Конкурс українських прикрас
|
|
Bullet | Дата: Понеділок, 2013-11-04, 12:52 PM | Повідомлення # 1 |
 маніяк графічних ліній
Група: Администраторы
Статус: Offline
| Розпочато голосування в конкурсі українських прикрас.
Голосуємо до ** листопада (точно вкаже Уляна-координатор конкурсу).
Просимо віддати голос за 1 роботу. За підрахунком голосів визначиться трипризові місця.
бажаємо удачі в голосуванні!
Чарівниця - Берегиня форуму - 2012 моя майстерня на форумі Приватна скринька на форумі заповнена. Пишіть тільки на elisa@ukr.net
|
|
| |
ulyafare | Дата: Понеділок, 2013-11-04, 12:52 PM | Повідомлення # 2 |
 побратим
Група: Перевірений користувач
| Так, розпочинаю викладати конкурсні роботи Дуже порадувала активність форумчан - 11робіт! Голосування триватиме 10 днів, до 14 листопада! 1. "Петриківська перчинка" Намисто зроблено спеціально до конкурсу. Спробувала гладдю вишити в стилі Петриківки півника. Оздоблення - перченята від зглазу, намистинки з квіточками перцю. Матеріали: гаммівська рівномірка, ДМС, чеські та китайські намистини і бісер, металева основа і ланцюжок.
Повідомлення відредагував ulyafare - Понеділок, 2013-11-04, 4:19 PM |
|
| |
ulyafare | Дата: Понеділок, 2013-11-04, 12:52 PM | Повідомлення # 3 |
 побратим
| 2. Невеличке намисто Окремі намистини були оплетені дуже дрібним бісером (№15), кольори та узори були максимально наближені до української стилістики. Врешті, вийшло цікаве українське намисто, яке пасуватиме до як до традиційних вишиванок, так і до більш сучасного одягу.
Повідомлення відредагував ulyafare - Понеділок, 2013-11-04, 2:01 AM |
|
| |
ulyafare | Дата: Понеділок, 2013-11-04, 12:52 PM | Повідомлення # 4 |
 побратим
| 3. НЕВМИРУЩА КЛАСИКА Якщо в багатьох з народів світу зустрічаються досить часто прикраси, так чи інакше подібні до тих, що носили наші україночки, то поєднання писаних пацьорок з монетами-дукачами характерне виключно українським народним прикрасам. Ружі на пацьорках і ружі на сорочці - це справжнє свято!! Хто хоч раз намагався зібрати прикрасу у народному стилі знає, що грань, за якою втрачається стиль, настільки невидима, що надзвичайно важко зловити, де саме і в чому вона. Це намисто я бралася збирати безліч разів: і з трьома монетками, і без монеток, і з металевими вставками і без них, і з застібками різними, і з зав'язками ))) Підчас збирання подобається все, серце тьохкає: ось воно! А вдягнула.. не воно )))) І раптом назріло відкриття: це має бути намисто, яке можна вдягнути не тільки на вишиванку, не тільки на голу шию, не тільки з сучасним одягом певного кольору і певного призначення, а коли хочеш і з чим хочеш! Ось! На кшталт того автентичного що підходить до всілякого гардеробу. Не слід копіювати автентичне, якщо не маєш усіх автентичних матеріалів, нічого з того не вийде,- подумала я, - спробую на конкурс зібрати без замороки, як вийде, а потім і переробити ж можна! ))) І зібрала. На мій подив те, що вийшло, мені сподобалося! Пасує і до вишиванки, і до светрика! Сподіваюся, що сподобається і вам! А якщо і не сподобається, то від великої трагедії жоден президент не гикне у відставку! Мабуть... ))))))) Вашій увазі намисто, зібране з старовинних скляних намистин, виготовлених у Венеції наприкінці 19-го сторіччя ("писані пацьорки", "венеціанське"), римського правдивого дукача (талер "M