Kaluna запрошує на толоку
|
|
Kaluna | Дата: П`ятниця, 2010-08-06, 9:53 AM | Повідомлення # 1 |
Мудра людина
Група: Перевірений користувач
Статус: Offline
| Примітка адміністратора: в першому повідомленні, яке буде постійною "шапкою" на всіх сторінках теми, на прохання автора майстерні буде викладатись корисна інформаці від авторки: майстер-класи, корисні посилання тощо.
Майстер-клас по змережуванню
Творча майстерня на Блогері
Мітки Майстер-класи у блозі на Блогері
Чарівниця - Скарбничка старожитностей та екскурсій - 2012
|
|
| |
Kaluna | Дата: Субота, 2010-10-09, 10:01 PM | Повідомлення # 101 |
Мудра людина
| lady-v, Dmutrik09, Українка, ДЯКУЮ за теплі слова! Ваша оцінка багатого варта! ДЯКУЮ! Щодо візерунка... коли вже був вишитий основний візерунок, все не могла підібрати як, в якій техніці зробити "бережок"... просилась мережка. та я на таких тонких речах ще навіть не пробувала мережити - боялась що зроблю дирку . Допомогла завершити вишивку зустріч з майстринею з Полтавщини Т.Черненко на осінній ярмарці в Пирогово. Вона збирає та відтворює старовинні вишивки, вишиває дуже гарні чоловічі та жіночі сорочки . .... і от біля її палатки я чуть не впала, коли побачила жіночу сорочку з Диканьки, майстерно відтворену на старовинному полотні. Дякую пані Тетяні за її працю, привітність до мене (чесно признаюсь, не могла відійти від її палатки) та дозвіл сфотографувати її роботу. Думаю, вам буде цікаво подивитись на цей візерунок теж Додано (2010-10-09, 10:01 PM) --------------------------------------------- Ось тут на дружньому сайті, стаття про Тетяну Федорівну Черненко та гарні світлини її робіт. Там же можна прочитати цікаву статтю про Полтавську вишивку
|
|
| |
010101 | Дата: Неділя, 2010-10-10, 1:19 AM | Повідомлення # 102 |
майстер з вишивки
Група: Заблоковані
| Kaluna, задивлялася на роботи пані Тетяни вже з місяць. ДУже вони мені подобаються, от тільки зараз постає дилема - чи вишивати собі довгу сорочку, чи блузку з полтавськими візерунками... Але то так, ліричний відступ... Ваша сорочка виявилась прекрасною модифікацією хрестикового узору. Дякую за показ ниток, якими Ви це робили. Треба буде пошукати такі у себе в місті... А мережки на сорочках не бійтеся - все вийде! Ручки ж бо - золоті
|
|
| |
Tana | Дата: Неділя, 2010-10-10, 4:17 PM | Повідомлення # 103 |
Мудра людина
| Дякую, гарні роботи хорошої майстрині, близькі, часто переглядаю.
Координую Довгобуд "Виплекана сорочка" Моя майстерня Чому закладинка – найкращий подарунок?! "Чарівниця-берегиня форума-2010" Чарівниця - Хранитель традицій і увіковічнювач їх в сучасності і майбутньому - 2012
|
|
| |
|
Dmutrik09 | Дата: Неділя, 2010-10-17, 12:21 PM | Повідомлення # 105 |
Мудра людина
| Хороший задум Олю! І завжди будеш виглядати креативно! А рушнтк просто чудо!
Моя майстерня ®
...Все життя у шитті і шиття, як життя! "Чарівниця-берегиня форума-2010" Чарівниця - Майстриня вишивання - 2012
|
|
| |
Bullet | Дата: Неділя, 2010-10-17, 1:12 PM | Повідомлення # 106 |
маніяк графічних ліній
Група: Администраторы
| Від рушника аж віє давниною:) Дякую, що розміщуєте лінк на наш форум на фото, але доцільніше буде давати лінк саме на вашу тему, тоді більше гостей заходитиме саме до вас в тему Рідко зараз побачиш вишитий рушник не хрестиком. У нас в школі в музеї кілька подібних висить теж.
Чарівниця - Берегиня форуму - 2012 моя майстерня на форумі Приватна скринька на форумі заповнена. Пишіть тільки на elisa@ukr.net
|
|
| |
Kaluna | Дата: Неділя, 2010-10-17, 1:48 PM | Повідомлення # 107 |
Мудра людина
| Dmutrik09, Bullet, дійсно Quote (Bullet) Рідко зараз побачиш вишитий рушник не хрестиком. тому й намагаюсь показати красу і винятковість наших рушників вишитих різними техніками, і не тільки рушників Quote (Bullet) У нас в школі в музеї кілька подібних висить теж. Лізо, а можна, при нагоді побачити їх світлини ? а щодо лінку на фото- дякую, треба подумати
|
|
| |
Українка | Дата: Неділя, 2010-10-17, 1:50 PM | Повідомлення # 108 |
Активіст форума
| Kaluna, ви молодець,що ходите з фотоапаратом Самі побачили-нам показуєте.А от я на Андріївському за минулий тиждень була двічі...А фотоапарат гарненько себе вдома поводив Рушних давній-прадавній,але дуже цікавий!
