Kaluna запрошує на толоку
|
|
Kaluna | Дата: П`ятниця, 2010-08-06, 9:53 AM | Повідомлення # 1 |
Мудра людина
Група: Перевірений користувач
Статус: Offline
| Примітка адміністратора: в першому повідомленні, яке буде постійною "шапкою" на всіх сторінках теми, на прохання автора майстерні буде викладатись корисна інформаці від авторки: майстер-класи, корисні посилання тощо.
Майстер-клас по змережуванню
Творча майстерня на Блогері
Мітки Майстер-класи у блозі на Блогері
Чарівниця - Скарбничка старожитностей та екскурсій - 2012
|
|
| |
Tana | Дата: Субота, 2012-07-21, 11:33 AM | Повідомлення # 801 |
Мудра людина
| Показуй як на душу лягає. Вітаю з новим приємним швом і роботою!
Координую Довгобуд "Виплекана сорочка" Моя майстерня Чому закладинка – найкращий подарунок?! "Чарівниця-берегиня форума-2010" Чарівниця - Хранитель традицій і увіковічнювач їх в сучасності і майбутньому - 2012
|
|
| |
Zeta | Дата: Субота, 2012-07-21, 12:32 PM | Повідомлення # 802 |
Мудра людина
| Quote (Kaluna) тут я знову з малечею в процесі: інтрига вдалася! що це буде? Kaluna, хочу зробити окремий комплімент Вам,як фотографу ,бо завжди на це звертаю увагу - бо мало гарно вишити - не менш важливо правильно показати, вам це завжди вдається на найвищому рівні! прямо глянець - браво!
Чарівниця - Втілення традицій у сучасності - 2012
|
|
| |
Kaluna | Дата: Неділя, 2012-07-22, 0:24 AM | Повідомлення # 803 |
Мудра людина
| Zeta, дякую за комплімент, стараюсь, тренуюсь і вчусь ще є над чим працювати хоча признаю, таки трохи краще виходить ніж років два тому
Quote (Zeta) інтрига вдалася! що це буде? інтригу, з вашого дозволу продовжу не мала часу зібрати все в готовий виріб - так і лежить цілий день на підвіконні а я трохи прогуляла, пробіглась по Андріїському і відзняла обіцяний МК, правда викладу вже завтра, після роботи
|
|
| |
Kaluna | Дата: Понеділок, 2012-07-23, 1:25 AM | Повідомлення # 804 |
Мудра людина
| Обіцяний МК, підготувала два варіанти, умовно поділивши на: 1. стібки горизонтальні 2. стібки вертикальні хоча великої різниці і примудрості тут немає Основне правило - величина стібка завжди однакова (в обох варіантах) і повинна бути на парну (4,6...) кількість ниток, тому що наступний модуль стібків починається з середини попереднього або можна сказати по-іншому: наступний модуль здвигається на половину попереднього модуль - це кількість однаковісіньких стібків покладених поруч, в горизонтальному варіанті - частіше по два (три, більше - рідше), в вертикальному - в основному по три. В любому випадку, це залежить від візерунку, товщини ниток і полотна і особливого бачення вишивальщиці сподіваюсь фото дасть відповідь на всі запитання: ще одна деталь, вишивати багатокольорові візерунки можна, як вам зручніше - спочатку вишити (розвести) один колір, а потім братись за інший або ж, зразу, паралельно вести кілька кольорів. Мені більше подобається останній варіант - так легше рахувати і зразу видно що получається якщо погано видно на збірних фото - запитуйте, при потребі викладу окремі фото. для вас ще кілька фото старожитностей з використанням цього шва:
Вдалого вишивання
Повідомлення відредагував Kaluna - Вівторок, 2012-07-24, 0:27 AM |
|
| |
Пасіонарія | Дата: Понеділок, 2012-07-23, 1:55 AM | Повідомлення # 805 |
Мудра людина
| Kaluna, ви знаєте, хто такі синоптики? ті, що дивляться разом (на одну проблему, питанн, незалежно один від одного) От нема фотоапароту для підтвердження, але скажу словом - цілу п"ятницю вишивала даною технікою вуставку для сорочки товаришки. Такого "запою" в мене давно не було, щоб за день різними швами майже пів рукав"янки! А ще я відкрила для себе "поверхницю" або односторонню парну рахункову гладь. Красота! Вийшло, як у давніх рукав"янках! І я зовсім для себе несподівано, відкрила в собі ген, який веде до стародавніх Серафинецьких сорочок! Відчувала якесь клибоке одкровення! Почуваюся щаслива!
