Нетрадиційні вишиванки
|
|
Ксенія | Дата: Вівторок, 2011-05-31, 7:27 PM | Повідомлення # 121 |
побратим
Група: Перевірений користувач
Статус: Offline
| Я її закінчила!!! Хотіла зробити собі, по-перше, вишиванку трохи осучаснену, а по-друге, щоб вишивки було небагато, і можна було швидко закінчити роботу. Тут багато чого вперше. Вперше використала швейну машинку (власне, я собі вже встигла пошити одне пляттячко, але воно без вишивки). Вперше намагалася зробити правильну обтачку горловини. Тканина - старе радянське х\б покривало (лежало новісіньке, з бирочкою ), вишивка хрестик. Викрійку будувала за власними мірками. Сьогодні випрала, висушила, випрасувала, сфотографувала і виставляю: Загальний вигляд, на плечиках і візерунок зблизька: І на мені: Фото - маминим телефоном Недоліки: тягне горловина (не розумію чому, чесно кажучи), трохи не зовсім рівні шви. Коли вдягну - не знаю, в Полтаві спека, а вдягнути дуже хочеться. Буду чекати найближчого похолодання
Полтава, Огнівка
|
|
| |
lady-v | Дата: Вівторок, 2011-05-31, 7:37 PM | Повідомлення # 122 |
Мудра людина
| Quote (Ксенія) Недоліки: тягне горловина (не розумію чому, чесно кажучи) Вам варто було її трохи глибше (хоч на 1 см ) вирізати, а так - дуже навіть симпатично! І не бійтесь одягати в спеку, крій досить вільний, тканина натуральна, Вам не мало би бути душно . І нехай оточуючі заздрять дивлячись на Вас, і захочуть мати свою вишиванку!
Моя майстерня
Жінки діляться на п'ять вікових груп: 1) дівчинка 2) дівчина 3) молода жінка 4) молода жінка 5) молода жінка
"Чарівниця форума-2010: допомога новачкам" Чарівниця - Майстриня вишивання і добра душа форуму - 2012
|
|
| |
Dmutrik09 | Дата: Вівторок, 2011-05-31, 7:53 PM | Повідомлення # 123 |
Мудра людина
| Ксенія, така вже волошкова дівина Вітаю з обновкою . до джинсів- супер.
Моя майстерня ®
...Все життя у шитті і шиття, як життя! "Чарівниця-берегиня форума-2010" Чарівниця - Майстриня вишивання - 2012
|
|
| |
Ксенія | Дата: Вівторок, 2011-05-31, 8:00 PM | Повідомлення # 124 |
побратим
| Quote (lady-v) Вам варто було її трохи глибше (хоч на 1 см ) вирізати Наступного разу скористаюся вашою порадою! Спочатку зметала без вишивки та вирізу на горловині - сиділа нібито правильно, а от після кіннцевої "зборки" виявилася така халепа. Ну нічого, в принципі, носити можна. Quote (lady-v) І не бійтесь одягати в спеку, крій досить вільний, тканина натуральна, Вам не мало би бути душно Натуральніше не буває, радянська, тоді синтетика була ой якою рідкістю Але не люблю довгий рукав на літо - страшне, одразу стає парко, незручно... Навіть вільний крій не рятує Dmutrik09, дякую! Волошки самій подобаються, такі синенькі Планую носити не тільки з джинсами, а як мінімум з білими брюками, чорними брюками, і може, навіть з міні-спідничкою
Полтава, Огнівка
|
|
| |
Українка | Дата: Вівторок, 2011-05-31, 8:19 PM | Повідомлення # 125 |
Активіст форума
| Ксенія, вітаю!Дуже гарна сорочка!Сама облизуюся на волошки,а надивившись на ваші вже дістала схему і перевіряю запаси ниток
"Чарівниця форума-2010: скарбник схем"
|
|
| |
Ксенія | Дата: Вівторок, 2011-05-31, 8:58 PM | Повідомлення # 126 |
побратим
| Українка, дякую! Мої волошки звідси. А тут схема
Полтава, Огнівка
|
|
| |
НаталиG | Дата: Вівторок, 2011-05-31, 10:26 PM | Повідомлення # 127 |
побратим
| Супер, Ксеню!!! Блузка дуже цікава!!! І йдуть тобі волошки! А якщо так "тягне" комірець, може його можна трохи переробити? В нас дома колись, років 30 назад (бо була я ще маленька), з такими волошками доріжка була... Мамуня накривала нею моднявий тоді магнітофон "Вильма"
|
|
| |
nosiknata | Дата: Середа, 2011-06-01, 0:25 AM | Повідомлення # 128 |
Мудра людина
| Ксенія, вітаю з обновкою!! А схема цих волошок знана ще за радянських часів за самостійний крій і зшивання - 12 балів!
