Довгобуд "Виплекана сорочка": зошит 3
|
|
Tana | Дата: Четвер, 2013-08-29, 8:27 PM | Повідомлення # 1 |
 Мудра людина
Група: Перевірений користувач
Статус: Offline
| Технічно вичерпано -- списано перший , другий зошити, пишемо в наступному
За покликом серця, за необхідністю одягатись пристойно та з метою пошиття традиційного українського вбрання – сорочок – майстринями (і майстрами) нашої спільноти для себе та ліквідації такого явища як вишивальниця без вишиванки започатковуємо довгобуд «Виплекана сорочка»
Увага! На прохання посвячених внутрішньою назвою довгобуду є легкоший
Умови участі: -- велике бажання і внутрішній неспокій в душі; -- погодження з висловом, що очі бояться – руки роблять; -- допис у вільній формі про Ваш задум і його стан на сьогоднішній день.
Учасники і етапи роботи: 1. Tana: готова робота 2. Jinsei червень 3. romantik червень 4.Andrew_Yer: готова робота 5. Bullet серпень, вересень, квітень 6. Kaluna завершення вишивки 7. Oленка 8. Пасіонарія жовтень 9. Zeta червень, жовтень 10. Тетяна готова робота 11. siesta майже готова робота 12. Волиняночка листопад, серпень 13. sjana_if Початок роботи 14. Mod Початок роботи 15. martka80: вересень 16. Oka:серпень 17. shtynka Початок работи 18. Сестра_Юлія 29. Киянка червень,лютий 20. a-stra 21. Mellory_zp грудень, вересень, готова робота 22. Люлюсик вересень 23. tanytryell жовтень 24. Svitlyk червень, березень, готова сорочка 25. aniel 26. Jasjka липень, серпень, вересень, готова робота, фото щасливої майстрині 27.Tati майже готова робота, готова робота 28. Na_talka готова робота на щасливій власниці 29. nota Початок-намір 30. sheva готова робота 31. 1_Olenka-zmijuchka_1 готова робота 32. Galla серпень, готова сорочка 33. Татьяна3618 готова сорочка на власниці 34. fiery Намір 35. zetka червень, квітень, травень, готова робота на щасливій власниці 36. lady-v липень, жовтень, листопад, готова сорочка, сорочка на власниці 37. Tatyanablack Початок роботи. 38. Оксанятко Намір. 39. Олюша Початок роботи і звіт за лютий 40. fatini травень, вересень, жовтень 41. Юлька-мамулька готова сорочка 42. Natasska червень 43.Татьяна3618 серпень 46. Ruda намір, початок роботи, власниця у сорочці 47. JAFA початок роботи, червень, рукав і низ пілочки зубцюванням, липень,липень ще 48. irmyavka початок роботи, червень 49. ufkz початок, завершення роботи 50. Оксана5 задум борщівської сорочки, серпень 51. Voloshka задум волинської сорочки, липень, серпень 52. @ськ@ сорочка бісером, готова робота 53. ОО початок і кінець роботи 54. nisa червень 55. Helenochka початок роботи 56. irmyavka намір за Пчілкою, серпень, вересень ...
Координую Довгобуд "Виплекана сорочка" Моя майстерня Чому закладинка – найкращий подарунок?! "Чарівниця-берегиня форума-2010" Чарівниця - Хранитель традицій і увіковічнювач їх в сучасності і майбутньому - 2012
|
|
| |
Irina_SV | Дата: Понеділок, 2014-07-07, 1:06 PM | Повідомлення # 461 |
 мешканець сайту
| Jasjka, дуже гарно! Вишиваночка - очей не відвести!!!
"Життя цікаве та прекрасне - візьми від нього максимум" http://irynasv.blogspot.com/
|
|
| |
irmyavka | Дата: Понеділок, 2014-07-07, 9:54 PM | Повідомлення # 462 |
друг
| Jasjka, краса!
|
|
| |
Ruda | Дата: Вівторок, 2014-07-08, 4:51 PM | Повідомлення # 463 |
 відвідувач
| Jasjka, Ваша сорочка - вражаюча оригінальність...
|
|
| |
Tana | Дата: Вівторок, 2014-07-08, 10:24 PM | Повідомлення # 464 |
 Мудра людина
| Цитата Jasjka (  ) Моя вишиванка на мені Ідеально, гармонійно. Вітаю із вишитим виплеканим щастям!
