Викрійки українських сорочок
|
|
Світланка | Дата: П`ятниця, 2009-02-27, 1:37 PM | Повідомлення # 41 |
 побратим
Група: Перевірений користувач
Статус: Offline
| Quote (abilan) У нас тут появились "чаровницы" (может слышали). Могут все просчитать и дать символи именно те, которые нужны для оберега или пр. моментов . як на мене, то краще слухати свого серця і тільки воно підскаже що для Вас і Вашої родини краще а різні там чарівниці...не довіряю я їм... і де гарантія що вони порадять Вам на добро.... від них іншого слід очікувати кращі помічники це Ваше серце і молитва
  Кажуть люди я сама, наче квіточка, Що пливуть мої слова, як та річечка, Що душа моя співає, мов сопілочка. А я просто українка, україночка
|
|
| |
Сьюзі | Дата: Середа, 2009-03-18, 8:41 PM | Повідомлення # 42 |
перехожий
Група: Заблоковані
| Bullet, добрий вечір, я хочу своїй донечці і собі вишити сорочку, мені потрібні викройки, я тільки вчуся шити. Будь-ласка вишліть мені викройки по електронці, я буду дуже вдячна. Моя електронка_ksenia2808.meta.ua
КІ
|
|
| |
Tana | Дата: Середа, 2009-03-18, 9:39 PM | Повідомлення # 43 |
 Мудра людина
| Шановна Сьюзі, ви ж знаходитесь в темі, в якій викладені ці самі схеми, тільки поверніться на сторінку-другу назад і збережіть подані зображення на своєму комп'ютері.
Координую Довгобуд "Виплекана сорочка" Моя майстерня Чому закладинка – найкращий подарунок?! "Чарівниця-берегиня форума-2010" Чарівниця - Хранитель традицій і увіковічнювач їх в сучасності і майбутньому - 2012
|
|
| |
Malena | Дата: Понеділок, 2009-06-29, 3:22 PM | Повідомлення # 44 |
 друг
| Випадково знайшла в і-неті поради щодо побудови викрійки української чоловічої сорочки 48 розміру Ось тут. Завчасно перепрошую, якщо хтось з форумчан це посилання вже викладував: передивилась тему, наче не знайшла) Додано (2009-06-29, 3:22 Pm) --------------------------------------------- Шановні форумчани! Нещодавно мала нагоду придбати трохи якісного конопляного домотканого полотна, якою поспішила скористатися. Лише потім задумалась, що з ним робити: ще один рушник починати - трохи зашироке (50 см) та й немає поки що натхнення, а от для сорочки - відповідно, завузьке. Тому вибачаюсь за дилетантське питання6 можливо існують викрійки сорочок, пристосовані саме для такої ширини полотна? Була б дуже вдячна за допомогу! 
|
|
| |
Bullet | Дата: Понеділок, 2009-06-29, 5:20 PM | Повідомлення # 45 |
 маніяк графічних ліній
Група: Администраторы
| Malena, по боках сорочку можна верткиально зшиту зробити (якщо ви уявляєте, що таке рельєф, то я саме про нього кажу). Варіант, коли рукава являють собою цільнокроєний елемент з нібито кокеткою, а основна частина сорочки - зшита по вертикалі (з трьох вертикальних шматків).
Чарівниця - Берегиня форуму - 2012 моя майстерня на форумі Приватна скринька на форумі заповнена. Пишіть тільки на elisa@ukr.net
|
|
| |
Malena | Дата: Понеділок, 2009-06-29, 8:47 PM | Повідомлення # 46 |
 друг
| Bullet, дякую дуже! Спробую розібратися) Додано (2009-06-29, 8:47 Pm) --------------------------------------------- Якщо маєте якісь статті на цю тему чи схеми, чи ще щось, була б вдячна ну просто НЕРЕАЛЬНО!
|
|
| |
meloman | Дата: Понеділок, 2009-07-20, 5:21 PM | Повідомлення # 47 |
перехожий
Група: Користувачі
| Всім привіт! Я у вишивці чайник (ніколи не цікавився), маю намір вишити сорочку для своєї дівчини (вона просто мріє про вишиванку), це буде для неї дуже приємний сюрприз. Допоможіть будь-ласка розібратися шо до чого. З чого починати і як діяти. Трохи почитав форум, я так розумію, що алгортим дій приблизно наступний: 1)вибір матеріалу; 2)викрійка; 3)пошиття сорочки; 4)вибір візерунку; 5)вибір ниток; 6)нанесення візерунку (власне вишивання); Підкажіть будь-ласка по пунктам: 1)який матеріал краще підійде, і де його можна знайти; 2)як викроїти (де можна знайти зрозумілі інструкції), які потрібні спеціальні інструменти?, ножиці, лінійку та олівець маю :); 3)ну це зрозуміло зшити обидві частини та обробити краї — занесу в ательє, хоча, якщо хтось із присутніх зшиє — з мене смачний торт ;); 4)де можна гарний візерунок; 5)які нитки краще підійдуть; 6)інструкції та інструменти (крім голки та де їх краще придбати. Дякую всім хто відгукнеться!
