Латані мережки (шабак, вівсяночка, гречка та ін.)
|
|
Tana | Дата: Середа, 2010-03-24, 12:58 PM | Повідомлення # 1 |
Мудра людина
Група: Перевірений користувач
Статус: Offline
| Теум створено на прохання з наступного повідомлення: Quote (Dmutrik09) А ви,Анничко,звідки довідались,що хочу навчитись мережки шабак?Ви у нас очі інтернету,може допоможете знайти якийсь малюнок, або курс по шабаку.Бо є умене старенька книжечка Л.М.Сороки-ну так уже написано, нічого не розберу. В конспекті з курсів в музею Гончара в мене написано, що "шабак" -- від іранського "тин", "плетінка". поширені ці кольорові мережки на Поділлі (білі, червоні, чорін, жовті, сині). На Чернігівщині змережують шабаком широкі узори; червоно-білі поєднання. Стосовно ниток: краще брати кручені товсті, я спробувала сніжинку, мак і кроше Зараз повикладаю фото. З музею Гончара А ця сорочка з музею костюму м. Переяслав-Хмельницький, викладала її у відповідній темі. Класична Чернівщина На інших сорочках також можна роздивитися шабак Де читати? Як зробити? У Кари-Васил'євої в книжках детально маже усюди, наприклад, в "Українській вишивці", стр.106-107, у Стахурської йде під назвою "сережка плетенням", стр. 147. В нас ці всі книжки є в "Книгах і альбомах". -
Координую Довгобуд "Виплекана сорочка" Моя майстерня Чому закладинка – найкращий подарунок?! "Чарівниця-берегиня форума-2010" Чарівниця - Хранитель традицій і увіковічнювач їх в сучасності і майбутньому - 2012
|
|
| |
Dmutrik09 | Дата: Середа, 2010-03-24, 8:42 PM | Повідомлення # 2 |
Мудра людина
| Tana, дуже дякую за інформацію.Думаю ця інформація стане впригоді і іншим вишивальницям.
Моя майстерня ®
...Все життя у шитті і шиття, як життя! "Чарівниця-берегиня форума-2010" Чарівниця - Майстриня вишивання - 2012
|
|
| |
Tana | Дата: Понеділок, 2010-03-29, 3:11 PM | Повідомлення # 3 |
Мудра людина
| Вже вкотре викладаю це джерело, але тут гарний експонат з шуканою технікою Ще одна Сорочки жіночі. Кін. XIX ст. Північна Чернігівщина. Одесский историко-краеведческий музей
Координую Довгобуд "Виплекана сорочка" Моя майстерня Чому закладинка – найкращий подарунок?! "Чарівниця-берегиня форума-2010" Чарівниця - Хранитель традицій і увіковічнювач їх в сучасності і майбутньому - 2012
|
|
| |
LDevda | Дата: Середа, 2010-11-24, 12:32 PM | Повідомлення # 4 |
перехожий
| На превеликий жаль зараз не маю фотоапарату . З великим задоволенням показала б технологчний процес "шабака" та нших мережок. Вкладене зображення видалено. Прошу читати правила форума і правильно викладати фото! Перезавантажила прекрасне фото, де все-все видно Модератор Tana
|
|
| |
010101 | Дата: Середа, 2010-11-24, 2:36 PM | Повідомлення # 5 |
майстер з вишивки
Група: Заблоковані
| LDevda, Ваші роботи дуже гарні - бачила Ваш альбом на Яндексі, але, все-таки, спочатку почитайте правила викладання фото
|
|
| |
Kaluna | Дата: Середа, 2010-11-24, 11:59 PM | Повідомлення # 6 |
Мудра людина
| LDevda, Дякую за фото і бажаю якнайскоріше розжитись на фотоапарат! З нетерпінням чекаю на МК! Quote (Goncha) бачила Ваш альбом на Яндексі я теж хочу побачити? Де?
Чарівниця - Скарбничка старожитностей та екскурсій - 2012
|
|
| |
Nito4ka | Дата: Четвер, 2010-11-25, 0:48 AM | Повідомлення # 7 |
побратим
| LDevda, Ваші торбинки для мобільників надзвичайні! З нетерпінням чекаю на МК. Quote (Goncha) я теж хочу побачити? Де? в Яндексі в рядку пошуку я набрала "LDevda" і потрапила до альбому, а там така ніжна краса!..
|
|
| |
lady-v | Дата: Неділя, 2010-12-05, 7:03 PM | Повідомлення # 8 |
Мудра людина
| LDevda, Насправді Ваше посилання на Ваші альбоми виглядає так: http://fotki.yandex.ru/users/idevda/albums/?&p=1 Просто Вам як власнику альбому, коли Ви авторизовані на сайті показує іншу адресу А щоб додавати корректно фото попросіть адміністрацію в цій темі надати Вам статус перевіреного користувача. Додано (2010-12-05, 7:03 PM) --------------------------------------------- На прохання LDevda викладаю її фото з попереднього повідомлення: «Образец» на Яндекс.Фотках «Мережка» на Яндекс.Фотках Люба, Ви все таки зайдіть на цю сторінку і попросіть адміністрацію надати Вам статус перевіреного користувача, і тоді Вам буде дозволено додавати ВВ коди , а потім на яндексі Ви нажмете на кнопочку зліва внизу від картинки "Код для вставки на сайт или в блог", скопіюєте звідти код, і зможете вставити на цьому форумі . А потренуватись - як викладати фото можна ТУТ
Моя майстерня
Жінки діляться на п'ять вікових груп: 1) дівчинка 2) дівчина 3) молода жінка 4) молода жінка 5) молода жінка
"Чарівниця форума-2010: допомога новачкам" Чарівниця - Майстриня вишивання і добра душа форуму - 2012
Повідомлення відредагував lady-v - Неділя, 2010-12-05, 7:14 PM |
|
| |
намисто | Дата: П`ятниця, 2011-04-15, 7:06 PM | Повідомлення # 9 |
мешканець сайту
| Мої перші спроби вишивати шабаком:
Моя майстерня Найдорожче НАМИСТО на шиї у жінки - це руки її дітей, котрі її обіймають... Чарівниця - Майстриня вишивання - 2012
|
|
| |
Юлия | Дата: П`ятниця, 2011-04-15, 7:23 PM | Повідомлення # 10 |
побратим
| намисто, я в ауті!!!!! Підкажіть, де ви навчились? В смислі по чому?! По якій книжці???? Чи десь в інеті є МК?
