1. Святкуємо ВЕЛИКДЕНЬ. Вишитий рушничок і рецепт.
|
|
Dmutrik09 | Дата: Четвер, 2013-05-16, 11:43 PM | Повідомлення # 1 |
Мудра людина
Група: Перевірений користувач
Повідомлень: 3530
Статус: Offline
| Святкуємо ВЕЛИКДЕНЬ. Вишитий рушничок і рецепт. Голосуємо до 5 червня. Прохання відзначати одну роботу, котра сподобалася !
Моя майстерня ®
...Все життя у шитті і шиття, як життя! "Чарівниця-берегиня форума-2010" Чарівниця - Майстриня вишивання - 2012
|
|
| |
|
Dmutrik09 | Дата: П`ятниця, 2013-05-17, 10:25 AM | Повідомлення # 3 |
Мудра людина
Група: Перевірений користувач
Повідомлень: 3530
Статус: Offline
| 2. РуШНИК ДЛЯ ДМИТРИКА. - На конкурс представлений дитячий пасхальний рушник, який я вишила для кошика мого синочка Дмитрика. Оскільки діток потрібно намагатися годувати правильно, наша сім"я копченості рідко купує - я готую "буженину" сама в духовці.
Рецепт "Буженини" (запечене м"ясо) готується за 2 год Потрібно: ошийок свинини 700 г (одним куском); часник 5-6 зубчиків; майонез; гірчиця (соус, або зерна, або порошок); спеції до свинини; сіль, перець, фольга
Готуємо соус: в глибоку тарілку давим майонез і потрохи додаєм спеції, сіль, перець і гірчицю. Подрібнюємо часник. Тепер обмащуємо м"ясо з усіх сторін соусом та часником. Викладаємо на фольгу і замотуємо. Випікати в духовці при 180' С протягом 1,5 год (якщо м"яса більший кусок - тоді запікаємо довше). Чекаємо доки остине і нарізаємо скибочками. Найкраще смакує із свіжими овочами та зеленню. Смачного Великодня!
Моя майстерня ®
...Все життя у шитті і шиття, як життя! "Чарівниця-берегиня форума-2010" Чарівниця - Майстриня вишивання - 2012
|
|
| |
Dmutrik09 | Дата: П`ятниця, 2013-05-17, 10:37 AM | Повідомлення # 4 |
Мудра людина
Група: Перевірений користувач
Повідомлень: 3530
Статус: Offline
| 3. "ВЕЛИКОДНІЙ РУШНИК" Вишитий рушничок.
Матеріали нитки ДМЦ,та ірис.
Техніки: хрестик та стиль хардангер,або простіше вирізування,курячий дріб,вперед голкою для контору у вишивцы хрестиком,викінчування країв .
Рецепт нашої пасочки
Баба Львівська
Тісто: 750г борошна,1/2 склянки молока,8 жовтків,100г дріжджів,150г вершкового масла або маргарину,150 г цукру,1/2 ч. ложка солі,ванілін,50г ізюму,50г цукатів,3 гіркі мигдалин.
Сироп: 200г цукру,1/2 склянки води,сік і цедра з 1/2 лимона, кілька крапель ромової есенції.
Помадка: 200г цукру,6 ст. ложок води,1 ч. ложка вершкового масла,1/2 ч. ложки оцту,кілька крапель роиової есенції,сік з 1/2 лимона.
Моя майстерня ®
...Все життя у шитті і шиття, як життя! "Чарівниця-берегиня форума-2010" Чарівниця - Майстриня вишивання - 2012
|
|
| |
Dmutrik09 | Дата: П`ятниця, 2013-05-17, 10:58 AM | Повідомлення # 5 |
Мудра людина
Група: Перевірений користувач
Повідомлень: 3530
Статус: Offline
| 4."ПЕРШИЙ РУШНИЧОК" Я лишень 2012 року почала вишивати .Дуже допомогли в цьому всі ви, хто долучився до цього форуму.Цього року дізналася, що у моєї бабусі немає великоднього рушничка,(доречі і у мене також), от я і вирішила взятися до роботи. Довго шукала схему(хотілося чогось простого і вишуканого)- тут допомогла наша форумчанка ganzya,вона допомогла мені -перевела схемку у доступний мені формат.я дуже їй вдячна!
