Я у вашій спільноті новенька, маю простеньку сорочку, два рушники і ще дещо власноруч вишите нескладними техніками, але дуже хочу знати більше, вчитися і взагалі. З Таnа ми знайомі по іншому інтернет-ресурсу і особисто, так як я все життя збираю і співаю народні пісні, граю на сопілці і дуже люблю все пов"язане з автентикою, вона мене попросила - а я погодилася - взяти на себе організацію творчої частини, так би мовити.
В принципі, я (плюс доця 11 років) може забезпечити мінімальний автентичний співочий і музичний внесок. Але хотілося б запитати у тих хто точно буде - можливо, у когось є гітара і бажання заспівати народну пісню чи народний романс, можливо хтось любить співати і має слух - озвіться, будь ласка, або у приватні повідомлення або на пошту: oksany@gmail.com . Ми би могли або домовитися про спільний виступ чи про окремий. Словом, оголошується "конкурс" (бо відмов не буде smile ) "Вишиванка має (не один) талант" smile
p.s. я ще поговорю зі своїми знайомими з гуртка народних танців. Можливо, хоч не обіцяю, буде і диско-пауза з двома-трьома автентичними народними танцями, бо взагалі їх є дуже багато: гречаники, Яків, баламут, падеспань, карапет, картошка, коханка, полька-ризуха, горлиця і інші
Долучилась до цієї чатини Жанна, дякую! Дякую Сміяна за оперативну роботу та розуміння справи. Можливо, в гостях буде ще+1 сопілка Лесі Сенчук, так що загальна картина вимальовувалась.
Текст в спойлері
"Як життя української жінки споконвіку на всіх його етапах було пов"язане із виробництвом полотна, нитками, шиттям, вишиванням, так і старовинні українські народні пісні оспівують жіноче життя на всіх його етапах: від дівування - через весілля і материнство- до зрілості. У співаній музичній частині будуть представлені зразки пісень таких регіонів: Буковина, Поділля, Київщина, Чернігівщина, записаних у фольклорних експедиціях від носіїв живої традиції, народжених на початку ХХ століття. Також слухачі зможуть прийняти участь у інтерактивній грі "вгадай народну пісню" за награною на сопілці мелодією."
"Будуть представлені зразки українського народного романсу і романсу літературного походження (гітара)."
Тривалість виступів (внести в сценарний план): а) народні пісні кожна по 1-3 хв, тобто десь на 15 хвилин; б) сопілка - 10 хв."; в) романси -- по 5 хв.
p.s. я ще поговорю зі своїми знайомими з гуртка народних танців. Можливо, хоч не обіцяю, буде і диско-пауза з двома-трьома автентичними народними танцями, бо взагалі їх є дуже багато: гречаники, Яків, баламут, падеспань, карапет, картошка, коханка, полька-ризуха, горлиця і інші
Сміяна, чи домовилися зі знайомими, хотілося б дуже побачити автентичні народні танці ore et labore!
Будь ласка, утримайтесь від розміщення схем і зображень наступних виробників: Lanarte, Michael Powell, Margaret Sherry, Faby Reilly Designs, Solaria Gallery, Janlynn Corporation, Stoney Creek, HAED.