"Чарівниця форума-2010: скарбник схем"
|
|
| |
Kaluna | Дата: Четвер, 2010-10-28, 10:53 PM | Повідомлення # 109 |
Мудра людина
| Quote (Українка) Рушних давній-прадавній,але дуже цікавий! так, мене здивували "полуниці", я так їх для себе назвала, ніколи раніше таких не бачила на рушниках... або квіти або, якщо ягоди , то кругленькі і, якщо зашиті - то повністю, а тут ось так мабуть і в старі часи майстрині креативили Додано (2010-10-28, 10:51 PM) --------------------------------------------- Допоможіть!!!! Хочу вишити цей візерунок, з швом позад-голка і "листочками" розібралась а от як прорахувати і вишити квітку не розумію Більш чіткошо фото, нажаль, не маю а вишити кортить ДОПОМОЖІТЬ
Повідомлення відредагував Kaluna - Четвер, 2010-10-28, 10:54 PM |
|
| |
ganzya | Дата: Четвер, 2010-10-28, 11:20 PM | Повідомлення # 110 |
Активіст форума
| швом позад-голка точно такий не вийде бо це лиштва (можу помилятися , на русском счетная гладь) вишивайте простими стібками , тільки якщо шовком то треба в одному напрямку. ( фу ти сумбурно якось вийшло)
"Даром получили, даром давайте" ("Еванг. от Матф.", гл. Х, ст.8.)
|
|
| |
010101 | Дата: П`ятниця, 2010-10-29, 12:41 PM | Повідомлення # 111 |
майстер з вишивки
Група: Заблоковані
| ganzya, Ви праві. Це рахункова гладь. Kaluna, вишивайте узор так, як є. В принципі, квіточку можна намалювати на папері, а тоді вишивати.
|
|
| |
Tana | Дата: П`ятниця, 2010-10-29, 1:45 PM | Повідомлення # 112 |
Мудра людина
| Перемалюйте, там все просто спочатку кирпичикова лиштва (моржна її вишити по колу), потім від неї стібки з відступом , повертаємось до серелдини з вивороту під стібками. Зрозуміло пояснила? Чи намалювати?
Координую Довгобуд "Виплекана сорочка" Моя майстерня Чому закладинка – найкращий подарунок?! "Чарівниця-берегиня форума-2010" Чарівниця - Хранитель традицій і увіковічнювач їх в сучасності і майбутньому - 2012
|
|
| |
Kaluna | Дата: Субота, 2010-10-30, 9:08 PM | Повідомлення # 113 |
Мудра людина
| Tana, намалюйте будь-ласочка!!! Бо щось "туплю", як кажуть в офісі мої новенькі не можу саме намалювати і скласти докупи. Goncha, ganzya, Tana, дякую за поради а позадголкою думала вишити "стебельця" щоб рівненькі були і коли затягувати стібки добренько , то ще й маленькі дірочки получаються, трішки ажурно
|
|
| |
Bullet | Дата: Субота, 2010-10-30, 11:51 PM | Повідомлення # 114 |
маніяк графічних ліній
Група: Администраторы
| Quote (Kaluna) Лізо, а можна, при нагоді побачити їх світлини ? із задоволенням. у вівторок зазнімкую.
Чарівниця - Берегиня форуму - 2012 моя майстерня на форумі Приватна скринька на форумі заповнена. Пишіть тільки на elisa@ukr.net
|
|
| |
Tana | Дата: Середа, 2010-11-17, 12:04 PM | Повідомлення # 115 |
Мудра людина
| Quote (Tana) Перемалюйте, там все просто спочатку кирпичикова лиштва (моржна її вишити по колу), потім від неї стібки з відступом , повертаємось всередину з вивороту під стібками. Фотопояснення на три і на дві нитки, і виворіт:
|
|
| |
Kaluna | Дата: Субота, 2010-12-11, 9:16 PM | Повідомлення # 116 |
Мудра людина
| Tana, ВЕЛИЧЕЗНЕ ДЯКУЮ!!! ДЯКУЮ!!! ДЯКУЮ!!!!!!!! Надзвичайно детальний МК, просто СУПЕР!!!! УРА!!!! І саме вчасно!!! Додано (2010-11-22, 11:38 PM) --------------------------------------------- Тамбурний шов, який можна вишивати або ж вивязувати гачком Зробила МК обох варіантів, порівнюйте, пробуйте, знаходьте як Вам зручніше ... Додано (2010-12-11, 9:16 PM) --------------------------------------------- Нещодавно донечка захопилась теж лапкоділлям Сама підбирає матеріали, придумує і сама ж майструє .... Як вона збирає то все до купи - не розумію.... я такого не вмію А сьогодні здивувала запитанням: А на твоїй вишиванці можна й мої роботи показати ? Як думаєш, що тьоті скажуть? Дуже важлива ваша думка, бо вже зявились перші замовлення на виготовлення прикрас від її подруг Тож тьоті, скажіть, будь-ласка, щось
Повідомлення відредагував Kaluna - Понеділок, 2010-11-22, 11:41 PM |
|
| |
lady-v | Дата: Субота, 2010-12-11, 9:27 PM | Повідомлення # 117 |
Мудра людина
| Kaluna, ого! Ваша донечка має неабиякий талант
Моя майстерня
Жінки діляться на п'ять вікових груп: 1) дівчинка 2) дівчина 3) молода жінка 4) молода жінка 5) молода жінка
"Чарівниця форума-2010: допомога новачкам" Чарівниця - Майстриня вишивання і добра душа форуму - 2012
|
|
| |
nadiya_tsynaiko | Дата: Субота, 2010-12-11, 9:31 PM | Повідомлення # 118 |
побратим
| Тьоті скажуть, доця - молодець. Гарні прикраси.
Я не вишиваю, я просто дуже люблю вишивку. ;) Але я в'яжу. )))
|
|
| |
Kaluna | Дата: Неділя, 2010-12-12, 3:00 PM | Повідомлення # 119 |
Мудра людина
| nadiya_tsynaiko, lady-v, Дякую за підтримку! Дуже приємно!
|
|
| |
Tana | Дата: Неділя, 2010-12-12, 3:13 PM | Повідомлення # 120 |
Мудра людина
| Дуже гарно, що доня творить! Підтримуйте -- хороше починання, ніжні прикраси!
|
|
| |