Так потрохи і втілився мій задум, потай від усієї родини.)))Приїхала до бабусі напередодні Великодня і презентувала їй.
Її щастю не було меж- це найкращий подарунок. Також цього року вперше спробувала пекти пасочки, в звичайних паперових формах і з досить простим рецептом(з італійським присмаком), але все було зроблено з душею, і для найрідніших у світі людей.
Цьогорічна Пасха була для мене особливою, зігрітою моєю працею до рідних.
То ж не судіть дуже за мої перші спроби- головне- участь) а для моєї бабусі цей рушничок- найкращий)
Рушничок вишито шовком, нажаль, камера телефону не передає його блиск.
Панеттоне це традиційна італійська пасхальна випічка, дуже схожа на нашу паску тому рецепт можна використовувати як паску.
Приготування
Інгредієнти мука - 650 гр дріжджі свіжі - 45 гр молоко тепле - 200 мл яйця - 3шт. жовтки - 2 шт. цукор - 150 гр ванільний цукор - 1 ст. лож. масло вершкове -200 гр сухофрукти і цукати (на ваш вибір ізюм, курага, інжир) - 300 гр цедра 1 лимона цедра 1 апельсина
Крок 1
Дріжджі заливаємо пів стакана теплого молока і розмішуємо до повного їх розчинення. Додаємо муки, щоб було схоже на густу сметану усе добре вимішуємо і залишаємо опару на 30 хв в теплому місці. Накрийте посудину рушником.
Крок 2
яйця, цукор, ванільний цукор змішуємо в блендері., додаємо до опари усе повільно розмішуємо, залишаємо на 10 хв
Крок 3
Тепер додаємо сюди ж суміш муки з топленим маслом і замішуємо тісто. Додаємо цукати, сухофрукти і цедру. Знову замішуємо і викладаємо в посудину змазану маслом. Накриваємо рушником і залишаємо тісто щоб підійшло. Ставимо в тепле місце, тісто повинно збільшитися в розмірах в два рази.
Крок 4
Тісто яке вже достатньо підросло приминаємо руками і ділимо на 3 частини. Форми для запікання змазуємо маслом і присипаємо мукою, викладаємо туди панеттоне і залишаємо щоб підійшло ( збільшилося в два рази ).
Крок 5
Змазуємо тісто жовтком і робимо маленькі надрізи зверху ножем у вигляді хреста.
Крок 6
Випікаємо в духовці розігрітій до 180 градусів протягом 10 хв. Тоді зменшуємо температуру до 160 градусів і випікаємо близько 50 хв., щоб паски зарумянилися. Перевіряйте готовність тіста дерев'яною шпажкою, коли вона буде виходити сухою ваші панеттоне готові. Смачного.
Моя майстерня ®
...Все життя у шитті і шиття, як життя! "Чарівниця-берегиня форума-2010" Чарівниця - Майстриня вишивання - 2012
|
|
| |
Dmutrik09 | Дата: П`ятниця, 2013-05-17, 11:02 AM | Повідомлення # 6 |
Мудра людина
Група: Перевірений користувач
Повідомлень: 3530
Статус: Offline
| 5. Лляні СЕРВЕТКИ. Лляні великодні серветки+ сирна заварна паска
Цієї весни на подарунок родинам близьких людей вишились чотири великодні серветки. Усі зроблені за одним принципом - ланцюжки мережок та квадрати, заповнені в різних техніках, однак кожна вийшла несхожою на іншу. Матерівал - льон жовтуватого і коричнуватого кольорів, кіровське муліне.
Техніки - підгин прутиком та роздвоєним прутиком, ретязь, гречка, вівсянка, ляхівка, мережка "перевитий стовпчик", чисна мережка з настилом і прутиком (для літер "ХВ"), квадратикові мережки, сітка.
