Зустрічі у Києві і Львові в серпні 2015 року
|
|
Tana | Дата: Четвер, 2015-07-02, 0:00 AM | Повідомлення # 1 |
Мудра людина
Група: Перевірений користувач
Статус: Offline
| Громадськеоб’єднання веб-спільнота "Спілкування за вишиванням" Марійське товариство «Милосердя»
Виставка-презентація проекту «Вишивка етнографічна: «Украинский народный орнамент: вышивки, ткани,писанки» О.П. Косачева, Киев, 1876»
15 серпня о 13 годині
У програмі: -- виставка однієї книги: вишиті аркуші альбому, колекція писанок, зразки ткання, прикрас; -- передмова до альбому українською мовою; -- майстер-класи з вишивки: занизування, вирізування, верхоплут, мережки шабак та ляхівка; -- лекція про застосування вишивки у сучасній моді, дизайнерські ідеї; -- показ одягу, вишитого за схемами, зібраними Ольгою Косач; -- літературно-ігрова бібліотечна програма для дітей «Сміховинки від Олени Пчілки»
Вхід вільний Участь у всіх майстер-класах -- за благодійним внеском. Для вишивання із собою мати полотно, вишивальну голку, нитки, ножиці
Координатор проекту на Львівщині – Леся Демчук
Виставка триватиме з 15 серпня по 1 вересня 2015 року
м. Львів, вул. Руська, 10
Координую Довгобуд "Виплекана сорочка" Моя майстерня Чому закладинка – найкращий подарунок?! "Чарівниця-берегиня форума-2010" Чарівниця - Хранитель традицій і увіковічнювач їх в сучасності і майбутньому - 2012
|
|
| |
Bullet | Дата: Понеділок, 2015-07-06, 1:08 AM | Повідомлення # 2 |
маніяк графічних ліній
Група: Администраторы
| Tana, Що сказати, Таня? Я в захваті і навіть в приємному шоці від того розмаху, якого набув цей прекрасний проект!!!
Всім дівчатам-форумчанкам з Львівщини - величезні вітання!
Хай все пройде за найкращим сценарієм! Бажаю успіху!
Чарівниця - Берегиня форуму - 2012 моя майстерня на форумі Приватна скринька на форумі заповнена. Пишіть тільки на elisa@ukr.net
|
|
| |
Tana | Дата: П`ятниця, 2015-07-17, 8:33 AM | Повідомлення # 3 |
Мудра людина
| Дякую, адміне!
Анонсуємо програму і учасників.
Ми знаємо, яка сильна традиція вишивання на Західній Україні, які ревноплекають традиції носії вишивальної культури на Галичині, як природно носити сорочку, демонструючи свою належність до української нації...
Саме тому ми готуємо майстер-класи для охочих долучитися до вишивання свого одягу та сучасного погляду на традиційну ручну вишивку. Так, майстер-клас з верхоплуту проведе Юлія Гончарова (м. Рівне). Професійнавишивальниця, яка в своїй творчості продовжує кращі традиції вишивки Рівненського Полісся. Вишила за узорами Олени Пчілки вже з десяток сорочок як для своїх донечок, учасниць фольклорного гурту «Весняночка», так і для інших хороших людей. Відновила 11-й аркуш альбому. Радо навчить вас верхоплутати)) До зустрічі 15 серпня у Львові! Зауважимо, що участь у майстер-класі -- за благодійним внеском. Для роботи підготуйте для себе полотно для вишивання, голку, нитки муліне, ножиці. Фото Євгенії Лакосник
Координую Довгобуд "Виплекана сорочка" Моя майстерня Чому закладинка – найкращий подарунок?! "Чарівниця-берегиня форума-2010" Чарівниця - Хранитель традицій і увіковічнювач їх в сучасності і майбутньому - 2012
|
|
| |
Tana | Дата: П`ятниця, 2015-07-17, 8:38 AM | Повідомлення # 4 |
Мудра людина
| Майстер-клас із вирізування проведе Вікторія Кривоніс (м. Тернопіль) Майстриня, яка не терпить копіювання один до одного і постійно вигадує, поєднує, комбінує техніки, нитки; набирає схеми і щедро ділиться з усіма охочими своїм творчим досвідом. Мама донечки Даринки, відомої в мережі красуні і вже майстрині на всі руки.
Поговоримо про поєднання вирізування з іншими техніками на прикладі орнаментів вирізування з аркушів 7-12 альбому «Украинский народный орнамент: вышивки, ткани, писанки» О.П. Косачева, Киев, 1876» Нагадуємо, що для роботи Вам потрібно підготувати для себе полотно для вишивання, голку, нитки, ножиці з гострим кінчиком.
|
|
| |
Tana | Дата: П`ятниця, 2015-07-17, 8:42 AM | Повідомлення # 5 |
Мудра людина
| Майстер-класіз мережки «шабак» проведе Олена Даніва (м. Надвірна, Івано-Франківська обл.)