Координую конкурс "Світ вишивки Георгія Гараса"
|
|
| |
Ксенія | Дата: Середа, 2011-06-01, 5:01 PM | Повідомлення # 129 |
побратим
| Quote (НаталиG) А якщо так "тягне" комірець, може його можна трохи переробити? Чесно кажучи, просто не хочеться Quote (НаталиG) В нас дома колись, років 30 назад (бо була я ще маленька), з такими волошками доріжка була... Мамуня накривала нею моднявий тоді магнітофон "Вильма Quote (nosiknata) А схема цих волошок знана ще за радянських часів Чесно, не знала, що ці волошки такі відомі Просто сподобався візерунок, і все. Quote (nosiknata) за самостійний крій і зшивання - 12 балів! Дякую Тепер у мене є швейна машинка, і найближче завдання - опанувати хоча б основи шиття
Полтава, Огнівка
|
|
| |
myrka83 | Дата: Понеділок, 2011-06-06, 11:44 AM | Повідомлення # 130 |
друг
| Ксенія, мені дуже сподобалась сорочка. а квіти розвернули вниз - то такий задум?
Маю Дурусю (2008р.) і Олексійчика (2011р.)
|
|
| |
Bullet | Дата: Понеділок, 2011-06-06, 1:50 PM | Повідомлення # 131 |
маніяк графічних ліній
Група: Администраторы
| Quote (Ксенія) Недоліки: тягне горловина (не розумію чому, чесно кажучи), погоджуюсь з Вікторією: мало вирізана горловина. Можна виправити в будь-який момент: випороти чи просто вирізати (я би там більше ніж 1 см поглибила би).
Quote (myrka83) мені дуже сподобалась сорочка. а квіти розвернули вниз - то такий задум? Мені теж сподобалась. Гадаю, квіти просто ростуть ВІД Ксенії у світ В сенсі - від личка
Чарівниця - Берегиня форуму - 2012 моя майстерня на форумі Приватна скринька на форумі заповнена. Пишіть тільки на elisa@ukr.net
|
|
| |
Ксенія | Дата: Понеділок, 2011-06-06, 3:23 PM | Повідомлення # 132 |
побратим
| Quote (myrka83) а квіти розвернули вниз - то такий задум? Аякже. Я навіть візерунок віддзеркалила, щоб було симетрично Quote (Bullet) Мені теж сподобалась. Гадаю, квіти просто ростуть ВІД Ксенії у світ В сенсі - від личка Хотілося би, щоб так було
Полтава, Огнівка
|
|
| |
Bullet | Дата: Неділя, 2011-06-12, 5:15 PM | Повідомлення # 133 |
маніяк графічних ліній
Група: Администраторы
| блукала форумом, блукала, більш підходящої теми не знайшла (як знайдете. дайте мені тут знати, я перенесу повідомлення). Ксенія Дубрівна з Кривого Рогу (дала згоду на публікацію своїх весільних світлин) виходила заміж ось в такому дуже стилізованому одязі, від народної традиції дуже далеко, але подивіться, як накручено з платтям! І все - ручна робота. Думаю, то добре, що і нині є підтримка народним традиціям.