До фото моїх серветок додаю випробуваний рецепт сирної паски: 1 кг кисло-молочного сиру, склянка цукру, 100 г сметани, 100 г масла, 2 яйця, розпарені родзинки, курага. Сир перетерти у блендері, додати всі інші продукти, гарно вимішати. Варити, помішуючи, на водяній бані 1 годину. Не давати кипіти. Зняти з вогню, охолодити, залити у сито чи друшляк, вистелений чистою тканиною або марлею, аби стекла зайва рідина. За добу можна їсти. Можна приготувати заздалегідь, заморозити в морозилці і вживати, вже розморожену, на свято. Смак від заморожування не міняється.
Моя майстерня ®
...Все життя у шитті і шиття, як життя! "Чарівниця-берегиня форума-2010" Чарівниця - Майстриня вишивання - 2012
|
|
| |
|
Dmutrik09 | Дата: П`ятниця, 2013-05-17, 11:45 AM | Повідомлення # 8 |
Мудра людина
Група: Перевірений користувач
Повідомлень: 3530
Статус: Offline
| 7.РУШНИЧОК "БАРВИСТІ ПИСАНОЧКИ". Вже декілька років я при підготовці до Великодних ( а також і до Різдвяних) користуюся неймовірно цікавою і корисною книгою Ольги Вербенець і Віри Манько " "Великодній кошик". В мене був рецепт, яким я користувалася раніше, але так сталося, що цього року папірець з переписом магічним чином зник і прийшлося викручуватися. От я і звернулася за допомогою до досвідчених господинь-львів"янок. І не помилилася. Скажу більше, що все, що я готувала по книжках цих авторів мені вдавалося і виходило на славу. Отже рецепт. 2 кг муки, 750 мл молока і 250 мл сироватки, яка залишилася в мене від приготування домашнього сиру. 5 жовтків і 3 цілі яйця, 400гр цукру, 200 гр масла 100 гр свіжих з приємним запахом дріжжів, 2 пакетики ванільного цукру, цедра 1 лимона і 2х апельсинів, 100 гр цукатів, можна родзинок, але мій малюк їх не любить. Ще додавала трохи ромової есенції для запаху. Дріжжі посипаємо ложечкою цукру і розтираємо на рідке, окремо беремо приблизно1/3 муки і заливаємо гарячим молоком швидко перемішуючи ложкою щоб було як можна менше грудочок. Цю суміш накриваємо кришкою і даємо вистигнути. ( це робиться щоб паска довго не черствіла) Коли мука з молоком буде приємно тепленька додаємо туди дріжжі і сироватку і замішуємо опару до консистенції густої сметани. Накриваємо рушником і залишаємо щоб вона піднялася і ніби трошки опустилася. (15-30хв) Тоді приступаємо до замішування тіста. Збиваємо окремо білки на міцну піну і жовтки до білого. Додаємо обережно до опари, а також цедру, пересипану мукою, і всі продукти в кінці цукати, а на сам кінець м"яке (не топлене!)масло, і вимішуємо гарно тісто. Я мішала 45 хв. Тоді накриваємо серветкою, чекаємо щоб підросло. Тісто має збільшитися в об"ємі в 2 рази. Тоді розділяємо тісто і накладаємо в приготовані змащені форми, на дно яких викладаємо пергамент, щоб легко вийняти. Форми заповнюємо на 1/3 об"єму. Чекаємо, щоб підросло до 2/3 об"єму. Я спочатку випікала маленькі пасочки 15-20 хв, тоді середні 30 хв і тоді саму велику десь 1 год. Прикрашаю паски я збитими білками з розрахунку на 1 білок 100 гр цукру. Збиваю на густу піну і намащую ще гарячі паски. Посипаючи кольоровою карамельною присипкою. Смачного!
Моя майстерня ®
...Все життя у шитті і шиття, як життя! "Чарівниця-берегиня форума-2010" Чарівниця - Майстриня вишивання - 2012
|
|
| |
|
|
Dmutrik09 | Дата: П`ятниця, 2013-05-17, 12:23 PM | Повідомлення # 11 |
Мудра людина
Група: Перевірений користувач
Повідомлень: 3530
Статус: Offline
| Голосуємо до 5 червня. Прохання відзначати одну роботу, котра сподобалася !