|
|
| |
Bullet | Дата: Понеділок, 2009-07-20, 11:41 PM | Повідомлення # 48 |
 маніяк графічних ліній
| meloman, правильніше було би так: 1)вибір матеріалу; 2)викрійка; 3)вибір візерунку; 4) вибір ниток; 5)нанесення візерунку (власне вишивання); 6)пошиття сорочки; Quote (meloman) Підкажіть будь-ласка по пунктам: 1)який матеріал краще підійде, і де його можна знайти; 2)як викроїти (де можна знайти зрозумілі інструкції), які потрібні спеціальні інструменти?, ножиці, лінійку та олівець маю :); 3)ну це зрозуміло зшити обидві частини та обробити краї — занесу в ательє, хоча, якщо хтось із присутніх зшиє — з мене смачний торт ;); 4)де можна гарний візерунок; 5)які нитки краще підійдуть; 6)інструкції та інструменти (крім голки та де їх краще придбати. 1. вам краще лічильний льон чи бавовну (тканинаназивається *вишиванка* і продається в магазинах тканин, ВАМ хороша буде тим, що видно так куди голку колоти 2, ви читаєте саме потрібну вам тему, читайте уважніше, тут ВСЕ є. 3. занесіть в ательє і ви дізнаєтесь, що ця робота варта не одного київського торта 4. просто тут, дивіться розділ сайта *каталог схем* 5. ДМС напевно 6 ВСЕ придбати можна в любому магазині тканин Вашій дівчині пощастило з таким цікавим другом Успіхів вам! А я тепер думаю, що час заводити розділ *Для новачків* :)
Чарівниця - Берегиня форуму - 2012 моя майстерня на форумі Приватна скринька на форумі заповнена. Пишіть тільки на elisa@ukr.net
|
|
| |
meloman | Дата: Середа, 2009-07-22, 11:16 AM | Повідомлення # 49 |
перехожий
Група: Користувачі
| Bullet, Quote 1. вам краще лічильний льон чи бавовну (тканинаназивається *вишиванка* А який вигляд матиме готова вишиванка? я так розумыю шо в ній дірочки великі , Quote 2, ви читаєте саме потрібну вам тему, читайте уважніше, тут ВСЕ є. шось тут не зовсім зрозуміло: всі сперечаються, немає одностайної думки, одні критикують інших, то чоловічі, то не українські то ще не якісь... Які є ще варіанти, і чому саме цей? Quote 6 ВСЕ придбати можна в любому магазині тканин порадите перевірений магазин? І ще питання, чи є якісь особливі техніки вишивання? я так розумію шо це зовсім не складно: тицяєш голкою в дірочки хрестиком..., я тут недавно малював олією (теж вперше в житті) довгенько та складно.. результат вийшов не такий як очікував, але доволі непоганий. Додано (2009-07-22, 11:16 Am) --------------------------------------------- Якщо самому кроїти то це ж потрібні розміри і примірки, тоді не буде сюрпризу... здається продаються готові пошиі сорочки, із візерунками та нитками, які потрібно лише вишити, підкажіть будь-ласка де можна в Києві придбати такі?
Повідомлення відредагував meloman - Вівторок, 2009-07-21, 12:35 PM |
|
| |
Malena | Дата: Середа, 2009-07-22, 11:29 PM | Повідомлення # 50 |
 друг
| meloman, відразу видно, що чоловік писав))) 1) дірочки то великі будуть, але для першого разу і це буде добре. Просто можете спробувати відшити невеличкий взірець орнаменту на шматочку тканини, яка вам сподобається, і побачите: підійде чи краще пошукати щось інше? 2) Так одностайної думки і не дочекаєтеся... Вам же для початку особисто я раджу придбати щось таке Там і схема, і викрійка. Нічого вам міряти не доведеться. Просто дізнайтесь розмір, який носить ваша дівчина. 3) Так, DMC, як на мене, найкращі. Ну ще Anhor.... 4) так, а що його перевіряти?)) Це залежить від міста, де ви живете. В Харкові, на приклад, всіх посилаю в "Гранд-Текстиль". Бо там вибір великий і в центрі міста. А так скрізь все однакове. техніка... Технік безліч. І секретів рукоділля також безліч... Погортайте форум, але для першого разу, я думаю, "тицяєш голкою в дірочки хрестиком" - і цього вистачить))
|
|
| |
abilan | Дата: П`ятниця, 2009-07-31, 7:19 PM | Повідомлення # 51 |
 побратим
| meloman, написала Вам у приват Додано (2009-07-31, 7:19 Pm) --------------------------------------------- Знайшла гарний крой сорочки. Мені дуже подобається. Сподіваюсь, що стане комусь у нагоді. 