Знана вишивальниця і красива жінка, Олена Даніва навчатиме прозорої техніки вишивки «шабак» і продемонструє сукню «Лісова пісня» -- перший виріб в проекті, натхненно вишитий за альбомом Ольги Петрівни Косач. Серед швів, використаних в оздобленні сукні, присутній шабак. Знайдіть, впізнайте, навчіться і шийте самостійно! Та сама сукня Лісова пісня
Нагадуємо, що для роботи Вам потрібно підготувати для себе полотно для вишивання, голку, нитки, ножиці з гострим кінчиком.
|
|
| |
Tana | Дата: П`ятниця, 2015-07-17, 8:48 AM | Повідомлення # 6 |
Мудра людина
| Лекцію-демонстрацію «Використання старовинних швів та орнаментів в сучасній моді» проведе Тетяна Зез (Донецьк-Київ), про що вона розповідає в сюжеті еспресо-tv https://www.youtube.com/watch?v=Rl8aTOs4l74 Зустрічаємось у Львові!
|
|
| |
manushkinall | Дата: П`ятниця, 2015-07-17, 10:08 PM | Повідомлення # 7 |
перехожий
Група: Користувачі
| Вітаю! Дуже цікавлюся вишивкою, але в цьому ремеслі новичок. Скажіть будь-ласка, а майстер-класи можна буде пройти всі, чі потрібно вибирать якийсь один майстер-клас? Я буду вперше на такій виставці, їхатиму з далеку, тому хотілося б послухати не одну майстриню, а всіх.
|
|
| |
Tana | Дата: Вівторок, 2015-08-04, 8:54 AM | Повідомлення # 8 |
Мудра людина
| manushkinall, вітаю, радо стрінемось. МК будуть йти по два поспіль, затвердимо -- напишемо розклад.
Наступний анонс.
Майстер-клас «Мережка ляхівка, багаторядова ляхівка»проведуть Наталя Пташинська (м. Чернівці) і Леся Демчук (м. Новий Розділ).
|
|
| |
Tana | Дата: Вівторок, 2015-08-04, 8:58 AM | Повідомлення # 9 |
Мудра людина
| Літературно-ігрову бібліотечну програму для дітей«Сміховинки від Олени Пчілки» під час заходу проведе Львівська обласна бібліотека для дітей http://lodb.org.ua/
|
|
| |
romantik | Дата: Четвер, 2015-08-27, 8:01 PM | Повідомлення # 10 |
побратим
| Тут https://www.facebook.com/photo.p....heater багато фото відкриття виставки у Львові. Дякую фотографам. Передивилась і ніби ще раз побувала там. Організатрам окркме "Спасиби". Саме завдяки їм я потрапила до Львова. Це загальне фото
Повідомлення відредагував romantik - Четвер, 2015-08-27, 8:07 PM |
|
| |
Bullet | Дата: Неділя, 2015-09-13, 3:45 PM | Повідомлення # 11 |
маніяк графічних ліній
Група: Администраторы
| Цитата romantik ( ) Тут https://www.facebook.com/photo.p....heater багато фото відкриття виставки у Львові. Дякую фотографам. Передивилась і ніби ще раз побувала там. Організатрам окркме "Спасиби". Саме завдяки їм я потрапила до Львова. Це загальне фото Знайшла на фото знайомі обличчя і дуже пораділа Дівчата, які ви молодці, що збираєтесь!!! Бажаю ще не раз так і навіть більшим гуртом!
Чарівниця - Берегиня форуму - 2012 моя майстерня на форумі Приватна скринька на форумі заповнена. Пишіть тільки на elisa@ukr.net
|
|
| |
Аннуся | Дата: Середа, 2015-09-30, 10:06 PM | Повідомлення # 12 |
перехожий
| А я не була ніде, хоч дуууже хотіла(((( Дитина якраз захворіла...
|
|
| |
tanytryell | Дата: Середа, 2015-09-30, 10:22 PM | Повідомлення # 13 |
мешканець сайту
| Які ж ви молодці! Бажаю ще не раз зустрітися таким веселим гуртом! Принаймні, матиму шанс приєднатися до вас у майбутніх заходах! Хоч краєчком ока накинути...
|
|
| |
Tana | Дата: Вівторок, 2015-11-17, 4:33 PM | Повідомлення # 14 |
Мудра людина
|
Звіт про нашу мандрівку до Львова на блозі бібліотеки Некрасова Фото Оксани Лушиної у фейсбуці
|
|
| |
Tana | Дата: Вівторок, 2015-11-17, 4:38 PM | Повідомлення # 15 |
Мудра людина
|
В Львівській обласній бібліотеці для дітей презентували наш проект і вишивали з дітьми. Фото Оксани Лушиної на фейсбуці
|
|
| |
|
|
Tana | Дата: Вівторок, 2015-11-17, 4:45 PM | Повідомлення # 18 |
Мудра людина
| Стаття. Лариса Громадська: «Тетяна Серебреннікова: «Українців у світі ідентифікують за вишивкою»
|
|
| |