Вишивка інших культур та народів
|
|
|
Vikaho | Дата: П`ятниця, 2010-01-29, 8:06 PM | Повідомлення # 2 |
побратим
Група: Перевірений користувач
Статус: Offline
| Красиво дуже! То це, мабуть, ще вишивка індіанців О_О
|
|
| |
|
Bullet | Дата: Субота, 2010-01-30, 0:29 AM | Повідомлення # 4 |
маніяк графічних ліній
Група: Администраторы
| Quote (ganzya) Ще фото, на цей раз скатертини з Марокко. Схожі елементи я бачила на українських узорах. вірно Тана казала: всі одним миром мазані (чи правильніше однією?) Я дуже схилялась би до варіанту, що в першому повідомленні перша сорочка - російська Мароканські скатерки збили мене з пантелику остаточно: можна клястись, що третє фото з кольоровою скатеркою - Чернігівщина ))))
Чарівниця - Берегиня форуму - 2012 моя майстерня на форумі Приватна скринька на форумі заповнена. Пишіть тільки на elisa@ukr.net
|
|
| |
ulyafare | Дата: Четвер, 2010-02-04, 10:14 PM | Повідомлення # 5 |
побратим
| Надибала на цікавий вид вишивки - по каменях http://rukodelnica.net/plugins/forum/forum_viewtopic.php?14326.0. Як на мене, це все-таки не зовсім точна назва, тому що камінь обшивається вишитим клаптиком по своїй формі, проте виглядає красиво і незвично.
|
|
| |
Vikaho | Дата: Четвер, 2010-02-04, 11:15 PM | Повідомлення # 6 |
побратим
| ulyafare, доволі оригінально! але треба дуже постаратися, щоб форма та "оправа" виглядали гармонійно. мені там цапик найбільш сподобався.
|
|
| |
|
Ania | Дата: П`ятниця, 2010-02-05, 6:13 PM | Повідомлення # 8 |
відвідувач
| A ja vam posylaju fotki vyshivok "nashih", kanadskih, indejcev. Eto ja sfotkala v Toronto v Royal Ontario Museum v proshlom godu... Klassnyj dizajn dlia Tanochkinyh zakladok Додано (2010-02-05, 6:13 Pm) --------------------------------------------- A eto my ezdili v Meksiku, tak, chto ja sobstvennymi glazami videla eti samye vyshivki, ne pojmiosh' to li Meksikanskie, to li nashi... Vot sami posmotrite. Eto ja fotkala. Muzh moj tam sidit, na odnoj iz fotok.
|
|
| |
|
Bullet | Дата: Неділя, 2010-02-21, 11:58 AM | Повідомлення # 10 |
маніяк графічних ліній
| всьо. це кінець. В моїй голові - хаос. Я і так знала, що в цілому, усі традиційні прадавні символи схожі. Але щоб НАСТІЛЬКИ. Вбила наповал вишита чуваська сорочка... це ж зірка алатир!!! ну.. трошки змінена до стану , знов таки, нашої української - *квітки*...ааааа.....
Чарівниця - Берегиня форуму - 2012 моя майстерня на форумі Приватна скринька на форумі заповнена. Пишіть тільки на elisa@ukr.net
|
|
| |
Tana | Дата: Неділя, 2010-02-21, 1:18 PM | Повідомлення # 11 |
Мудра людина
| Чому ти дивуєшься? Всі культури і релігії оспівують і вишивають один навищий Логос, в якого як у Бога просто багато імен. Я вже дивуюсь: пишу "вирізування", а мені відповідають, ні, це "хардангер", і важко потім пояснити, що в укр. народному шитті саме така назва))) ganzya, дякую за постійно отримуване від Ваших повідомлень і фото естетичне задоволення!
Координую Довгобуд "Виплекана сорочка" Моя майстерня Чому закладинка – найкращий подарунок?! "Чарівниця-берегиня форума-2010" Чарівниця - Хранитель традицій і увіковічнювач їх в сучасності і майбутньому - 2012
|
|
| |
Dmutrik09 | Дата: Неділя, 2010-02-21, 8:27 PM | Повідомлення # 12 |
Мудра людина
| Так Анничко зразу ж зберегла собі узори. Колись слухала інтерв"ю Бенюка, який розповідав, що був на гастролях у Мароко і побачив скатертину, подумав, що і сюди добралися українці.Де мовляв наших нема. Був дуже здивований, почувши, що це мароканська народна вишивка. Дякую за узорчики.Чекаю далі....
Моя майстерня ®
...Все життя у шитті і шиття, як життя! "Чарівниця-берегиня форума-2010" Чарівниця - Майстриня вишивання - 2012
|
|
| |
Сестра_Юлія | Дата: Понеділок, 2010-02-22, 3:12 AM | Повідомлення # 13 |
Мудра людина
| Ania, спасибо за подборку! Очень интересно
|
|
| |
Сестра_Юлія | Дата: Середа, 2010-10-13, 3:33 AM | Повідомлення # 14 |
Мудра людина
| Карельська вишивка . Багато схожого з українською. Чотири статті - схеми, зразки, шви , інформація про традицію.
Повідомлення відредагував Сестра_Юлія - Середа, 2010-10-13, 3:33 AM |
|
| |
Bullet | Дата: Середа, 2010-10-13, 3:13 PM | Повідомлення # 15 |
маніяк графічних ліній
| Quote (Сестра_Юлія) Карельська вишивка . Багато схожого з українською. да, всі країни мають щось спільне. Юля, дякую за лінк на цікавий ресурс. Не лише вишивка
|
|
| |
Kaluna | Дата: Середа, 2010-10-13, 11:21 PM | Повідомлення # 16 |
Мудра людина
| Трішки вишивки і мережива з Словенії, фотографувала в соборах..
Чарівниця - Скарбничка старожитностей та екскурсій - 2012
Повідомлення відредагував Kaluna - Середа, 2010-10-13, 11:21 PM |
|
| |
|
Dmutrik09 | Дата: Вівторок, 2010-10-26, 9:12 AM | Повідомлення # 18 |
Мудра людина
| ganzya, чиє це кімоно? Невже китайське?
Моя майстерня ®
...Все життя у шитті і шиття, як життя! "Чарівниця-берегиня форума-2010" Чарівниця - Майстриня вишивання - 2012
|
|
| |
|
Bullet | Дата: Вівторок, 2010-10-26, 2:23 PM | Повідомлення # 20 |
маніяк графічних ліній
| Quote (Dmutrik09) чиє це кімоно? Невже китайське? Лесечко, кімоно - це елемент японського одягу, китайці носили халати, цинао, т.ін. Зараз от згадала, що тібетці, наприклад, мають традиційний одяг під назвою ДЖУБА, це такий типу халат теплий на 1 рукав і пів грудини, шили зі шкіри чи товстих вовняних тканин. Дуже схоже на наше слово ШУБА
|
|
| |