ore et labore!
|
|
| |
Zeta | Дата: Понеділок, 2012-07-23, 11:28 AM | Повідомлення # 806 |
Мудра людина
| Олю!дякую за дуже зрозумілий МК - нарешті з"ясувала для себе деякі моменти
Чарівниця - Втілення традицій у сучасності - 2012
|
|
| |
Tana | Дата: Понеділок, 2012-07-23, 2:09 PM | Повідомлення # 807 |
Мудра людина
| Дякую за творчий підхід і такий славний МК!
Координую Довгобуд "Виплекана сорочка" Моя майстерня Чому закладинка – найкращий подарунок?! "Чарівниця-берегиня форума-2010" Чарівниця - Хранитель традицій і увіковічнювач їх в сучасності і майбутньому - 2012
|
|
| |
natalina | Дата: Понеділок, 2012-07-23, 3:30 PM | Повідомлення # 808 |
побратим
| Kaluna, дякую за МК! Дуже вчасно. Давно хочу спробувати (техніка схожа на барджелло, але українське рідніше), але схем для вишивки чомусь мало.
|
|
| |
Andrew_Yer | Дата: Понеділок, 2012-07-23, 4:36 PM | Повідомлення # 809 |
мешканець сайту
| Kaluna, дякую за майстер-клас!
Чарівник - Майстер вишивання - 2012
|
|
| |
Bullet | Дата: Понеділок, 2012-07-23, 5:45 PM | Повідомлення # 810 |
маніяк графічних ліній
Група: Администраторы
| Quote (Kaluna) Обіцяний МК, підготувала два варіанти, умовно поділивши на: 1. стібки горизонтальні 2. стібки вертикальні хоча великої різниці і примудрості тут немає з вашого дозволу, винесу цей МК окремою темою!
Чарівниця - Берегиня форуму - 2012 моя майстерня на форумі Приватна скринька на форумі заповнена. Пишіть тільки на elisa@ukr.net
|
|
| |
Na_talka | Дата: Вівторок, 2012-07-24, 0:01 AM | Повідомлення # 811 |
побратим
| Kaluna, Оля МК дуже корисний. Все просто і дуже красиво. Муліне мабуть не підійде для такої техніки?