THERESIA D G R IMP HU BO REG ", що означає: "Марія Терезія Божою милістю Римська імператриця, королева Угорщини і Богемії"), та старих срібних намистин азіатського походження. Застібка сучасна. Намистини нанизані через вузлик на вощену нитку діаметру 2 мм голубого кольору, що дещо "оживляє" чорні пацьорки і перекликається з їхнім декором. Довжина намиста 50 см, що дає змогу на свята вдягати його другим (традиційно мав би бути першим) за рахунком разком вкупі з іншими прикрасами. Справа в тому, що 50 см - довжина оптимальна: якщо робити меншою, то дукач у сучасному гардеробі "ріже око", проситься нижче до грудей. А так і вовк ситий і вівця файна! ))))
Повідомлення відредагував ulyafare - Понеділок, 2013-11-04, 2:05 AM |
|
| |
ulyafare | Дата: Понеділок, 2013-11-04, 12:52 PM | Повідомлення # 5 |
 побратим
| 4. "Спогад з дитинства - горобина" Хочу показати своє скромне намисто до сорочки, що ще вишивається. Давно хотіла мати саме таке - кручене з багатьох різних низок. А коли зробила то зрозуміла, що воно має називатись "Спогад з дитинства - горобина". Бо мені це намисто нагадало низку горобини якою в дитинстві я себе прикрашала.
Повідомлення відредагував ulyafare - Понеділок, 2013-11-04, 2:36 AM |
|
| |
ulyafare | Дата: Понеділок, 2013-11-04, 12:53 PM | Повідомлення # 6 |
 побратим
| 5. Серія прикрас "Пори року в рідному краю" роботи створені за орнаментами Г.Гараса. виконані на сорочковому полотні 40 нитками ДМС з використаням металіку. повний хрест в одну нитку. площа під вишивку від 1.5 до 3см 
Повідомлення відредагував ulyafare - Понеділок, 2013-11-04, 2:14 AM |
|
| |
ulyafare | Дата: Понеділок, 2013-11-04, 12:53 PM | Повідомлення # 7 |
 побратим
| 6. Текстильне намисто «Незабудки» Намисто зібрано зі джгутиків, зшитих з квітчастою тканини, з шнурами-зав'язками на кінцях, та м'якою підвіскою-намистиною, яка прикрашена вишивкою хрестиком . Намистина зшита з льону і вишита бавовняними та шовковими нитками, всередині вовняна кулька
|
|
| |
ulyafare | Дата: Понеділок, 2013-11-04, 12:53 PM | Повідомлення # 8 |
 побратим
| 7. Дукач з металевого сплаву під срібло. Зроблено під враженням виставки старовинних прикрас, з різних елементів. 2013р
Повідомлення відредагував ulyafare - Понеділок, 2013-11-04, 4:22 PM |
|
| |
ulyafare | Дата: Понеділок, 2013-11-04, 12:53 PM | Повідомлення # 9 |
 побратим
| 8. "Барвисті намиста" Давно хотілось великого, важкого і різнобарвного намиста, такого як на старих світлинах, де дівка обмотана ним чи не по самі вуха. По базарах, переходах і "бусінічних" магазинах вдалося назбирати доброго матералу: пресованого коралу, кварцу, чорних агатів, бісеру, шкла та різного біжутерного причандалля (монетки, бубочки всякі, застібки). І от результат моєї творчості...
|
|
| |
ulyafare | Дата: Понеділок, 2013-11-04, 12:53 PM | Повідомлення # 10 |
 побратим
| 9. "Я люблю Україну" Намисто з "котячого ока" жовтого та синього кольорів. Було зроблено до Дня Незалежності, потрібен був жовто-синій аксесуар до білої футболки. Згодом доповнилося тризубом з пластики.
|
|
| |
ulyafare | Дата: Понеділок, 2013-11-04, 12:53 PM | Повідомлення # 11 |
 побратим
| 10. "З бабусиної скрині" Намисто з трьох низок фарбованого дрібного коралу, металевих намистин різного розміру. Аксесуар до червоно-чорної вишиванки, яка залишилася мені від бабусі.