Интересует ВСЕ о национальной традиционной вышивке и других техниках вышивки.
Повідомлення відредагував abilan - П`ятниця, 2009-07-31, 7:21 PM |
|
| |
Ксенія | Дата: П`ятниця, 2009-07-31, 11:03 PM | Повідомлення # 52 |
 побратим
| Quote (meloman) чи є якісь особливі техніки вишивання? Для початку хрестик - ідеальний варіант, як на мене. Quote (meloman) Якщо самому кроїти то це ж потрібні розміри і примірки, тоді не буде сюрпризу... Якщо бажаєте аутентичну українську сорочку, то вона кроїться по одній викрійці, що усім підійде (подивіться хоча б попередній пост). ДМС, як на мене - задорого)))))))))) Хоча це, мабуть, лідер серед ниток для вишивання. Quote (meloman) які потрібні спеціальні інструменти? Купіть кравецьку крейду контрастного кольору і переность викрійку на тканину нею. І кутник знадобиться. abilan, це майже полтавський крій)) Я зараз вишиваю собі майже таку, і дуже приємно подивитися, як вона буде виглядати
Полтава, Огнівка
|
|
| |
Bullet | Дата: Субота, 2009-08-01, 1:15 AM | Повідомлення # 53 |
 маніяк графічних ліній
| Мені страшно дивитись на крій сорочок з прямокутників, у мене кравечька освіта і мене коробить при думці, що плечовий виріб може бути (навіть гіпотетично!) без пройми і вигинів по спині-шиї і т.д. : ))) це не зауваження, це просто емоція 
|
|
| |
Ксенія | Дата: Субота, 2009-08-01, 1:33 PM | Повідомлення # 54 |
 побратим
| Схема розкрою жіночої сорочки із сувою домотканого полотна (на ширину тканини 50 см, з уставками): http://s04.radikal.ru/i177/0908/54/e1d4a1fa2426.jpg (фото не додає )
Полтава, Огнівка
|
|
| |
abilan | Дата: Вівторок, 2009-08-04, 11:21 AM | Повідомлення # 55 |
 побратим
| Ксенія, дуже подобається цей полтавський крой, але я щось не розібралась де саме лінія згибу на рукаві... Як її зібрати докупи... Дуже подобається об"ємні рукава та горловина. Я таке й шукала. Може підкажете? Давно заглядаюсь на саме цю http://radikal.ru/F/s43.radikal.ru/i100/0808/ff/39e1d16990ae.jpg.html Вкотре кружляю навколо, як кіт ...
|
|
| |
Ксенія | Дата: Вівторок, 2009-08-04, 1:25 PM | Повідомлення # 56 |
 побратим
| abilan, мені ця теж дуже подобається! Особливо, чесно кажучи, те, що використовується лише один візерунок, який займає велику площу. Викрійка сорочки з домотканого полотна - суто теоретична)) Я її не використала, тому що мала полотно нормальної ширини. Кроїла вишиванку за іншою викрійкою, вона будується по фігурі, хоча дуже подібна. Лише рукав має трохи іншу форму. Викладаю про всяк випадок. Якщо я повторюю попередні пости, адміни можуть видалити)): Знайдено десь в інтернеті, не пам"ятаю точно де (можливо, і на форумі))). Пам"ятаю, що це скани з журналу чи книги 1957 року. Далі йде викрійка керсетки. Сподіваюся, abilan, вам допоможе
Полтава, Огнівка
|
|
| |
abilan | Дата: Вівторок, 2009-08-04, 4:03 PM | Повідомлення # 57 |
 побратим
| Ксенія, щиро дякую. Зтягнула, заглиблююсь.
|
|
| |
Malena | Дата: Середа, 2009-08-05, 9:15 PM | Повідомлення # 58 |
 друг
| Ксенія, дякую за схему для домотканого полотна. Давно шукала щось таке. тепер би ще вигадати як його роздивитися, бо дуже вже мілке))
|
|
| |
Ludmila | Дата: Середа, 2009-08-05, 9:26 PM | Повідомлення # 59 |
мешканець сайту
| Malena, спробуйте зберегти фото собі на комп. і приблизити фото
|
|
| |
abilan | Дата: Вівторок, 2009-09-15, 5:02 PM | Повідомлення # 60 |
 побратим
| Quote (Ксенія) це майже полтавський крій)) Я зараз вишиваю собі майже таку, і дуже приємно подивитися, як вона буде виглядати Ксенія, як Ваша вишиванка? Дуже хочеться побачити...
|
|
| |