Координую Довгобуд "Виплекана сорочка" Моя майстерня Чому закладинка – найкращий подарунок?! "Чарівниця-берегиня форума-2010" Чарівниця - Хранитель традицій і увіковічнювач їх в сучасності і майбутньому - 2012
|
|
| |
JAFA | Дата: Середа, 2014-07-09, 4:21 PM | Повідомлення # 465 |
 друг
| Jasjka, дуже класно. А верх як зроблений, крючком?
|
|
| |
irmyavka | Дата: Середа, 2014-07-09, 8:06 PM | Повідомлення # 466 |
друг
| Доброго дня! Знову прошу поради та консультації кравчинь. Вибрала собі для вишиванки блузку сучасного крою з Бурди: У неї рукава з трьох частин: верхня з цільнокроєною кокеткою, нижня передня і нижня задня. З одного боку - ніби вона мені подобається. З іншого - якщо робити вишивку (заволікання) лише на верхній частині рукава - чи не замало буде вишивки? І оті защипи попереду - прибрати їх взагалі, переробити на курячі шкірки чи обіграти якось мережками? Я в роздумах... Що скажете?
|
|
| |
tanytryell | Дата: Середа, 2014-07-09, 11:09 PM | Повідомлення # 467 |
 мешканець сайту
| irmyavka, верх рукава з кокеткою можна розширити, а потому зібрати під обтачку і манжет, як збирають рукави під уставку. А защипи я б не прибирала - просто по них можна пустити візерунок, на ширину смужки защипу, продублювавши тричі з кожного боку, або і три різних, симетрично до планки... А саму планку не розшивати... Якось так... ...До речі, нижні частини рукава мають кроїтися по дольовій вздовж шва, отже - іх теж можна використати під вишивку! Наприклад, такий візерунок, як на защипах переду, пустити уздовж шва...
|
|
| |
JAFA | Дата: Четвер, 2014-07-10, 10:04 AM | Повідомлення # 468 |
 друг
| Пробу викласти звіт за минулий місяць. Було
|
|
| |
JAFA | Дата: Четвер, 2014-07-10, 10:06 AM | Повідомлення # 469 |
 друг
| Стало Вибачаюсь, що двома повідомленнями, але два фото в одному повідомленні не йшло
Повідомлення відредагував JAFA - Четвер, 2014-07-10, 10:08 AM |
|
| |
Voloshka | Дата: Четвер, 2014-07-10, 12:51 PM | Повідомлення # 470 |
 друг
| А от і я звітую з запізненням
Повідомлення відредагував Voloshka - Четвер, 2014-07-10, 12:53 PM |
|
| |
Lyubov | Дата: Четвер, 2014-07-10, 1:28 PM | Повідомлення # 471 |
 Мудра людина
| Voloshka, JAFA,
|
|
| |
irmyavka | Дата: Четвер, 2014-07-10, 4:32 PM | Повідомлення # 472 |
друг
| tanytryell, дякую! кравець з мене ніякий, як розширити верхню частину, щоб потім нічого ніде не вилізло зайвого?:) по нижній частині рукава думала пустити мережки (вздовж шва). от ще собі думала зробити мережку на обтачці ворота... як гадаєте - якщо кроїти обтачку не фігурно (як в оригіналі викрійки), а з прямої смужки (і призібрати її по краю фестонами) - вона потім ляже на вороті чи буде погано?Додано (2014-07-10, 4:32 PM) --------------------------------------------- Voloshka, я думала - то Фотошоп! ))) Дуже яскраво! 
|
|
| |
zetka | Дата: Четвер, 2014-07-10, 10:28 PM | Повідомлення # 473 |
 побратим
| Voloshka, яка краса! Шикарна буде вишиванка))
|
|
| |
Kaluna | Дата: Четвер, 2014-07-10, 10:40 PM | Повідомлення # 474 |
 Мудра людина
| Дуже гарні сорочки вишиваєте. Справжня краса!