Повідомлення відредагував ulyafare - Понеділок, 2013-11-04, 2:26 AM |
|
| |
ulyafare | Дата: Понеділок, 2013-11-04, 12:54 PM | Повідомлення # 12 |
 побратим
| 11. "Подарунок для вишивальниці" Невеликий медальон з плоскої дерев"яної намистини з малюнком - така собі "медаль" для вправної вишивальниці. На чорному чи білому шнурочку з замком. Може бути в наборі з кульчиками. Якщо сподобається нашим шановним форумчанкам, буде призом для конкурсу.
|
|
| |
Bullet | Дата: Понеділок, 2013-11-04, 1:10 PM | Повідомлення # 13 |
 маніяк графічних ліній
Група: Администраторы
| Уляно, дякую за проведення конкурсу!
Мій голос: 1. "Петриківська перчинка"
Дуже теплою і трошки "бабусиною" видалась прикраса 6. Текстильне намисто «Незабудки» , я би хотіла її особисто відмітити текстильною шкатулкою, якщо можна. Незалежно від результатів голосування. Можна?
Чарівниця - Берегиня форуму - 2012 моя майстерня на форумі Приватна скринька на форумі заповнена. Пишіть тільки на elisa@ukr.net
|
|
| |
Irina_SV | Дата: Понеділок, 2013-11-04, 1:13 PM | Повідомлення # 14 |
 мешканець сайту
| Нереально важко вибрати щось одне, а прийдеться :)))). Всі роботи пречудові, майстри - вищий клас! Свій голос віддаю за прикрасу: "2. Невеличке намисто"
"Життя цікаве та прекрасне - візьми від нього максимум" http://irynasv.blogspot.com/
|
|
| |
siesta | Дата: Понеділок, 2013-11-04, 1:28 PM | Повідомлення # 15 |
 друг
| 4. "Спогад з дитинства - горобина" - аж бачу на собі! )))))))
|
|
| |
soncevuda | Дата: Понеділок, 2013-11-04, 1:30 PM | Повідомлення # 16 |
 мешканець сайту
| 4. "Спогад з дитинства - горобина" -я в захваті від роботи
 ЗАПРОШУЮ ДО КОНКУРСУ "ВСЕ ДО ШКОЛИ"
|
|
| |
lady-v | Дата: Понеділок, 2013-11-04, 1:40 PM | Повідомлення # 17 |
 Мудра людина
| 6. Текстильне намисто «Незабудки» - оригінальне. Хоч вибирати було важко, всі роботи чудові.
Моя майстерня
Жінки діляться на п'ять вікових груп: 1) дівчинка 2) дівчина 3) молода жінка 4) молода жінка 5) молода жінка
"Чарівниця форума-2010: допомога новачкам" Чарівниця - Майстриня вишивання і добра душа форуму - 2012
|
|
| |
пацьорка | Дата: Понеділок, 2013-11-04, 1:45 PM | Повідомлення # 18 |
 перехожий
| 4. "Спогад з дитинства - горобина" - дуже гарне намисто, дійсно горобина.http://vfl.ru/fotos/65ebae963443718.html-отаке намисто робила моя доця з маминою допомогою в 5 років.Це просто для порівняння(не знаю чи можна тут вставляти якісь фото)
|
|
| |
marysya9 | Дата: Понеділок, 2013-11-04, 1:53 PM | Повідомлення # 19 |
 друг
| 4. "Спогад з дитинства - горобина" - ідельно, як для мене.
|
|
| |
Ялина | Дата: Понеділок, 2013-11-04, 2:01 PM | Повідомлення # 20 |
 побратим
| 1. "Петриківська перчинка" - дуже півник гарний
|
|
| |