| | Вхід у форум

Вівторок, 2024-04-16, 5:48 PM
Головна » 2013 » Серпень » 4 » Фестиваль «Мед України 2013»
3:31 PM
Фестиваль «Мед України 2013»

Фестиваль «Мед України 2013», відудеться в рамках святкування Медового Спасу. Захід триватиме 5 днів – 15-19 серпня в Голосіївському районі м.Києва поблизу ВДНГ, біля Південного автовокзалу та дельфінарію Немо (метро «Іподром»): проспект Академіка Глушкова, 5.
На виставці буде презентована медова продукція з усієї нашої країни. Своїм мистецтвом і знаннями поділяться досвідчені бджолярі, а початківці зможуть придбати безцінну інформацію, що стосується розведення і тримання бджіл, отримання різних сортів меду, загального облаштування пасіки і багато іншого. Глядацькій же аудиторії буде представлений не лише мед усіх можливих сортів і різновидів, але і інша «смакота» на його основі. Наприклад, досить відома медовуха в самих різних варіаціях – древній напій з меду, улюблений і шанований ще з дохристиянських часів, як славними київськими князями, так і простим народом.
Що ми знаємо про мед? Хтось більше, хтось менше, але про його унікальні цілющі, поживні і смакові якості, відомо кожному. Навіть просто сидячи за вечірнім чаєм, більшість з нас, маючи вибір, в якості підсолоджувача, віддасть перевагу меду, ніж цукру. І це не дивно, тому що, навіть залишивши на якийсь час осторонь цілющі властивості цього дивовижного продукту, його можна назавжди полюбити за один тільки, ні з чим незрівняний, смак і аромат, що п’янить. Сьогодні медом вдало лікують цілий ряд захворювань, є навіть окремий напрям в медицині – медотерапія. А самі різні кондитерські вироби на медовій основі не втрачають своєї популярності у гурманів впродовж, не лише років, але і століть.
На фестивалі «Мед України 2013» відвідувачі зможуть продегустувати всілякі сорти меду і продуктів з нього, вибрати й купити вподобані. А увазі бджолярів будуть представлені різні типи вуликів, детально показаний внутрішній устрій кожного, дані відповідні пояснення професіоналів і досвідчених пасічників. Всі, хто займаються розведенням бджіл або тільки планує обзавестися парою-іншою вуликів, зможуть придбати тут будь-які необхідні товари для пасічника, вибрати відповідну літературу. Про те, що кожен, що побував на виставці-ярмарку, надовго збереже про неї масу приємних спогадів, говорити надмірно – мед українського виробництва, за своїми властивостями і якостями стоїть у ряді кращих світових зразків цього продукту. І цей факт говорить сам за себе.
Високі споживчі якості українського меду обумовлені самим географічним розташуванням нашої Батьківщини і, відповідно, її природними і ландшафтними умовами. Терпке різнотрав’я українського степу і квітучі сади господарських співвітчизників, просочене квітковим пилком повітря гірських полонин і дух заливних лугів, що п’янить, немов би зливаються в єдине ціле у бурштинових стільниках бджолиних вуликів. А звідти перекочовують на наш стіл у вигляді запашної, густої, іноді прозорої, іноді воскоподібної маси, від одного виду якої у багатьох з нас починають, що називається, «текти слинки». І це не дивно – хто одного разу спробував український мед, вже ніколи його не забуде.
Зовсім не даремно Медовий Спас, за одними джерелами, прийшов до нас з православної Візантії, по інших, трансформувався з древньої язичницької урочистості, «адаптованої» потім під християнську традицію, випадає саме на 14 серпня. Саме цього дня, як стверджували наші мудрі предки, свіжозібраний мед набирає повну свою силу. І по старовинному звичаю, вік якого налічує декілька сторіч, на пасіках починають викачувати свіжий мед. Детально про традиції святкування Медового Спасу, що також називається Маккавеєм (простонародна назва – Маковій), з якого розпочинається Успенський пост, буде розказано на виставці-ярмарку «Мед України 2013».
Як відомо, люди релігійні або ж просто ті, що глибоко шанують народний звичай, в період постів обмежують себе у вживанні деяких харчових продуктів або ж цілком виключають їх на якийсь час зі свого раціону. Безболісно пережити таку очисну, як в духовному, так і фізіологічному сенсі, дієту дозволяє, зокрема, мед. В силу свого рослинного походження, він не входить до числа «скоромних страв» і дозволений до вживання, як церквою, так і медициною. Більш того, в усіх православних церквах в день цього свята відбувається освячення меду.
А оскільки Успенський піст, що починається в день Медового Спасу, є найкоротшим з православних постів, таким, що триває всього пару тижнів – з 14 по 27 серпня, медова дієта буде тільки в радість для багатьох що постять. Фестиваль «Мед України 2013», так вдало приурочена, практично, до початку поста, стане одним з місць, де ті що дотримуються традиції, зможуть запастися різними сортами меду на усю тривалість Успенського поста. Повертаючись же до «справ мирських», додамо, що виставка-ярмарок буде дуже цікавий і для підприємців, в сферу ділових інтересів яких входять операції з медом. Вони зможуть встановити необхідні контакти з новими постачальниками, розглянути можливі ділові пропозиції, домовитися про регулярні постачання продукту і т. д. Напевно, увага бізнесменів буде притягнуто і до бджільницького устаткування, що презентуватиметься на виставці-ярмарку.
У духовному сенсі, святкування Медового Спасу – одного з трьох, шанованих нашим народом Спасів, як і приурочений до цього свята фестиваль «Мед України 2013», служать єднанню і взаєморозумінню, яке іноді так бракує усім нам. На виставку запрошуються усі українці і гості нашої країни. Що ж до безпосередніх учасників, що мають намір презентувати свою продукцію, вони стечуться сюди з усіх куточків України – від Львова до Донецька і від Харкова до Сімферополя. І це заздалегідь провіщає незабутнє свято меду – одної з дуже смачних ласощів, існуючих на планеті! Приходьте, і ви отримаєте масу задоволення і позитиву!
Переглядів: 545 | Додав: Киянка
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]