунок?! "Чарівниця-берегиня форума-2010" Чарівниця - Хранитель традицій і увіковічнювач їх в сучасності і майбутньому - 2012
|
|
| |
Via | Дата: Субота, 2011-01-08, 3:57 AM | Повідомлення # 87 |
побратим
| Дякую, Тана - якраз шукала, як вишити кожух (дублянку), а Ви так вчасно виклали малюнки
|
|
| |
olimpia | Дата: Субота, 2011-01-08, 9:57 AM | Повідомлення # 88 |
мешканець сайту
| Quote olimpia, дякую і прошу ще кілька слів по фото. Що саме Вас цікавить?
Якщо в одному мене стало менше , то це означає, що десь в іншому мене стало більше.
|
|
| |
Tana | Дата: Субота, 2011-01-08, 11:15 AM | Повідомлення # 89 |
Мудра людина
| olimpia, рік, місце абощо Via, рада, що матеріал потрібний.
Координую Довгобуд "Виплекана сорочка" Моя майстерня Чому закладинка – найкращий подарунок?! "Чарівниця-берегиня форума-2010" Чарівниця - Хранитель традицій і увіковічнювач їх в сучасності і майбутньому - 2012
|
|
| |
olimpia | Дата: Неділя, 2011-01-09, 6:24 PM | Повідомлення # 90 |
мешканець сайту
| Quote olimpia, рік, місце абощо Ці світлини зроблені приблизно в 50-ті роки в Дрогобицькій області Ново-Устріксього району (тепер це Польща), недалеко від Львівської області . На цій терріторії проживали, переважно, бойки. З 1951 по 1953 р було примусове переселення за наказом Сталіна в різні кутки півдня і сходу України. Тому подібні вишиванки і горсетки можна поодиноко зустріти в Одеській, Миколаївській, Херсонській, Донецькій, Луганській областях, тай то як сімейні раритетні речі. Хочу навести пару цитат з книги : "У нас кожне село мало свої особливості в одязі і в мові. Подивився на жінку на ярмарку - і вже знаєш, з якого вона села", - спогади Ганни Костів з села Чорна (та сама дівчина , що на світлині). "Ми їх як побачили - всі на двір вибігли. Це було, як в кіно: чоловіки всі в капелюхах таких, усе вишите, сорочки і штани такі льняні, світлі....... Жінки в платках квітчастих, намиста на шиї, дзеркальце на грудях було у багатьох..." Це спогади жінки з Миколаївщини про приїзд бойків. На колективному фото теж жінки з села Чорна, 1951р.
Якщо в одному мене стало менше , то це означає, що десь в іншому мене стало більше.
|
|
| |
Анна-Аннушка | Дата: Неділя, 2011-01-09, 6:35 PM | Повідомлення # 91 |
відвідувач
| olimpia, ох! Аж сльозьми задихнулася!!! Дякую Вам!!!
Посміхніться!!! Все буде добре!!!
|
|
| |
lady-v | Дата: Неділя, 2011-01-09, 6:57 PM | Повідомлення # 92 |
Мудра людина
| olimpia, Ваша розповідь вражає аж до самого серця, дякую!
Моя майстерня
Жінки діляться на п'ять вікових груп: 1) дівчинка 2) дівчина 3) молода жінка 4) молода жінка 5) молода жінка
"Чарівниця форума-2010: допомога новачкам" Чарівниця - Майстриня вишивання і добра душа форуму - 2012
|
|
| |
Tana | Дата: Неділя, 2011-01-09, 7:13 PM | Повідомлення # 93 |
Мудра людина
| Дякую, olimpia, це більш, ніж цікаво...
|
|
| |
olimpia | Дата: Понеділок, 2011-01-10, 5:50 PM | Повідомлення # 94 |
мешканець сайту
| Дякую всім за теплі слова!
|
|
| |
010101 | Дата: Вівторок, 2011-01-11, 0:20 AM | Повідомлення # 95 |
майстер з вишивки
Група: Заблоковані
| Доброго вечора, дівчата. В пошуках гарного зразка для вишиванки для моєї сестри я багато де блукала інтернетом і, зокрема, зайшла на сайт аукціону Ebay. А там така краса, що не можу з вами не поділитися. Шкода, що ці красивущі сорочки продають за межі нашої Батьківщини, але хоч плюс у тому, що ми з вами можемо роздивитися фото у всій красі. Отож, починаю викладати фото сорочок з різних регіонів. До деяких з них були коментарі, з якого вони регіону, але більшість не мали жодних підписів. Сподіваюсь, разом ми зможемо ідентифікувати край, з якого походять ці вишиванки. Розпочну з Рівенського Полісся - ці сорочки бли підписані, до того ж, для мене вони є легко впізнаваними
Далі Чернігів Вінниця ... ... Все, Радикал підвис. Далі буде...
|
|
| |
Dmutrik09 | Дата: Вівторок, 2011-01-11, 0:42 AM | Повідомлення # 96 |
Мудра людина
| Goncha, Які красиві сорочки. Наш спадок, збережене надбання! Чи маєш Юлечко фото ближче, щоб можна було відшити?! Якщо можна?
Моя майстерня ®
...Все життя у шитті і шиття, як життя! "Чарівниця-берегиня форума-2010" Чарівниця - Майстриня вишивання - 2012
|
|
| |
lady-v | Дата: Вівторок, 2011-01-11, 9:52 AM | Повідомлення # 97 |
Мудра людина
| Goncha, а можна мені на пошту? Пишу в приват
Моя майстерня
|
|
| |
Tana | Дата: Вівторок, 2011-01-11, 10:10 AM | Повідомлення # 98 |
Мудра людина
| +1
|
|
| |
Dmutrik09 | Дата: Вівторок, 2011-01-11, 11:27 AM | Повідомлення # 99 |
Мудра людина
| Goncha, ія ія ія хочу дуже дуже. Або в приват або на поштову скриньку.Або може викласти для усіх на сторінках форуму?! І взагалі Юлечко, яка ти молодець, що на свята в музей сходила, та щей нам показуєш! Останніх три місяці я тільки тей роблю, що лікарні відвідую . Ще раз дякую
Моя майстерня ®
...Все життя у шитті і шиття, як життя! "Чарівниця-берегиня форума-2010" Чарівниця - Майстриня вишивання - 2012
Повідомлення відредагував Dmutrik09 - Вівторок, 2011-01-11, 11:30 AM |
|
| |
010101 | Дата: Вівторок, 2011-01-11, 11:30 AM | Повідомлення # 100 |
майстер з вишивки
Група: Заблоковані
| Dmutrik09, Лесю, там приблизно 500 фото, мені легше вже розіслати по адресах на електронну скриньку. Тому чекаю в приват адресу усіх зацікавлених - усім вишлю.
|
|
| |