|
|
| |
Kaluna | Дата: Вівторок, 2012-07-24, 0:24 AM | Повідомлення # 812 |
Мудра людина
| Quote (Bullet) з вашого дозволу, винесу цей МК окремою темою! звичайно, так краще буде шукати, бо я Лесину тему разів зо три всю перегортала, щоб знайти її МК по настилуванні
Quote (natalina) українське рідніше
точно і скільки гарного та різноманітного
Quote (natalina) схем для вишивки чомусь мало є така проблема, зовсім трохи показано в книзі В. Матковсьої і ще трохи нашукала в інтернеті, зберегла сюди: http://pinterest.com/Prekrasa/ukrainian-embroidery/
Quote (Пасіонарія) Kaluna, ви знаєте, хто такі синоптики? тепер знаю, що це ми з вами
Quote (Пасіонарія) стародавніх Серафинецьких сорочок можна трошки про них розповісти або тицьнути де є - нічого про них не знаю
Quote (Пасіонарія) Почуваюся щаслива! Як я вас розумію
Bullet, Tana, Andrew_Yer, natalina, Zeta, дякую за відгуки
Повідомлення відредагував Kaluna - Вівторок, 2012-07-24, 0:25 AM |
|
| |
|
Пасіонарія | Дата: Середа, 2012-07-25, 2:22 PM | Повідомлення # 814 |
Мудра людина
| Quote (Kaluna) можна трошки про них розповісти або тицьнути де є - нічого про них не знаю Серафинецькі сорочки - сорочки, які носили в селі Серафинці Городенківського району Івано-Франківської області. Приналежність до Покуття Городенкіського. Зазвичай, вишивали сорочки різним відтінком червоного кольору, включаючи темний бурячок, навіть, коричневий (Ясенів-Пільний). Наші рукав"янки називали "Червонєнки" . Весь стрій бив у червоні кольори, але треба зазначити, що стрій одягали зі змаком! Шов виконання - так званий "позагліний". Серафинецький стрій відрізнявся від інших сіл. Сорчки теж. Тільки там носили сорочки з так званими "ріклями" (сарафони). Цікавими були горсетки - верхній кабат або безрукавка, але такої яскравості, мабуть, набув вже в радянські роки, бо за часів австо-угорщини використовували якісь, на мій погляд, продумані кольри-віддінки. Коли в нас гостила пані Космина, і, побачивши в музеї на своє свіже око серафинецьку сорочку, сказала, що вона більше нагадує буковинські мотиви. І тоді я прозріла! Серафинці - край Покуття, хоча, фактично є передмістям Городенки, і сусіднє село з ним - вже належить до Чернівецької області. Тому Серафинецька сорочка - це перехід від червонєнки до буковинки
ore et labore!
|
|
| |
Пасіонарія | Дата: Середа, 2012-07-25, 2:43 PM | Повідомлення # 815 |
Мудра людина
| Quote (Kaluna) або тицьнути де є http://storinka-m.kiev.ua/article.php?id=479 - тут у нас є інформція, то, мабуть, із праць пані Ірини Свйонтек, яка збирала інформацію про наші та інші сорочки десь з 70-х років ХХ ст. Вона систематизувала свої праці у декілька книг та альбомів, а десь тепер має вийти про Покуття. І, дозвольте, щодо себе. Мене чомусь завжди тягнуло до трирівневої побудови рукава вишивки, як у буковинських сорочках, і кольори буковинок теж більше подобалися, один червоний мене не вабив. Вже питалася своїх, чи нема нікого в нашому роді з Буковини? А мій тато сказав, що його дідусь по татовій лінії - з Серафинець, і хоча він дідуся не бачив, і там ніколи не жив, але сказав, що у дитячій пам"яті закарбувалася тітчина сорочка, і що він ще малим любувався нею, і що в Городенці таких не було! А я до цього прийшла, коли вишивала світлими нитками поверхницю- відбивку під уставкою сорочки (для коліжанки) і під час шиття згадала, що десь уже бачила таке шиття - і згадала - у нашому музеї Серафинецької сорочки!
ore et labore!
|
|
| |
Mod | Дата: Середа, 2012-07-25, 2:44 PM | Повідомлення # 816 |
побратим
| Kaluna, чудовий майстер-клас, дуже надихає. Особливо сподобались гарно викладені чіткі знімки процесу
|
|
| |
|
Oленка | Дата: Субота, 2012-07-28, 5:57 AM | Повідомлення # 818 |
Мудра людина
| Kaluna, Дякую за МК, а ще більше за те, що підказала назву. Я ні як не могла пригадати. Ще, скільки стібків краще робити, якщо брати візерунок для хрестика? Я пробували 3 і 4, але може є якесь правило?
"Якось буде... - ніяк не буде!.." Галина Чайка (Лановенко)
|
|
| |
Kaluna | Дата: Неділя, 2012-07-29, 0:26 AM | Повідомлення # 819 |
Мудра людина
| Quote (Oленка) Я пробували 3 і 4, але може є якесь правило? потрібно дивитись по полотні і по нитках і щоб подобалось тобі
|
|
| |
|