Пий каву, чай і вишивай. Масштабна вишивка
|
|
Киянка | Дата: Вівторок, 2014-09-30, 0:26 AM | Повідомлення # 1 |
мешканець сайту
Група: Перевірений користувач
Статус: Offline
| Голосування триватиме до 20 жовтня. Прошу віддати голос за одну вподобану роботу.
1. Підставочки "Квіткові чайнички" Доброго дня усім, хто зараз відклав нагальні справи та продивляється цей конкурс, а також тим, хто полюбляє каву та чай. Я обожнюю вишивати та відчувати цікаві смаки під час чаювання або кавування. Проте не люблю вишивати картини, а люблю вишивати те, що знадобиться у господарстві. Тому в серпні 2013 року зародилась ідея вишивки цих підставочок. А цей конкурс надав натхнення для втілення ідеї у життя. Хочеться також поділитися рецептом чаю. Я дуже прискіплива до нього, бо, на мою думку, я маю відчувати безпосередньо смак чаю, а не щоб мені хотілось би його доповнити смаком цукерок чи печива. Ось який чай п'ю я: шматочки полунички, чорної смородини, вишні, ожини, гібіскуса, бузини (ягоди я збираю свіжими та висушую їх на сонці або у сушці). До ягід додаю засушені листочки троянд. Коли чай запарюється, то пахне ягодами, а на смак - троянди та гібіскус. Приємного чаювання!
2. Диптих "Аромат кави і чаю" Тема кави і чаю для мене завжди актуальна, бо вся моя сім'я кожен день починає з горнятка ароматного чаю або запашної кави. Чай полюбляємо як зелений, так і чорний, але обов'язково з ароматними травами (ромашка, липа, чебрець, м'ята, лаванда, лимон.) А кава найулюбленіша - наша львівська "Галка". Я люблю експериментувати зі смаками і щоразу додаю щось інше - традиційно корицю і аніс, кардамон. А чоловік полюбляє каву з... лимоном І хоч я надаю перевагу цим напоям без цукру, та мені подобається вислів, що "кава повинна бути солодкою, як кохання, та гіркою, як розлука" - в цьому такищось є. Тепер про роботу. Ці схемки знайшла десь в неті, мені вони зразу ж уявились в рамочці зі спеціями - що й було зроблено. Вишивка була зроблена на канві Аїда 14 з люрексом, чеським бісером і ниточками ДМС (в т.ч і металік) - трохи поекспериментувала з відтінками Розміри вишивок приблизно 18х18. Уже тепер, коли роботи готові, від них так і сочиться аромат спецій по всій кухні. Вийшло 2 в 1 – і гарна вишивка, і ароматизатор До речі про рецептик кави. Оскільки я люблю щось трохи незвичне, то назбирала багато рецептиків цих запашних напоїв. (Чоловік сміється, що вже можна відкривати таку собі кав'ярню - асортимент буде широким). Але моїми улюбленими, як би це банально не звучало, є звичайна чорна кава (без цукру), кава-глясе (з ванільним морозивом) і кава по-королівськи (з медом). Нещодавно я відкрила для себе каву з халвою, так звану по-індійськи- досить цікаве поєднання. 200 мл кави чорної (в мене це завжди "Галка") 50 г кунжутної халви 150 мл вершків (бажано домашніх) і цукор до смаку (приблизно 2 ч. л.) Заварити міцну каву. Додати цукор. Халву протерти крізь сито (або в блендері). Все розмішати, розлити по чашках та насолоджуватися неповторним смаком майже "індійської" кави.
3. Кухонний диптих "Кава та чай" Давно омріяний диптих (набір з двох картин) для моєї кухні. Після ремонту в кухні не висіло жодної картинки, а цей кавовий конкурс дав черговий поштовх до вишивки для себе (!). Люблю монохромні вишивки, вони не зобов'язують і не приковують до одного місця. Першу роботу (каву) я взагалі вишивала на роботі в обідніх перервах. Використано нитки "Сарі", привезені сто років тому мамою з демократичної Німеччини, усього два кольори: цегляний та коричневий (нитки не нумеровані). Розмір канви вибрала дуже дрібний, в 1 кв. см вкладається рівно по 8 хрестиків по вертикалі та 8 по горизонталі. Обидві картинки в схемі мають розміри 100 х 160 хрестиків, проте біле поле не зашите. Загальний розмір картин у рамках - формат А4+ (21 х 31 см) Паспарту придбані у черговій мандрівці Польщею, професійні, для картин. Дякую Оксані за проведення цього конкурсу: завдяки конкурсній лихоманці я тепер маю прикрасу на свою кухню!
4. "Вранішня кава" Отакої. Продерла очі – пахне кава в твоїх руках. Потягнусь. Поцілуй, як хочеш! А чи знаєшся ти на снах?
Розтлумач мені: небо синє, сонце, квіти, як навесні?.. Любий, ніжний, єдиний, сильний! до кохання то сняться сни!
П’ємо каву з одної чашки і цілуємось раз по раз… Як сьогодні вставати тяжко. Де ж бо каві підняти нас! (с) Софія Кримовська
Картина на кухню. Для гарного настрою зранку. Чекає ремонту кухні. Аїда 18 бежева, муліне "Аріадна". Розмір 110x110 хрестиків. Схема з Інтернету.
|
|
| |
cherry | Дата: Вівторок, 2014-09-30, 10:43 AM | Повідомлення # 2 |
побратим
| 4. "Вранішня кава" І вірш - дуже-дуже!
|
|
| |
Ролічок | Дата: Вівторок, 2014-09-30, 10:50 AM | Повідомлення # 3 |
Мудра людина
| 4. "Вранішня кава"
Чарівниця - Втілення традицій у сучасності - 2012
|
|
| |
KS11 | Дата: Вівторок, 2014-09-30, 11:32 AM | Повідомлення # 4 |
побратим
| 1. Підставочки "Квіткові чайнички"
Мій щоденник http://siveryanka.blogspot.com/
|
|
| |
Світ-лана | Дата: Вівторок, 2014-09-30, 12:50 PM | Повідомлення # 5 |
друг
|
|
| |
Сестра_Юлія | Дата: Вівторок, 2014-09-30, 1:33 PM | Повідомлення # 6 |
Мудра людина
| 2. Диптих "Аромат кави і чаю"
|
|
| |
ТМК | Дата: Вівторок, 2014-09-30, 5:57 PM | Повідомлення # 7 |
Мудра людина
"Чарівниця форума-2010: майстриня перенаборів"
|
|
| |
Олька | Дата: Вівторок, 2014-09-30, 7:21 PM | Повідомлення # 8 |
побратим
|
|
| |
Irina_SV | Дата: Вівторок, 2014-09-30, 9:30 PM | Повідомлення # 9 |
мешканець сайту
| 2. Диптих "Аромат кави і чаю"
"Життя цікаве та прекрасне - візьми від нього максимум" http://irynasv.blogspot.com/
|
|
| |
Птичка | Дата: Вівторок, 2014-09-30, 10:17 PM | Повідомлення # 10 |
побратим
|
|
| |
Марися | Дата: Середа, 2014-10-01, 1:06 AM | Повідомлення # 11 |