Чарівниця - Скарбничка старожитностей та екскурсій - 2012
|
|
| |
tanytryell | Дата: П`ятниця, 2014-07-11, 1:03 PM | Повідомлення # 475 |
 мешканець сайту
| irmyavka, з рукавом усе якраз дуже просто - берете частину викрійки рукава, розрізаєте вздовж і розсуваєте на потрібну ширину. Так кроїте. Після закінчення вишиття ту саму деталь викрійки склалаєте знову, як було. По верху і низу викроєної деталі прокладаєте цупкою ниточкою шов "уперед голкою" (наметування), і стягуєте ниточку, утворюючи збірочки. Деталь має лежати на викрійці - тоді стягнеться максимально точно по ширині і формі, та й збірочки можна рівномірніше розподілити. Далі збірочки закріпити швом на машинці або вручну, - і діяти за інструкцією до виробу... От з обтачкою - складніше... І технічно (хоча кроїти, звісно, простіше), і ідеологічно, якщо можна так сказати. Мені особисто імпонує лаконічність крою і ліній цієї моделі. Зайві "рюшики" можуть усе зіпсувати... Але це моя особиста думка. Якщо все-таки вирішите кроїти пряму обтачку - варто діяти так, як і з рукавом, призбіруючи на деталі викрійки. Тільки - вже після пришивання обтачки. І зразу скажу - збірочки будуть нерівномірними за рахунок різної кривизни ліній вирізу. Десь взагалі майже пряма - там і збірочок менше. А там, де різкий вигин - там буде "букет", який погано влягатиметься... Якщо хочеться більш рівномірних збірок - кроїти отачку треба значно довшу за виріз горловини, і додатково призборювати при вшиванні на більш прямих ділянках... Сподіваюсь, зрозуміло пояснила...
JAFA, Voloshka, молодці! Гарні звіти! Гарні блузки! Бажаю подальшого натхнення - і задоволення від процесу!
|
|
| |
Tana | Дата: П`ятниця, 2014-07-11, 1:40 PM | Повідомлення # 476 |
 Мудра людина
| JAFA, Voloshka, дякую за звіти і продуктивну роботу над сорочками!
|
|
| |
Тетяна | Дата: П`ятниця, 2014-07-11, 7:43 PM | Повідомлення # 477 |
 Активіст форума
| Цитата irmyavka (  ) верхня з цільнокроєною кокеткою, irmyavka, є ще один варіант, правда, рукав тоді буде аж з 4-х частин, але зборочки не заважатимуть. На викрійці оцієї верхньої частини зверху відміряєте (паралельно лінії горловини) скількись сантиметрів (приблизно як ширина обтачки, а як хочеться - то аж до плеча) і розрізаєте деталь. Маленька деталька зверху - так і кроїте, а вже нижню можна розширити (розсунути) на потрібну ширину, вишити все, що хочеться, а потім призібрати і пришити до верхньої детальки. Лінія горловини не міняється, а рукав стає ширшим.... Хоча, як воно поєднуватиметься із защипами спереду - не знаю. А не можна їх якось рівномірніше розподілити по всьому переду і зробити зборочками, не зашивати? JAFA, ого, а скільки ж там кольорів? Voloshka, без слів - німий захват!...
|
|
| |
Татьяна3618 | Дата: Субота, 2014-07-12, 1:47 PM | Повідомлення # 478 |
 побратим
| irmyavka,стосовно крою блузки, мені здається, що то буде варіант НАВІЩО РОБИТИ ПРОСТО, ЯКЩО МОЖНА СКЛАДНО! а пряма обтачка на цей крой взагалі не ляже. Додано (2014-07-12, 1:47 PM) --------------------------------------------- Voloshka, чудово! І знову переконуємося, що старовинні сорочки є невичерпним джерелом натхнення!
Повідомлення відредагував Татьяна3618 - Субота, 2014-07-12, 1:29 PM |
|
| |
Bullet | Дата: Понеділок, 2014-07-14, 5:05 PM | Повідомлення # 479 |
 маніяк графічних ліній
Група: Администраторы
| мій виплеканий довгобуд:
Дякую координатору Тані Срібній та всім учасникам довгобуду за підтримку словом та ділом
Чарівниця - Берегиня форуму - 2012 моя майстерня на форумі Приватна скринька на форумі заповнена. Пишіть тільки на elisa@ukr.net
|
|
| |
Bullet | Дата: Понеділок, 2014-07-14, 5:08 PM | Повідомлення # 480 |
 маніяк графічних ліній
Група: Администраторы
| Цитата irmyavka (  ) як гадаєте - якщо кроїти обтачку не фігурно (як в оригіналі викрійки), а з прямої смужки (і призібрати її по краю фестонами) - вона потім ляже на вороті чи буде погано? саме так, пряма обтачка стирчатиме. Задум у вас красивий, але трошки заморочливий Бажаю вам успіху у відшитті сорочки!
Чарівниця - Берегиня форуму - 2012 моя майстерня на форумі Приватна скринька на форумі заповнена. Пишіть тільки на elisa@ukr.net
|
|
| |