Оленчина кімната відпочинку
|
|
Oленка | Дата: Четвер, 2011-08-18, 11:52 AM | Повідомлення # 1 |
Мудра людина
Група: Перевірений користувач
Статус: Offline
| Вітаю з відкриттям власної майстерні! Сьогодні я дізналась про чудові новини в житті нашої американської форумчанки Ольги Оленки і не можу пройти мовчки, відчуваю, що перед моїм від"їздом просто зобов"язана створити таку тему для Олі!! Оля, чекаю на хвастушки вишивками НАРЕШТІ! Далі в цьому повідомленні всі тексти додані Оленкою! -------------------------------------------------------------
ВИПАДКОВО СТАЛОСЬ ТАК, ЩО ПЕРШЕ ПОВІДОМЛЕННЯ СТАЛО З"ЯВЛЯТИСЬ НА КОЖНІЙ СТОРІНЦІ. МЕНІ СПОДОБАЛОСЬ.
А також я вирішила добавляти сюди те що є для мене найважливішим на протязі місяця, або на данний момент. Іноді тут будуть з"являтись мої віршики, оповідання, і можливо роботи, над якими я буду працювати.
Таблиця порівняння кольорів ниток від різних виробників тут. Табличка порівняння ниток Cosmo з ДМЦ (Ті що у Олі-Калини) ТУТ Різні техніки вишивки (відео)
"Якось буде... - ніяк не буде!.." Галина Чайка (Лановенко)
|
|
| |
Oленка | Дата: Вівторок, 2013-03-12, 10:24 AM | Повідомлення # 761 |
Мудра людина
| Знову зашпорталась у справах, немає часу ні на що... Ще і зарядний пристрій ніяк не довезуть. Але маю терпіти, таки ж безплатно дають.
Ось трохи надії на краще
|
|
| |
Zeta | Дата: Вівторок, 2013-03-12, 11:39 AM | Повідомлення # 762 |
Мудра людина
| Цитата (Oленка) Знову зашпорталась у справах, немає часу ні на що.. як це знайомо звучить! з цими справами мало не пропустила твою чудову льолечку! Оленко,вітаю! сорочечка-сама ніжність! я теж чекатиму на МК підгіну солов!їними вічками
Чарівниця - Втілення традицій у сучасності - 2012
|
|
| |
Lyubov | Дата: Вівторок, 2013-03-12, 12:43 PM | Повідомлення # 763 |
Мудра людина
| Oленка, жду с нетерпением МК! Очень нежная сорочка!
|
|
| |
Bullet | Дата: Вівторок, 2013-03-12, 7:02 PM | Повідомлення # 764 |
маніяк графічних ліній
Група: Администраторы
| Oленка, якщо вся у справах - значить потрібні речі робиш :)* Хай все здійсниться і всі будуть здорові!
Чарівниця - Берегиня форуму - 2012 моя майстерня на форумі Приватна скринька на форумі заповнена. Пишіть тільки на elisa@ukr.net
|
|
| |
a-stra | Дата: Середа, 2013-03-13, 1:20 PM | Повідомлення # 765 |
Активіст форума
| Олю, я вірю, що добра надія є завжди! Я бажаю тобі мати спокій в душі, добру надію і непохитну віру! Все буде добре!
"Всегда радуйтесь. Непрестанно молитесь. За все благодарите" 1 Фес. 5:16-18 )))))
Запрошую до моєї майстерні!
|
|
| |
Oленка | Дата: Четвер, 2013-06-13, 11:19 AM | Повідомлення # 766 |
Мудра людина
| a-stra, Bullet, Lyubov, Zeta, Дякую!
"Вічко" - назва народна. Виконують технікою "колення". Виконання окремого елемента полягає у тому, що на намічену ромбоподібну, квадратну чи округлу форму, відраховуючи нитки полотна, послідовними стібками настелюють вишивальну нитку. Голку вколюють у центр вічка, а не навпаки. Нитку протягують так, щоби в центрі виник отвір. Чим більший отвір, тим краще буде вічко. Солов"їні вічка поєднують зі швами "настил", "гладь", "плетінка", "кіска". Поширений у Прикарпатті, на Покутті та Полтавщині" Десь я читала, що для того щоб вічко було більшим, його прокручували цвяшком, але обережно, що б ниток не порвати.
МК з "Солов"їних вічок" до артілі не дотягує викладаю в майстерні. Може комусь стане у нагоді. Фотографувала давно. Порядок може переплутався при викладанні, але я з радістю відповім на всі питання.
Повідомлення відредагував Bullet - Четвер, 2013-06-13, 10:34 PM |
|
| |
Oленка | Дата: Четвер, 2013-06-13, 11:36 AM | Повідомлення # 767 |
Мудра людина
|
|
|
| |
|
|
ТМК | Дата: Четвер, 2013-06-13, 4:00 PM | Повідомлення # 770 |
Мудра людина
| Гарно і дуже сонячно!