Навіть чорні полоси мого життя зроблені з шоколаду!
|
|
| |
Tana | Дата: П`ятниця, 2011-04-15, 8:00 PM | Повідомлення # 11 |
Мудра людина
| Юлия, чому Ви не читаєте перше повідомлення? Quote (Tana) Де читати? Як зробити? У Кари-Васил'євої в книжках детально маже усюди, наприклад, в "Українській вишивці", стр.106-107, у Стахурської йде під назвою "сережка плетенням", стр. 147. В нас ці всі книжки є в "Книгах і альбомах".
|
|
| |
Юлия | Дата: П`ятниця, 2011-04-15, 8:03 PM | Повідомлення # 12 |
побратим
| Tana, дякую, повідомлення не читала, тільки передивиласмь фотки! Зараз пориюсь у книжках.
|
|
| |
намисто | Дата: Субота, 2011-04-16, 10:02 PM | Повідомлення # 13 |
мешканець сайту
| Quote (Юлия) Підкажіть, де ви навчились? В смислі по чому?! По якій книжці???? Вчилася по книжці "Технологія вишивки" Радкевич, Пащенко. Вона є у нас в бібліотеці. Скачайте, не пожалкуєте, там ще багато всякого цікавого є і дуже зрозумілі схеми-малюнки.
Моя майстерня Найдорожче НАМИСТО на шиї у жінки - це руки її дітей, котрі її обіймають... Чарівниця - Майстриня вишивання - 2012
|
|
| |
Oленка | Дата: Неділя, 2011-04-17, 0:09 AM | Повідомлення # 14 |
Мудра людина
| намисто, Quote (намисто) "Технологія вишивки" Радкевич, Пащенко. Quote (намисто) Скачайте, не пожалкуєте можна дати посилання звідки зкачати. Нажаль доступ до інтернетних сторінок різний з різних країн світу. Закладаючи однакову інформацію ми маємо різні знахідки. Звичайно, якщо це не дуже клопотно, дякую за Ваш час!Додано (2011-04-17, 0:09 Am) --------------------------------------------- В бібліотеках в Портланді де я живу, нажаль про українске мистетство нічого немає, не те що про спеціфічні українски види народної вишивки. Тільки тому і наважуюсь Вас турбувати. Дякую за розуміння!
"Якось буде... - ніяк не буде!.." Галина Чайка (Лановенко)
|
|
| |
Українка | Дата: Неділя, 2011-04-17, 0:18 AM | Повідомлення # 15 |
Активіст форума
| Oленка, http://vyshyvanka.ucoz.ru/blog/
"Чарівниця форума-2010: скарбник схем"
|
|
| |
Яга | Дата: Неділя, 2011-04-17, 0:20 AM | Повідомлення # 16 |
побратим
| Oленка, http://vyshyvanka.ucoz.ru/blog/tekhnologija_vishivki/2010-07-13-49
мене можна знайти у фейсбук; також я викладаю фото на google+ Бажаю всім успіхів
|
|
| |
Українка | Дата: Неділя, 2011-04-17, 0:21 AM | Повідомлення # 17 |
Активіст форума
| Oленка, ще э такі теми є: http://vyshyvanka.ucoz.ru/forum/22-55-1 та http://vyshyvanka.ucoz.ru/forum/22-160-1 там багато різних книжок на посилань на них
"Чарівниця форума-2010: скарбник схем"
Повідомлення відредагував Українка - Неділя, 2011-04-17, 0:23 AM |
|
| |
Рікі | Дата: Неділя, 2011-04-17, 10:16 PM | Повідомлення # 18 |
відвідувач
| Не можу відірватись від вашого сайту. Вишиваю давно різними техніками а як вони називаються не знала. Мережку використовую у чоловічих вишиванках це виглядає так http://i061.radikal.ru/1104/7f/fca92d99ce32.jpg
|
|
| |
010101 | Дата: Неділя, 2011-04-17, 10:30 PM | Повідомлення # 19 |
майстер з вишивки
| Рікі, гарна робота! Чудове поєднання кольорів! А мережка називається через чисницю з настилом без прутика (у Сорокіної)
|
|
| |
Юлия | Дата: Неділя, 2011-04-17, 10:36 PM | Повідомлення # 20 |
побратим
| Рікі, дуже гарна сорочка! І дуже акуратна робота! Скажіть, будь-ласка, яким то швом у вас оброблений розріз на грудях і як пришита стійка (комірчик) до основи сорочки?
Повідомлення відредагував Юлия - Неділя, 2011-04-17, 10:45 PM |
|
| |