Ікони в українському народному строї
|
|
Сестра_Юлія | Дата: Середа, 2011-11-02, 11:08 PM | Повідомлення # 121 |
Мудра людина
Група: Перевірений користувач
Статус: Offline
| Oленка, то, мабуть, правильніше назвати не іконами, а картинами на релігійну тематику.Quote (Oленка) аж не віриться що це вишивка
|
|
| |
Oленка | Дата: Четвер, 2011-11-03, 6:48 AM | Повідомлення # 122 |
Мудра людина
| Quote (Сестра_Юлія) правильніше назвати не іконами, а картинами на релігійну тематику. Згодна! Допустила помилку.
"Якось буде... - ніяк не буде!.." Галина Чайка (Лановенко)
|
|
| |
delen2 | Дата: П`ятниця, 2011-11-04, 9:13 PM | Повідомлення # 123 |
перехожий
Група: Користувачі
| А мені у церкві сказали, що такі роботи називають благочестивими картинами.
ТМК Дуже вдячна за таку прекрасну схему! Ви неперевершена майстриня!
|
|
| |
romannah | Дата: П`ятниця, 2011-11-04, 11:06 PM | Повідомлення # 124 |
мешканець сайту
| -в церкві с.Криворівня Верховинського р-ну
я всіх люблю
|
|
| |
delen2 | Дата: Субота, 2011-11-05, 11:32 AM | Повідомлення # 125 |
перехожий
| А тут ця ікона більшого розміру: http://gig.if.ua/wp-content/uploads/2011/06/icon.jpg
|
|
| |
Пасіонарія | Дата: Неділя, 2011-11-06, 10:23 PM | Повідомлення # 126 |
Мудра людина
| Quote (Сестра_Юлія) правильніше назвати не іконами, а картинами на релігійну тематику. Ми називаємо - образами. Образ Пречистої, образ Ісуса Христа. Образи є в стилі почитання Української греко-католицької церкви. Особисто я до образів молюся. Ікони в нас є, але більше ми шануємо або полюбляємо образи. Якщо ви придивитеся, то пан Олександр Охапкін Богородицю, дитятко Ісуса, Нерукотворний Спас тощо зобразив строго в канонічних формах. То чому це "благочестиві картини"? Можна вишивати і їх почитати, це вам кажу як богослов.
ore et labore!
|
|
| |
romannah | Дата: Неділя, 2011-11-06, 11:56 PM | Повідомлення # 127 |
мешканець сайту
| Quote (Пасіонарія) Можна вишивати і їх почитати я би сказала: треба вишивати і почитати. А те що , ми святих одягаємо в українські строї говорить про те що ми хочемо бути ближчими до них. хочемо все більше любити Бога.
я всіх люблю
|
|
| |
Dmutrik09 | Дата: Понеділок, 2011-11-07, 0:59 AM | Повідомлення # 128 |
Мудра людина
| Quote (romannah) я би сказала: треба вишивати і почитати. А те що , ми святих одягаємо в українські строї говорить про те що ми хочемо бути ближчими до них. хочемо все більше любити Бога. ПІдтримцю на всі 100 процентів!
Моя майстерня ®
...Все життя у шитті і шиття, як життя! "Чарівниця-берегиня форума-2010" Чарівниця - Майстриня вишивання - 2012
|
|
| |
Окс0832 | Дата: Вівторок, 2011-11-08, 0:16 AM | Повідомлення # 129 |
побратим
| дівчата, вже схемок трохи за релігійними картинами Охапкіна - є. одну чи дві якісні зробила Людмила Муллі, з м. Рівне. вона робить чудові схеми і ділиться безкорисно... а ще 2 штуки індивідуально в рамках спільної закупки замовили 2 місяці назад у болгарської дизайнерки Світлани (фірма "Хора"). тут проблемніше. за ними треба звертатися до організатора... Ангеліна з Прибалтики. кому треба дуже - дам координати
|
|
| |
березина | Дата: Неділя, 2012-03-25, 10:13 PM | Повідомлення # 130 |
відвідувач
| ЩИРЕ СПАСИБІ за чудові схеми. безсовісно все змишкувала собі з вашого великодушного дозволу. прошу підказки, де можна віднайти ікону СВ Зосима і Саватія. хочу вишити для чоловіка пенсіонера зі стажем і бджоловода-початківця.