"Чарівниця форума-2010: майстриня перенаборів"
|
|
| |
Andrew_Yer | Дата: Четвер, 2013-06-13, 4:15 PM | Повідомлення # 771 |
мешканець сайту
| Олю, гарно і дуже позитивно!
Чарівник - Майстер вишивання - 2012
|
|
| |
Lyubov | Дата: Четвер, 2013-06-13, 8:55 PM | Повідомлення # 772 |
Мудра людина
| Oленка, Спасибо!!!
|
|
| |
Bullet | Дата: Четвер, 2013-06-13, 10:36 PM | Повідомлення # 773 |
маніяк графічних ліній
Група: Администраторы
| Цитата (Oленка) МК з "Солов"їних вічок" до артілі не дотягує викладаю в майстерні. Може комусь стане у нагоді. Фотографувала давно. Порядок може переплутався при викладанні, але я з радістю відповім на всі питання. о, оце якраз дотягує до"Артілі", Оля! У менепитання , можливо, глупе,зато точно: І ЯК ОТО ВСЕ РОБИТЬСЯ?:)
Чарівниця - Берегиня форуму - 2012 моя майстерня на форумі Приватна скринька на форумі заповнена. Пишіть тільки на elisa@ukr.net
|
|
| |
Oленка | Дата: П`ятниця, 2013-06-14, 1:44 AM | Повідомлення # 774 |
Мудра людина
| Bullet, Дякую. давай попробую. Я тему створю. Точніше попробую створити. Побачимо,що з того вийде.
|
|
| |
Oленка | Дата: Субота, 2013-06-15, 7:53 PM | Повідомлення # 775 |
Мудра людина
| ТМК, Andrew_Yer, Lyubov, Дякую що ви завітали до мене і відгукнулись. Дуже приємно!
|
|
| |
lady-v | Дата: Субота, 2013-06-15, 8:07 PM | Повідомлення # 776 |
Мудра людина
| Цитата (Oленка) А це мені довелось пригадати свої старі навики з гачкування. Шляпка і сумочка "Ромашка" для дівчинки 2-3 років Як гарно вийшло! Дівчинка в цьому капелюшку буде як квіточка!
Моя майстерня
Жінки діляться на п'ять вікових груп: 1) дівчинка 2) дівчина 3) молода жінка 4) молода жінка 5) молода жінка
"Чарівниця форума-2010: допомога новачкам" Чарівниця - Майстриня вишивання і добра душа форуму - 2012
|
|
| |
Oленка | Дата: Субота, 2013-06-15, 8:49 PM | Повідомлення # 777 |
Мудра людина
| Хочу трошки розказати про КОЛЕННЯ. Колення - це техніка, якою виконуються дуже ніжні, дірчаті візерунки. Власне мені, вони подобаються як варіант для підгинів. Зрозумійте правильно, вони мені подобаються і у оздобленнях вишивок теж, але як оформлення лініїї підгину подолу, рукавів і горловини сорочки, яка вишита "білим по білому" або мережана, мені подобається найбільше. Згідно книги Олени Кулинич-Стахурської цей шов поширений у районах Толмача, Монистирська, Покуття і Полісся. В інших місцевостях меньше. Називається цей шов в різних місцевостях по різному, і навіть виконується нитками різних кольорів. Важливо! При цій техніці нитка завжди вколюється в центр мотивчика. Нитка затягується так, щоб утворити найбільший витвір у середині, при цьому кінець "промінчика", саме промінчики мені і нагадує ця техніка, не повинен утворювати великого отвіру. Технікою колення виконують такі шви як "Солов"їні вічка", "Виколювання", "Довбанку" та "Прикарпатську решітку". (Зразки виконання будуть) Ця техніка також широко використовується в Хардангері, але виконується трохи інакше, ніж наш Українські. Про це ми поговоримо пізніше. (Якщо у мене продовжиться цей спокійний, не напружений час трошки довше , то дуже скоро. Якщо щось завадить, то коли вийде)
Запрошую всіх бажаючих "додати своїх 3 копійки". Хто бажає викласти зразки вишивки, або поділитись інформацією не соромтесь, долучайтесь. Як кажуть: "З миру по нитці - голому сорочка"
|
|
| |
Oленка | Дата: Четвер, 2013-07-11, 7:27 AM | Повідомлення # 778 |
Мудра людина
| для тих хто не бачить відео
Повідомлення відредагував Oленка - Неділя, 2013-07-14, 8:20 PM |
|
| |
Oленка | Дата: Четвер, 2013-07-11, 7:38 AM | Повідомлення # 779 |
Мудра людина
Повідомлення відредагував Oленка - Неділя, 2013-07-14, 8:21 PM |
|
| |
Oленка | Дата: Четвер, 2013-07-11, 8:03 AM | Повідомлення # 780 |
Мудра людина
Повідомлення відредагував Oленка - Неділя, 2013-07-14, 8:23 PM |
|
| |