Моя майстерня ®
...Все життя у шитті і шиття, як життя! "Чарівниця-берегиня форума-2010" Чарівниця - Майстриня вишивання - 2012
|
|
| |
ТМК | Дата: П`ятниця, 2013-05-17, 12:30 PM | Повідомлення # 12 |
Мудра людина
Група: Перевірений користувач
Повідомлень: 1322
Статус: Offline
| Дуже гарні та різнопланові рушнички! Очі розбігаються... Найбільше в душу запав рушничок у пастельних тонах 7.РУШНИЧОК "БАРВИСТІ ПИСАНОЧКИ".
"Чарівниця форума-2010: майстриня перенаборів"
|
|
| |
lady-v | Дата: П`ятниця, 2013-05-17, 1:20 PM | Повідомлення # 13 |
Мудра людина
Група: Перевірений користувач
Повідомлень: 3558
Статус: Offline
| 5. ЛЬЛЯНІ СЕРВЕТКИ
Моя майстерня
Жінки діляться на п'ять вікових груп: 1) дівчинка 2) дівчина 3) молода жінка 4) молода жінка 5) молода жінка
"Чарівниця форума-2010: допомога новачкам" Чарівниця - Майстриня вишивання і добра душа форуму - 2012
|
|
| |
намисто | Дата: П`ятниця, 2013-05-17, 1:23 PM | Повідомлення # 14 |
мешканець сайту
Група: Перевірений користувач
Повідомлень: 640
Статус: Offline
| 8.Рушничок на Великдень в подарунок для доброї людини. Такий барвистий, яскраво різнокольоровий. Тим більше на подарунок, а виконаний рученьками подарунок особливо цінний!
Моя майстерня Найдорожче НАМИСТО на шиї у жінки - це руки її дітей, котрі її обіймають... Чарівниця - Майстриня вишивання - 2012
|
|
| |
LDII | Дата: П`ятниця, 2013-05-17, 1:41 PM | Повідомлення # 15 |
мешканець сайту
Група: Перевірений користувач
Повідомлень: 571
Статус: Offline
| 5. ЛЬНЯНІ СЕРВЕТКИ.
|
|
| |
Ялина | Дата: П`ятниця, 2013-05-17, 2:36 PM | Повідомлення # 16 |
побратим
Група: Перевірений користувач
Повідомлень: 182
Статус: Offline
| 4."ПЕРШИЙ РУШНИЧОК"
|
|
| |
nosiknata | Дата: П`ятниця, 2013-05-17, 2:47 PM | Повідомлення # 17 |
Мудра людина
Група: Перевірений користувач
Повідомлень: 1654
Статус: Offline
| 6. ВЕЛИКОДНІЙ РУШНИЧОК І МІШАНИНА ПО_ТУРЕЦЬКИ
Координую конкурс "Світ вишивки Георгія Гараса"
|
|
| |
Jasjka | Дата: П`ятниця, 2013-05-17, 5:25 PM | Повідомлення # 18 |
Мудра людина
Група: Перевірений користувач
Повідомлень: 1167
Статус: Offline
| 8.Рушничок на Великдень в подарунок для доброї людини.
Творча майстерня
|
|
| |
mykolaja | Дата: П`ятниця, 2013-05-17, 5:49 PM | Повідомлення # 19 |
побратим
Група: Перевірений користувач
Повідомлень: 156
Статус: Offline
| 7.РУШНИЧОК "БАРВИСТІ ПИСАНОЧКИ". дуже приємні кольори, а мережки - нема слів!!!
|
|
| |
Киянка | Дата: П`ятниця, 2013-05-17, 7:01 PM | Повідомлення # 20 |
мешканець сайту
Група: Перевірений користувач
Повідомлень: 525
Статус: Offline
| 7.РУШНИЧОК "БАРВИСТІ ПИСАНОЧКИ".
|
|
| |