|
|
| |
qas9999 | Дата: Субота, 2012-05-26, 7:16 PM | Повідомлення # 131 |
перехожий
| Можна координати де придбати схеми за картинми Охапкіна
|
|
| |
Натусичка | Дата: Понеділок, 2013-02-04, 3:45 PM | Повідомлення # 132 |
перехожий
| Всім привіт! Дуже сподобалась Гуцульська мадонна, чи як мені вже написали в однокласниках Українська мадонна, підкажіть будь ласка кому що відомо наскільки канонічна ця ікона, чи як вже прочитала вище Образ, тому що на багатьох сайтах зустрічаю різні думки деякі дуже категоричні - пишуть що багато схем це вже просто картини а не ікони, що часто не дотримуються необхідних зображень (починаючи від літер і до орнаментів ітд) а ще пишуть що не можна вишивати Образ (обличчя) хрестиком що вишивається лише "оклад" , правда не розумію чому повністю вишита хрестиком з доброю думкою і душею ікона вважається просто картиною, але натикаюся на такі відгуки досить часто кому вірити?
Мы можем обойтись без необходимого, но без лишнего никогда!!!
|
|
| |
vecna | Дата: Четвер, 2013-02-14, 0:45 AM | Повідомлення # 133 |
друг
| romannah, в церкві с.Криворівня-отець Іван-мій однокласник.а Верховина мій рідний край ...
покажу вам процес своєї ікони в українському строї. ось такою вона повинна бути це що є на даний час
Самовидалена з 22 січня 2014 року.
|
|
| |
Dmutrik09 | Дата: Четвер, 2013-02-14, 11:21 AM | Повідомлення # 134 |
Мудра людина
| vecna, гарно, дуже гарно. А схемкою не поділитеся?
Моя майстерня ®
...Все життя у шитті і шиття, як життя! "Чарівниця-берегиня форума-2010" Чарівниця - Майстриня вишивання - 2012
|
|
| |
vecna | Дата: П`ятниця, 2013-02-15, 10:21 PM | Повідомлення # 135 |
друг
| Dmutrik09, дякую!нажаль не можу.у неї є господарка.вона надала мені її для відшиву.
Самовидалена з 22 січня 2014 року.
|
|
| |
Dmutrik09 | Дата: П`ятниця, 2013-02-15, 11:20 PM | Повідомлення # 136 |
Мудра людина
| vecna,ну, ні то ні. Дякую і на тому.
Моя майстерня ®
|
|
| |
Натусичка | Дата: Субота, 2013-02-16, 2:34 AM | Повідомлення # 137 |
перехожий
| Dmutrik09! http://www.zlatoshveika.com/t759p40-topic - правда тут лише картинка Ікон в українському стилі, іще http://mully.mylivepage.ru/image/2838/24695?last_page=go - сайт Любов Ющук - вона розробляє схему яку ви шукаєте, можливо вона вже в файлах, але я не знайшла, так як там одні назви без картинки, треба знати назву файла краще написати Любові а схеми в неї дуже класні в мене є декілька, якість чудова
Мы можем обойтись без необходимого, но без лишнего никогда!!!
|
|
| |
Stefi | Дата: Середа, 2013-08-14, 3:19 AM | Повідомлення # 138 |
перехожий
| Доброго дня п.Таню, я в захоплені від вишивок ікон в українському народному строї, які Ви виставили у форумі (2011-07-26) ...так хочеться вишити хоча б одну з них Але я не можу відкрити першого і останнього малюнка, якась помилка...Чи маєте таку можливість, знову їх виставити, або заслати на адресу nzagajko@yahoo.com.Була би дуже Вам вдячна!!!!!
Наталя
|
|
| |
Dmutrik09 | Дата: Середа, 2013-08-14, 9:01 AM | Повідомлення # 139 |
Мудра людина
| Цитата (Stefi) Але я не можу відкрити першого і останнього малюнка, якась помилка...Чи маєте таку можливість, знову їх виставити, або заслати на адресу Все відкривається, щойно пробувала. треба відкрити, тоді натиснути кнопочку в лівому нижньому куточку зі знаком плюм. Щойно перевірила.
Моя майстерня ®
|
|
| |
Stefi | Дата: Середа, 2013-08-14, 6:36 PM | Повідомлення # 140 |
перехожий
| Дякую Вам за те, що відгукнулися на моє прохання! Але на жаль "Повідомлення # 113" в якому були виставлені схеми, далі не відкриває мені першого і останнього малюнка каже, що сторінка не знайдена...не знаю чому так, хіба через те що в мене Mac, з іншої сторони всі решта малюнки в цйому повідомлені я бачу. Якщо ви маєте ці 2 малюнка,то не могли би Ви мені їх заслати на mail адресу яка вказана у моєму першому повідомлені.
Дякую,
Наталя
|
|
| |