трохи завелике фото, зато видно передня вишита частина весільного плаття.
Ксенія пише: пред.история.Мужу захотелось вышиванку.Он маму мою попросил найти ему (у мамы в закромах лежали полотна , вышитые моей прабабушкой), вот она рыться начала нашла ему и мне.А мы уже заявление подали. Решили сделать так свадебные наряды. Кружево на платье -тоже ручная работа - это бабушка моя вязала. Платье шила портниха, мое прятала когда Женя приходил на примерку свуоей рубашки (с)
роздивитись альбом можна тут
Чарівниця - Берегиня форуму - 2012 моя майстерня на форумі Приватна скринька на форумі заповнена. Пишіть тільки на elisa@ukr.net
|
|
| |
Ксенія | Дата: Неділя, 2011-06-12, 7:00 PM | Повідомлення # 134 |
побратим
| Bullet, сказати чесно? НМСД, мереживо унизу зовсім зайве. Аби залишити лише верхню тканинну частииину з вишивкою, було би симпаттичніше. А так - трохи перевантажено. Знову-таки, мені так здається, на істину не претендую
Полтава, Огнівка
|
|
| |
Українка | Дата: Вівторок, 2011-06-21, 11:05 PM | Повідомлення # 135 |
Активіст форума
| клац клац та клац Додано (2011-06-21, 11:05 PM) --------------------------------------------- квіти мов живі )))
"Чарівниця форума-2010: скарбник схем"
|
|
| |
tatvlad1 | Дата: Четвер, 2011-07-07, 1:30 PM | Повідомлення # 136 |
перехожий
Група: Користувачі
| Не знаю, мені сподобалось весільне платячко, а на сам перед те, що люди з Кривого Рогу де домінуючими є рассийские традіції
|
|
| |
candy | Дата: П`ятниця, 2012-04-06, 5:10 PM | Повідомлення # 137 |
перехожий
| Доброго дня форумчаночки! Допоможіть будь ласочка розібратись із системою вшивання ластовиці:)Можливо більшості здасться дивним прохання та я геть зовсім незнайома з цією справою, а так кортить до літа створити свою першу вишиваночку:)))
|
|
| |
Jinsei | Дата: П`ятниця, 2012-04-06, 5:37 PM | Повідомлення # 138 |
побратим
| Вітаю на форумі, candy
Стосовно вашого питання. Гм... А Ви впевнені, що ця ластовиця конкретно Вам потрібна? Наскільки я зрозуміла Ви кроїтимете і зшиватимете сорочку собі самі. І, напевно, навіть схемка крою є Спробуйте спочатку пошити пробну версію із старої тканини у натуральну величину. Поміряєте і тоді зрозумієте, що і де вам потрібно змінити.
|
|
| |
Яга | Дата: П`ятниця, 2012-04-06, 5:50 PM | Повідомлення # 139 |
побратим
| candy, ластовиця - то квадрат тканини, який Ви складаєте навпіл по діагоналі , прикладаєте до місця пахви і пришиваєте дві сторони до двох сторін рукава, одну - до переду, одну - до спинки.
мене можна знайти у фейсбук; також я викладаю фото на google+ Бажаю всім успіхів
Повідомлення відредагував Яга - П`ятниця, 2012-04-06, 5:55 PM |
|
| |
candy | Дата: П`ятниця, 2012-04-06, 6:59 PM | Повідомлення # 140 |
перехожий
| Схемка і справді є - взяла зі старого журналу, зробила обрахунки на себе:)Jinsei, таки прислухаюсь до поради про старе простирадло та буду експерементувати Яга, дуже дякую за малюнок, а то геть не розуміла, яким чином та боком її прикладати:)
|
|
| |